Ποδαρικό με το δεξί.

Share it: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Share it: FacebookTwitterΜε το δεξί… των Λιβάγια, Άλεφ και Πόνσε (σε 9’, 11’ και 20’ αντίστοιχα) η Α.Ε.Κ. επικράτησε εύκολα του Αστέρα Τρίπολης με σκορ 3-0,  στον πρώτο εντός έδρας αγώνα για το 2019. Πιο εύκολα από οτι περίμενε, η Α.Ε.Κ. πέτυχε ακόμα μια νίκη, αυτή την φορά με αντίπαλο τον Αστέρα Τρίπολης, με την […]

Share it: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Με το δεξί… των Λιβάγια, Άλεφ και Πόνσε (σε 9’, 11’ και 20’ αντίστοιχα) η Α.Ε.Κ. επικράτησε εύκολα του Αστέρα Τρίπολης με σκορ 3-0,  στον πρώτο εντός έδρας αγώνα για το 2019.

Πιο εύκολα από οτι περίμενε, η Α.Ε.Κ. πέτυχε ακόμα μια νίκη, αυτή την φορά με αντίπαλο τον Αστέρα Τρίπολης, με την διαμόρφωση του τελικού σκορ (3-0) να γίνεται από το πρώτο ημίχρονο, όπως ακριβώς και στον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα.
Οι «κιτρινόμαυροι» μπήκαν «ορεξάτοι» πιέζοντας ψηλά, αναγκάζοντας τους ποδοσφαιριστές του Αστέρα Τρίπολης να «πουλάνε» πολύ εύκολα την μπάλα. Ο αγώνας μετατράπηκε σε παιχνίδι κατοχής για την Α.Ε.Κ., κάτι το οποίο φαινόταν πως θα απέβαινε μοιραίο για τους «Αρκάδες». Με τρία «στημένα» (δύο κόρνερ και το πέναλντι στο μαρκάρισμα του Μουνάφο στον Μάνταλο) και με το χρονόμετρο του Ο.Α.Κ.Α. να δείχνει το 20’ της αναμέτρησης, οι γηπεδούχοι «κατέβασαν» στροφές και συνέχισαν με ένα παιχνίδι συντήρησης. Από εκεί και πέρα οι παίκτες του Γιώργου Παράσχου δεν έβγαλαν αντίδραση, σε αντίθεση με τους γηπεδούχους που συνέχισαν να προσπαθούν για την επίτευξη κάποιου ακόμη τέρματος.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης εφάρμοσε για ακόμα έναν αγώνα το σύστημα 3-5-2, που όπως δείχνει ταιριάζει «γάντι» στην ομάδα. Οι ελλείψεις στο ρόστερ είναι γνωστές, πράγμα το οποίο «έβγαζε μάτια» με το προηγούμενο σύστημα (4-2-3-1). Το 3-5-2 προσφέρει όχι μόνο την απελευθέρωση και την ενεργοποίηση των δύο ακραίων μπάκ (στην προκειμένη περίπτωση του Χουλτ και του Γκάλο), οι οποίοι διαθέτουν μια εκρηκτικότητα που τραντάζει την αντίπαλη άμυνα, αλλά και γεμίζει πιο πολύ το κέντρο με αποτέλεσμα να γίνεται πιο δύσβατος ο δρόμος προς την περιοχή του Μπάρκα.

Όπως φαίνεται με την εικόνα της Α.Ε.Κ. στα τελευταία παιχνίδια με αντιπάλους που ανέκαθεν ήταν και είναι δύσκολα εμπόδια για τους 4 μεγάλους, το κακό διάστημα που ακούει στο όνομα Νοέμβριος πέρασε και πλέον η χαλαρότητα όπως και το οικογενειακό κλίμα  έχουν βγει στην επιφάνεια, επιβεβαιώνοντας ότι πρόκειται για την περσινή πρωταθλήτρια. Βέβαια το χαμένο έδαφος είναι πολύ και πλέον δύσκολα καλύπτεται, όμως αυτή μπορεί να είναι μία όμορφη αρχή για κάτι καινούριο.