Το Debut.gr παρουσιάζει το νέο μεταγραφικό απόκτημα της Ρεάλ Μαδρίτης, τον 19χρονο Μπραΐμ Ντίαθ.

Όταν είσαι 19χρονών και σου κάνει πρόταση η Ρεάλ Μαδρίτης δύσκολα μπορείς να αρνηθείς. Ειδικά αν βλέπεις πως η ομάδα της Μαδρίτης έχει αλλάξει ρότα σε σχέση με τα τελευταία χρόνια. Χρησιμοποιεί τη φετινή χρονιά ολοένα και περισσότερα παιδιά από την ακαδημία της στην 11αδα και τον Βινίσιους που βγάζει μάτια. Κάτω από αυτές τις συνθήκες η επιλογή της Ρεάλ είναι πανεύκολη. Αυτά είδε και ο Μπραΐμ Ντίαθ και επέλεξε να αφήσει την Αγγλία και τη Μάντσεστερ Σίτι για την ομάδα της Μαδρίτης με τη μεταγραφή του να κοστίζει στον Φλορεντίνο Πέρεθ γύρω στα 15 εκατομμύρια ευρώ.

Ο  Μπραΐμ Ντίαθ έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στη γενέτειρά του τη Μάλαγα σε ηλικία 13 ετών. Εκεί αμέσως μόλις τον είδαν άρχισαν οι παρομοιώσεις με τον Μέσι. Σε ένα τουρνουά οι σκάουτερ της Μασία τον εντόπισαν και έδωσαν αμέσως εντολή στη διοίκηση της Μπάρτσα να κινηθεί για την απόκτησή του. Οι τρελές απαιτήσεις του προέδρου της Μάλαγα έβαλαν όμως φρένο στη μεταγραφή (το ποσό ήταν γύρω στις 400.000 και έφτανε γύρω στα 4.5 εκατομμύρια σε βάθος χρόνου). Την επόμενη χρονιά που άρχισαν τα οικονομικά προβλήματα της Μάλαγα και άρχισε το ξεπούλημα παιχτών, η Μάντσεστερ Σίτι άρπαξε την ευκαιρία και τον απέκτησε με μόλις 300.000 ευρώ. Καταλυτικό ρόλο για την μεταγραφή έπαιξε ο τότε τεχνικός της Σίτι Μανουέλ Πελεγκρίνι που γνώριζε τον Ντίαθ από τη Μάλαγα, αφού πριν ο ίδιος ήταν ο προπονητής της ισπανικής ομάδας την σεζόν που έφτασε μέχρι και τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Στην Αγγλία και στη Σίτι θεωρούσαν πως ο Ντίαθ σε λίγα χρόνια θα είναι στη βασική εντεκάδα και θα μεγαλουργεί. Η έλευση του Πεπ θεωρήθηκε πως θα δώσει τις ευκαιρίες στο νεαρό μιας και οι δύο είναι Ισπανοί και θα είχαν άλλη σχέση στην ομάδα. Αυτό όμως δεν έγινε ποτέ. Πήρε ελάχιστες ευκαιρίες και αυτό ήθελε να αλλάξει μιας και το καλοκαίρι του 2019 ολοκληρωνόταν το συμβόλαιό του με του Πολίτες και δεν ήθελε να το ανανεώσει παρά τις συμβουλές του Πεπ που το έλεγε να μείνει. Άλλος ένας πιτσιρικάς που φεύγει από τα χέρια του προπονητή της Σίτι, (όπως ο Σάντσο) κάτι που χει σχολιαστεί έντονα στην Αγγλία. Η Ρεάλ κινήθηκε έξυπνα, τον απέκτησε και ήδη έκανε το ντεμπούτο του με τη φανέλα της Βασίλισσας στην αναμέτρηση με τη Μπέτις.

Ο νεαρός Ισπανός είναι ένα πολυεργαλείο στην επίθεση. Μπορέι να αγωνιστεί και σαν εξτρέμ και σαν δεκάρι πίσω από τον επιθετικό με την ίδια ευχέρεια. Αριστεροπόδαρος τεχνίτης με πολύ γρήγορη επιτάχυνση και έφεση στις τελικές πάσες. Αυτά είναι τα στοιχεία που είδε η Ρεάλ και θέλησε να τον αποκτήσει. Τα 15 εκατομμύρια φαίνονται λίγα τη τωρινή περίοδο με τα υπέρογκα πόσα που πηγαίνουν και έρχονται αλλά η Βασίλισσα φημολογείται ότι έχει βάλει αστρονομική ρήτρα αποδέσμευσης του συμβολαίου του Ντίαθ. Το μόνο σίγουρο είναι πως ο πιτσιρικάς αποτελεί το νέο μεγάλο αστέρι της Ρεάλ και της Εθνικής Ισπανίας και θα μας απασχολήσει άμεσα με τα κατορθώματά του.