Η ΑΕΚ επικράτησε εύκολα του Αστέρα Τρίπολης με σκορ 3-0,  στον πρώτο εντός έδρας αγώνα για το 2019. Πιο εύκολα από οτι περίμενε, η ΑΕΚ πέτυχε ακόμα μια νίκη, αυτή την φορά με αντίπαλο τον Αστέρα Τρίπολης. Η διαμόρφωση του τελικού σκορ (3-0) πραγματοποιήθηκε από το πρώτο ημίχρονο, όπως ακριβώς και στον αγώνα με τον […]

Η ΑΕΚ επικράτησε εύκολα του Αστέρα Τρίπολης με σκορ 3-0,  στον πρώτο εντός έδρας αγώνα για το 2019.

Πιο εύκολα από οτι περίμενε, η ΑΕΚ πέτυχε ακόμα μια νίκη, αυτή την φορά με αντίπαλο τον Αστέρα Τρίπολης. Η διαμόρφωση του τελικού σκορ (3-0) πραγματοποιήθηκε από το πρώτο ημίχρονο, όπως ακριβώς και στον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Οι «κιτρινόμαυροι» μπήκαν «ορεξάτοι» πιέζοντας ψηλά, αναγκάζοντας τους ποδοσφαιριστές του Αστέρα Τρίπολης να «πουλάνε» πολύ εύκολα την μπάλα. Ο αγώνας μετατράπηκε σε παιχνίδι κατοχής για την ΑΕΚ, κάτι το οποίο φαινόταν πως θα απέβαινε μοιραίο για τους «Αρκάδες». Με τρία «στημένα» και με το χρονόμετρο του Ο.Α.Κ.Α. να δείχνει το 20’ της αναμέτρησης, οι γηπεδούχοι «κατέβασαν» στροφές. Από εκεί και πέρα, οι παίκτες του Γιώργου Παράσχου δεν έβγαλαν αντίδραση. Αντίθετα, οι γηπεδούχοι συνέχισαν να προσπαθούν για την επίτευξη κάποιου ακόμη τέρματος.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης εφάρμοσε για ακόμα έναν αγώνα το σύστημα 3-5-2, που όπως δείχνει ταιριάζει «γάντι» στην ομάδα. Οι ελλείψεις στο ρόστερ είναι γνωστές, πράγμα το οποίο «έβγαζε μάτια» με το προηγούμενο σύστημα (4-2-3-1). Το 3-5-2 προσφέρει την απελευθέρωση και την ενεργοποίηση των δύο ακραίων μπάκ (στην προκειμένη περίπτωση του Χουλτ και του Γκάλο).Οι δύο αυτοί ποδοσφαιριστές διαθέτουν μια εκρηκτικότητα που τραντάζει την αντίπαλη άμυνα. Παράλληλα, αυτό το σύστημα… γεμίζει πιο πολύ το κέντρο με αποτέλεσμα να γίνεται πιο δύσβατος ο δρόμος προς την περιοχή του Μπάρκα.

Όπως φαίνεται με την εικόνα της ΑΕΚ στα τελευταία παιχνίδια με αντιπάλους που ανέκαθεν ήταν και είναι δύσκολα εμπόδια για τους 4 μεγάλους.Το κακό διάστημα που ακούει στο όνομα Νοέμβριος πέρασε και πλέον η χαλαρότητα όπως και το οικογενειακό κλίμα έχουν βγει στην επιφάνεια. Κάπως έτσι η Ένωση επιβεβαιώνει ότι πρόκειται για την περσινή πρωταθλήτρια. Βέβαια το χαμένο έδαφος είναι πολύ και πλέον δύσκολα καλύπτεται, όμως αυτή μπορεί να είναι μία αρχή για κάτι καινούριο.