Το Debut.gr βρέθηκε στο P.A.O.K Sports Arena και αναλύει την επικράτηση του Π.Α.Ο.Κ. επί της ΑΕΚ με σκορ 88-79 έχοντας ως μπροστάρηδες τους Χάτσερ, Χρυσικόπουλο και Γκάρετ.

Ένα από τα παραδοσιακά ντέρμπι του πρωταθλήματος. Οι ιστορικοί Δικέφαλοι αναμετρούνται μεταξύ τους μετά και το ματς κυπέλλου στο ξεκίνημα της χρονιάς με τον Π.Α.Ο.Κ. να είναι πανάξιος νικητής της αναμέτρησης. Η ΑΕΚ ψάχνει για μια άτυπη ρεβάνς. Πάμε να ξετυλίξουμε το κουβάρι της αναμέτρησης.

Έναρξη παιχνιδιού και οι γηπεδούχοι με τους Κόνιαρη, Γκος, Τέπιτς, Χρυσικόπουλο και Τζέφερσον στόχευαν σε post up επιθέσεις προκειμένου να επιβάλλουν το ρυθμό τους μέσα από τα potentials των Χρυσικόπουλου και Τζέφερσον. Στην αντίπερα όχθη, η ΑΕΚ με τους Θίοντορ, Σαντ-Ρος, Μασιούλις, Τζέιμς και Χάντερ μπήκαν εμφανώς μουδιασμένοι και στατικοί στα επιθετικά plays τους. Ο Π.Α.Ο.Κ. χάρη στην ευστοχία του και την πολύ καλή άμυνα κυρίως πάνω στο Θίοντορ κατάφερε να πάρει από νωρίς σημαντικό προβάδισμα (21-6). Η ομάδα του Λούκα Μπάνκι αδυνατούσε να βρει αντίδοτο ενώ ο Δικέφαλος του Βορρά κυριαρχούσε στο ματς και χτυπώντας και στις trasition επιθέσεις. Τα pink n roll της ομάδας του Ηλία Παπαθεοδώρου λειτούργησαν υποδειγματικά ενώ παράλληλα οι κιτρινόμαυροι προσπαθούσαν με ‘νύχια και με δόντια’ να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση. Η διαφορά πήγε ακόμα και στους 18 πόντους(34-16) ενώ τα πρώτα τρίποντα της ΑΕΚ ήρθαν στα μέσα του δευτέρου δεκαλέπτου με τον Γκρίφιν και τον Θίοντορ. Με ένα γρήγορο σερί 10-0 η ΑΕΚ μείωσε τη διαφορά στους 10 χωρίς ωστόσο συνέχεια. Οι πρωτοβουλίες των Σχίζα, Γκάρετ αλλά και με τους 13 πόντους του Χάτσερ έδωσαν εκ νέου προβάδισμα 13 πόντων στον Π.Α.Ο.Κ. (44-31). Χαρακτηριστικό σημείο του πρώτου ημιχρόνου οι 8/17 βολές των φιλοξενουμένων.

Η επιθετική παραγωγικότητα του Π.Α.Ο.Κ. συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο ακόμα και με τη ζώνη 1-2-2 του Λούκα Μπάνκι. Η ΑΕΚ έδειχνε ανήμπορη να αντιδράσει παρά τις προσπάθειες των Σάκοτα και Χάντερ. Η διαφορά 18 πόντων (62-44) είναι και πάλι γεγονός. Το step up του Χρυσικόπουλου με έξι συνεχόμενους πόντους και μία τάπα σε συνδυασμό με το εκπληκτικό παιχνίδι των Χάτσερ και Τζέφερσον δεν έδιναν για την ώρα δικαίωμα ανατροπής στους κιτρινόμαυρους. Το zone press σαν να δυσκόλεψε τους γηπεδούχους με αποτέλεσμα η ΑΕΚ με δύο προσωπικά τρίποντα του Μασιούλις να μειώσει στους 13 πόντους (71-58). Δείγμα όμως της αποψινής κακής άμυνας των φιλοξενουμένων οι 27 πόντοι που δέχτηκαν στη γ’περίοδο. Η διαφορά παρόλα αυτά κατέβηκε στους 9 (71-62). Η ανατροπή αυτή δεν είχε διάρκεια και η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου με επιθετικό πλουραλισμό έφτασε τη διαφορά στους 14 πόντους. Ο Μασιούλις πάλευε ουσιαστικά μόνος του στη τέταρτη περίοδο. Ο Γκάρετ συνέβαλε τα μέγιστα στο κομμάτι της άμυνας παίρνοντας κρίσιμα ριμπάουντ και σκεπάζοντας το καλάθι. Ο εξωπραγματικός Χάτσερ με έξι τρίποντα και 27 πόντους δεν άφηνε περιθώρια αντίδραση παρά τη μείωση της διαφοράς (88-79).

Από το αποψινό ντέρμπι σίγουρα θα κρατήσουμε το σωστά δομημένο μπάσκετ που έπαιξε κατά διαστήματα ο Π.Α.Ο.Κ. παρά τη φυγή των Αθηναίου και Μορέιρα και από την άλλη πλευρά την κακή εμφάνιση και την αστοχία των φιλοξενουμένων τόσο στα δίποντα όσο και στις βολές.

Τα δεκάλεπτα: 21-9, 44-31, 71-58, 88-79.

ΠΑΟΚ (Παπαθεοδώρου): Χρυσικόπουλος 13 (1 τρίποντο, 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Κόνιαρης 3 (1), Τέπιτς 10 (2/3 τρίποντα, 10 ριμπάουντ), Γκος 2, Τζέφερσον 10, Ζάρας 6 (2), Μαργαρίτης 3, Σχίζας 5, Γκάρετ 9 (8 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο, 4 κοψίματα), Χάτσερ 27 (3/6 δίποντα, 6/11 τρίποντα, 3/8 βολές, 4 ασίστ), Τζόουνς

ΑΕΚ (Μπάνκι): Μασιούλις 20 (2/7 δίποντα, 4/6 τρίποντα, 4/5 βολές, 6 ριμπάουντ), Χάντερ 12 (9 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 κόψιμο), Τζέιμς 6, Σαντ-Ρος 10 (2/8 σουτ, 7 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Θίοντορ 15 (4/6 δίποντα, 1/1 τρίποντο, 4/4 βολές, 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Ξανθόπουλος, Σάκοτα 6, Λαρεντζάκης 4 (3 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Γκρίφιν 6 (1)

Οι επόμενοι αγώνες των δύο ομάδων: Ο ΠΑΟΚ θα ταξιδέψει στην Πάτρα για να παίξει με τον Προμηθέα (2/2 στις 18:00), ενώ η ΑΕΚ θα υποδεχθεί το Ρέθυμνο στο ΟΑΚΑ (2/2 στις 17:00)