Με τον Harden να συνεχίζει το σερί του με παιχνίδια άνω των 30 πόντων. Με τον Ντόνσιτς να κάνει ότι θέλει στο NBA και να έχει τραβήξει όλα τα βλέμματα πάνω του.  Με τη μισή σεζόν να έχει περάσει και με το All-Star Game της Charlotte να πλησιάζει, αποφασίσαμε να κάνουμε ένα άρθρο γι΄τους 5 καλύτερους μη Αμερικανούς […]

Με τον Harden να συνεχίζει το σερί του με παιχνίδια άνω των 30 πόντων. Με τον Ντόνσιτς να κάνει ότι θέλει στο NBA και να έχει τραβήξει όλα τα βλέμματα πάνω του.  Με τη μισή σεζόν να έχει περάσει και με το All-Star Game της Charlotte να πλησιάζει, αποφασίσαμε να κάνουμε ένα άρθρο γι΄τους 5 καλύτερους μη Αμερικανούς παίχτες της λίγκας αυτή τη στιγμή. Διότι αν και ο Ντιρκ και οι αδερφοί Γκασόλ αντέχουν ακόμα, είναι άλλοι αυτοί που κάνουν κουμάντο στο NBA αυτή τη στιγμή. Ας δούμε λοιπόν ποιοι ξεχωρίζουν ανάμεσα σε δεκάδες μη Αμερικανούς αυτή τη στιγμή. Ποιος ξέρει; Μπορεί να σας βοηθήσουμε να ολοκληρώσετε τις ψήφους σας και για το All-Star Game.

5. Μπεν Σίμονς (Αυστραλία)

O Αυστραλός πλέι μέικερ των Σίξερς βρίσκεται μόλις στη δεύτερη σεζόν του στο NBA. Μετά από τον σοβαρό τραυματισμό του πίσω στο 2016, επέστρεψε πέρυσι και κατάφερε να αναδειχθεί Rookie της χρονιάς. Μπορεί πολλοί να τον αμφισβητούν, βασιζόμενοι στο γεγονός πως δεν έχει ιδιαίτερη έφεση στο μακρινό σουτ. Ωστόσο ο Σίμονς καταφέρνει να κάνει όλα τα υπόλοιπα εξαιρετικά. Στη φετινή σεζόν μαζεύει  9.4 ριμπάουντ μ.0 και μοιράζει 8.2 ασίστ. Αυτά, μαζί με τους 16.1 πόντους που έχει φέτος σε 43 αγώνες, τον έχουν καθιερώσει ως τον δεύτερο καλύτερο παίχτη της ομάδας του.

4. Τζοέλ Εμπίντ (Καμερούν)

“Trust the process” φωνάζουν οι οπαδοί των Σίξερς και έχουν κάθε δίκιο να το κάνουν. “The Process” είναι το παρατσούκλι του αγαπημένου παιδιού της Φιλαδέλφεια, του Καμερουνέζου σέντερ Τζοέλ Εμπίντ.  Στην τρίτη του χρονιά στο NBA, ο Εμπίντ έχει εξελιχθεί σε έναν από τους καυτερούς ψηλούς του πρωταθλήματος και μαζί με το Σίμονς αποτελούν ένα από τα πιο τρομακτικά δίδυμα του NBA. Ασταμάτητος μέσα στη ρακέτα σε άμυνα και επίθεση, αλλά και με έφεση στο σκοράρισμα και έξω από την γραμμή των τριών πόντων, ο Εμπίντ δείχνει ορισμένες φορές να μην έχει αντίπαλο και το φωνάζει και ο ίδιος όποτε έχει την ευκαιρία. Σε 41 παιχνίδια φέτος έχει μ.ο 26.9 πόντους και 13.3 ριμπάουντ, ενώ έχει και 2 μπλοκ ανά αγώνα.

