Ο Παναθηναϊκός πρέπει να βγει σώος και αβλαβής από αυτό το δύσκολο μονοπάτι που έχει μπει...

Το 2019 δεν έχει μπει και με τον πλέον ιδανικό τρόπο για τον Παναθηναϊκό

Οι πράσινοι μετρούν δύο γκέλες στο πρωτάθλημα και έναν ντροπιαστικό αποκλεισμό για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά από την Λαμία για το θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Έτσι γρήγορα γρήγορα στην σεζόν ο πρώτος ρεαλιστικός θεσμός της ομάδας έχει κάνει… φτερά.

Ανεξαρτήτως του τι θα αποφασίσει να κάνει η ΠΑΕ στο θέμα που τέθηκε περί ένστασης, η ομάδα του Δώνη φαίνεται να έχει χάσει την ταυτότητα της.

Έχει ξεφουσκώσει όμως ή παίζει αυτό που μπορεί; Ας μη γελιόμαστε στο πρώτο μισό της σεζόν η τύχη είχε χαμογελάσει αρκετές φορές στο τριφύλλι, χωρίς αυτό να υποβαθμίζει την τρομερή δουλειά που κάνουν στο Γ. Καλαφάτης ο Δώνης και το προπονητικό τιμ της ομάδας.

Ποιος μπορεί να κατηγορήσει όμως τους ποδοσφαιριστές; Πριν την έναρξη της σεζόν όλοι συζητούσαν για υποβιβασμό και αυτό πρέπει να το σκεφτόμαστε συνέχεια. Ο φετινός Παναθηναϊκός είναι ομάδα… έκτακτης ανάγκης, όσο και αν θέλουμε να πείσουμε τον εαυτό μας πως μπορεί να γίνει γρήγορα κάποιο ποδοσφαιρικό θαύμα.

Ίσως το εκρηκτικό ξεκίνημα των πρασίνων να μας παραπλάνησε λίγο όλους μας. Ωστόσο, μετά και την πρώτη πραγματικά μεγάλη αποτυχία των πιτσιρικάδων του Δώνη πρέπει να έρθει μια ακόμη μεγαλύτερη στήριξη από όλους.

Δεν είναι δύσκολο να πάρει από κάτω όλους τους μικρούς και άπειρους ποδοσφαιριστές η γκρίνια που αργά ή γρήγορα θα ερχόταν στο στρατόπεδο του τριφυλλιού.

Το ματς με την Λάρισα είναι ένα “μάθημα” που η ομάδα πρέπει να περάσει πάση θυσία, σε αυτήν την… δύσκολη εξεταστική περίοδο που έχει μπει..

Υ.Γ: Όσα χρόνια θυμάμαι όλοι εμείς στον Παναθηναϊκό θέλαμε να ζούμε και να πεθαίνουμε με το κεφάλι ψηλά. Δεν είναι στο DNA της ομάδας να κερδίζει προκρίσεις και παιχνίδια εκτός γηπέδων. Οι πράξεις της διοίκησης των τελευταίων ετών ευθύνονται και μόνο αυτές για όσες αγωνιστικές ντροπές έχουν προκληθεί στο ποδοσφαιρικό τμήμα…