Την τρίτη διαδοχική του νίκη πανηγύρισε ο Άρης (5-9) επί του Λαυρίου (4-10) με 84-70 στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής της "Betshop Basket League". Κορυφαίοι για τους γηπεδούχους οι Τολιόπουλος με 17 και Μποχωρίδης με 16 πόντους αντίστοιχα. Για τους φιλοξενούμενους έκαναν καλή προσπάθεια, αλλά δεν ήταν αρκετή οι Λαμπ με 13 και Ίνγκλις με 12 πόντους. Το debut.gr βρέθηκε στο "Nick Gallis Hall" και αναλύει την επικράτηση των "κίτρινων".

Πριν την έναρξη του ματς είχαμε μία όμορφη εικόνα στον πάγκο του Άρη, καθώς οι Περράκης και Λούντζης κατευθύνθηκαν προς τη μεριά του Γιάννη Καστρίτη και αντάλλαξαν ευχές και αγκαλιές. Ο Έλληνας τεχνικός γνωρίζει τον Λούντζη από τις μικρές εθνικές ομάδες όπου διατελεί χρέη προπονητή, ενώ αμέσως μετά ο Μίλαν Μιλόσεβιτς χαιρέτισε τον Σάββα Καμπερίδη, βοηθό προπονητή του Άρη.

Στα του παιχνιδιού ο Άρης πάτησε δυνατά στο παρκέ και έκανε ένα γρήγορο 6-2. Ωστόσο, τα 0/4 σουτ του Φλιώνη που ακολούθησαν δεν έδωσαν το σκορ που χρειάστηκαν οι γηπεδούχοι και το Λαύριο έτρεξε σερί 8-0 (6-10, 5′). Η είσοδος του Τολιόπουλου προσέδωσε ενέργεια και ταχύτητα στην περιφέρεια του Άρη και ο νεαρός ήταν αλάνθαστος. Σκόραρε οχτώ συνεχόμενους πόντους (με 2/2 τρίποντα και 1/1 δίποντο) και διαμόρφωσε το 18-19 του πρώτου δεκαλέπτου.

Στη δεύτερη περίοδο το Λαύριο έτρεξε ένα μικρό σερί 5-0 (21-26, 13′), ωστόσο ο Άρης βρήκε γρήγορα ρυθμό. Ο Σλαφτσάκης πέτυχε πέντε συνεχόμενους πόντους, ενώ ο Τζόουνς ευστόχησε για τρεις από τις 45 μοίρες. Αυτό οδήγησε τον Χρήστο Σερέλη στο να καλέσει τάιμ-άουτ, καθώς οι γηπεδούχοι πέρασαν μπροστά στο σκορ (28-26, 14′). Η τεχνική ποινή που δέχθηκε ο Γιάννης Καστρίτης αποσυντόνισε τους “κιτρινόμαυρους” και κάποια διαιτητικά σφυρίγματα χάλασαν το ρυθμό του παιχνιδιού στα επόμενα λεπτά. Εν τέλει το σκορ ημιχρόνου ολοκληρώθηκε 36-37. Παράλληλα, υπήρξε μεγάλη διαφορά στις απόπειρες για σουτ τριών πόντων με τον Άρη να μετράει 4/19 και το Λαύριο 3/7.

Έκρηξη από τον Καστρίτη:

Ο Έλληνας τεχνικός είχε δεχθεί παρατηρήσεις από το πρώτο δεκάλεπτο έπειτα από κάποιες διαμαρτυρίες. Ο coach του Άρη απηύδησε όμως στη συνέχεια με κάποια διαιτητικά σφυρίγματα, με αποκορύφωμα το επιθετικό φάουλ που δόθηκε εις βάρος του Άρη (15′) Έτσι, τα έβαλε με τον διαιτητή Παπαπέτρου και δέχθηκε την τεχνική ποινή. Με την διαιτητική τριάδα τα έβαλε και η κερκίδα καθώς σε κάθε σφύριγμα, ακόμα και υπέρ του Άρη ακούγονταν αποδοκιμασίες. Στην ανάπαυλα υπήρξαν εντονότατες αποδοκιμασίες από τους φίλους του Άρη για τη διαιτητική τριάδα Παπαπέτρου-Τσαρούχα-Ζαχαρή, ενώ υπήρξαν διαμαρτυρίες και από τον πάγκο του Λαυρίου.

Οι γηπεδούχοι έπαιξαν γρήγορο μπάσκετ στα πρώτα λεπτά της τρίτης περιόδου και οι φίλοι τους ξεσηκώθηκαν έπειτα από ένα δυναμικό κάρφωμα του Μακ Γκι (52-48, 27′). Το Λάυριο που έμεινε χωρίς σκορ για τέσσερα λεπτά, αδυνατούσε να βρει  λύσεις στην επίθεση και ο Σλαφτσάκης κάρφωσε τη μπάλα στον αιφνιδιασμό, έπειτα από το κλέψιμο και την ασίστ του ανεβασμένου πλέον Φλιώνη (57-51, 30′).

Ο ηγέτης Τολιόπουλος:

Το Λαύριο πραγματοποίησε μέσα σε ένα λεπτό σερί 8-0, με πέντε συνεχόμενους πόντους του Νίξον. Από το “drive” του Αμερικανού η ομάδα της Νοτιοανατολικής Αττικής έφερε το ματς στα ίσα (60-60, 33′). Στη συνέχεια ο Τολιόπουλος αποτέλεσε τον πρωταγωνιστή του αγώνα. Ο πρώην παίχτης του Ολυμπιακού ευστόχησε σε τρία διαδοχικά τρίποντα και αύξησε τη διαφορά στη μέγιστη τιμή της (75-67, 37′). Ο Τολιόπουλος δείχνει με το καλημέρα πως ήρθε στη Θεσσαλονίκη για να πρωταγωνιστήσει. Είναι ενδεχομένως ο παίχτης που αναζητούσε ο Άρης στην περιφέρεια, καθώς διαθέτει “φαρμακερό” σουτ (σήμερα 5/9 τρίποντα). Το ματς ολοκληρώθηκε 84-70.

Άρης: (Γιάννης Καστρίτης) Τζόουνς 15, Κάϊζερ, Τολιόπουλος 17, Βεργίνης, Μποχωρίδης 16, Φλιώνης 5, Νταλό 4, Χρηστίδης, Σλαφτσάκης 10, Μακ Γκι 13, Χάρις 4

Λαύριο: (Χρήστος Σερέλης) Τόμας 6, Λούντζης, Ίνγκλις 12, Μιλόσεβιτς 3, Κουζέλογλου 5, Νίξον 15, Κακλαμανάκης 6, Λαμπ 13. Μπιούφορντ 10