3.  Λούκα Ντόνσιτς (Σλοβενία)

Όπως αναφέραμε και πιο πάνω, δύο άνθρωποι είναι αυτά οι οποίοι συζητιούνται περισσότερο για τα κατορθώματα τους αυτή τη στιγμή στο NBA. Ο πρώτος είναι ο Τζέιμς Χάρντεν και ο δεύτερος είναι ο 19χρονος που ακούει στο όνομα Λούκα Ντόνσιτς. Μπορεί να γνωρίζαμε τις δυνατότητες του νεαρού γκαρντ από την θητεία του στην Ρεάλ Μαδρίτης όμως δεν περιμέναμε να δούμε να κάνει τέτοια πράγματα από την  αρχή της θητείας του στην άλλη μεριά του Ατλαντικού. Ο Ντόνσιτς από την αρχή έδειξε να μην έχει κανένα πρόβλημα προσαρμογής στο τρόπο παιχνιδιού του NBA. Παίζει λες και βρίσκεται χρόνια στη λίγκα. Παίρνει κρίσιμα σουτ, καρφώνει μπροστά σε πολύ ψηλότερους αντιπάλους και γενικότερα θυμίζει παίχτες που χρειάστηκαν πολλά χρόνια για να αγωνιστούν με αυτόν τον τρόπο. Αποτελεί ήδη τον σούπερσταρ της ομάδας του και είναι πολύ πιο μπροστά από όλους τους υπόλοιπους στην κούρσα για τον Rookie της χρονιάς. Δεν είναι καθόλου απίθανο να τον δούμε και στο All-Star Game. Με 20.2 πόντους, 6.7 ριμπάουντ και 5 ασίστ την πρώτη του χρονιά αν μη τι άλλο το αξίζει.

2. Νίκολα Γιόκιτς ( Σερβία)

Οι Νάγκετς βρίσκονται στην πρώτη θέση (29-13) της δυτικής περιφέρειας στο πρώτο μισό της σεζόν. Αυτό το οφείλουν σε μεγάλο βαθμό στο Νίκολα Γίοκιτς. Ο Σέρβος καταφέρνει να ξεχωρίσει σε κάθε αγώνα της ομάδας του, η οποία τον τελευταίο καιρό έχει κάποια σκαμπανεβάσματα κυρίως λόγω απουσιών. Από την εξαιρετική του δουλειά στην άμυνα, μέχρι τις εκπληκτικές του ασίστ στην άλλη μεριά του γηπέδου, ο Γιόκιτς αποτελεί έναν από τους πιο ολοκληρωμένους παίχτες του πρωταθλήματος. Σε 42 αγώνες φέτος έχει μ.ο 19.7 πόντους, 10.2 ριμπάουντ και 7.5 ασίστ. Ποιο είναι το πιο εντυπωσιακό σε όλα αυτά; Ότι μοιράζει 7.5 ασίστ παίζοντας στη θέση του σέντερ.

1. Γιάννης Αντετοκούνμπο (Ελλάδα)

Δεν νομίζω πως υπάρχει κάποιος που διαφωνεί πως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι ο καλύτερος μη Αμερικάνος παίχτης αυτή τη στιγμή στο NBA. Ο Αντεκούμνμπο κάνει τα πάντα φέτος και στις δύο μεριές του γηπέδου. Αποτελεί τον καταλύτη στην επίθεση μιας εκ των πιο βελτιωμένων ομάδων του πρωταθλήματος. Οι Μπακς δείχνουν πως μπορούν να στοχεύσουν ψηλά αν ο σταρ τους μείνει υγιής.  Άλλωστε έχουν νικήσει ή έχουν βάλει δύσκολα στις πιο φορμαρισμένες ομάδες φέτος. Όλα αυτά συμβαίνουν τη στιγμή που ο Αντετοκούνμποο δεν έχει καταφέρει να βελτιώσει το μακρινό του σουτ.  Εάν υπήρχε κάποια αμφιβολία πως οι Μπακς αποτελούν απειλή στην Ανατολή ,αυτή θα πρέπει να εξαφανιστεί. Περάσαμε στο δεύτερο μισό της σεζόν και ο Αντετοκούνμπο είναι ένα από τα δύο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου του MVP. Με μέσο όρο 26.7 πόντους, 12.6 ριμπάοουντ και 5.9 ασίστ ανά παιχνίδι φέτος, ο γκαρντ-φόργουορντ των Μπακς μοιάζει τρομακτικός. Όλα αυτά μόλις στα 24 του χρόνια, αυτό λέει πολλά για το μέλλον της λίγκας.