Ο Ολυμπιακός δίνει τη μάχη για την τετράδα και το Debut.gr προσεγγίζει τα σενάρια που θα τον οδηγήσουν στο πλεονέκτημα στα playoff.

Ολυμπιακός και τετράδα. Θα τα καταφέρει; Η μάχη της Ευρωλίγκας συνεχίζεται με τις πρώτες έξι θέσεις να έχουν σχεδόν κλειδώσει, δύο να αναμένουν ακόμα τον κάτοχό τους και το μόνο που μένει είναι να δούμε τα ακριβή πλασαρίσματα που θα διαμορφώσουν τα ζευγάρια των “8”.

Στο στρατόπεδο του Ολυμπιακού, τώρα, τα δεδομένα είναι σχετικά ξεκάθαρα. Ξεκάθαρα ναι, απλά ωστόσο όχι. Οι Πειραιώτες βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην 5η θέση της βαθμολογίας έχοντας 11 νίκες και 7 ήττες, ίδιο ρεκόρ με τη Μπαρτσελόνα ενώ υπολείπονται μιας νίκης της 4ης Εφές.

Με αυτά τα δεδομένα, είναι σαφές ότι η ομάδα του Μπλατ θα κυνηγήσει την τετράδα που θα της ανοίξει την πόρτα για το πλεονέκτημα έδρας και από εκεί και πέρα θα κληθεί να περάσει το εμπόδιο είτε της Εφές είτε των “μπλαουγκράνα”.

Ο δρόμος για την τετράδα

Η κατάληψη της τέταρτης θέσης μόνο απλησίαστα δεν πρέπει να θεωρείται από τον Ολυμπιακό. Οι αντίπαλοι είναι – πλέον- δύο αλλά έχει αποδείξει ότι μπορεί να πλασαριστεί καλύτερα και από τους δύο συνδιεκδικητές της πολυπόθητης θέσης. Ας τα δούμε όμως τα πράγματα με τη σειρά. Η μεν Εφές μπορεί αυτή τη στιγμή να μπαίνει σφήνα στην τετράδα αλλά ρεαλιστικά την περιμένει το δυσκολότερο πρόγραμμα συγκριτικά με τους αντιπάλους της. Την περιμένουν τα παιχνίδια με Ρεάλ Μαδρίτης , Φενέρμπαχτσε, Μακάμπι, Παναθηναϊκό και Μπασκόνια ενώ ακόμα και το ματς με τη Μπουντουτσνόστ στην Ποντγκόριτσα ελοχεύει κινδύνους.

Η Μπαρτσελόνα από την άλλη παρουσιάζεται αρκετά δυνατή, έχει βρει – ή τουλάχιστον έτσι δείχνει – τον παλιό της εαυτό, ωστόσο όσο παραμένει στην ισοβαθμία με τον Ολυμπιακό, οι “ερυθρόλευκοι” δε θα πρέπει να αγχώνονται.

Φυσικά και αυτοί θα πρέπει να κάνουν το χρέος τους και αυτό δεν είναι άλλο από το να κάνει το απόλυτο των νικών στο σπίτι του. Δεν πρόκειται για τελείως εύκολα παιχνίδια (Χίμκι, Μπαρτσελόνα, ΤΣΣΚΑ, Μπάγερν, Ζαλγκίρις, Νταρουσάφακα) αλλά το όνειρο του 6/6 δε μοιάζει τόσο απρόσιτο. Φυσικά ακόμα και με αυτές τις έξι νίκες, οι Πειραιώτες θα φτάσουν τις 17 νίκες, δύο λιγότερες από όσες χρειάζονται για να “κλειδωθεί” η τέταρτη θέση.

Εκεί ακριβώς μπαίνει και ο παράγοντας των “διπλών”. Ο Ολυμπιακός ταξιδεύει στις έδρες των Μπουντουτσνόστ, Κανάρια και Εφές και θεωρητικά θα πρέπει να κάνει το 2/3 για να μη μπει σε περιπέτειες. Ειδικά το ματς στο “Σινάν Ερντέν” στις 21/2 κρίνεται ιδιαίτερα κρίσιμο αφού πιθανή απόδραση από την Τουρκία θα μετρήσει ενδεχομένως για… διπλή νίκη. Ακόμα και έτσι να μη γίνει όμως, ο Ολυμπιακός έχει το μαξιλαράκι ασφαλείας της διαφοράς με την Εφές σε περίπτωση ισοβαθμίας.

Φυσικά τα πάντα θα κριθούν στο παρκέ με τους “ερυθρόλευκους” να έχουν αποδείξει ουκ ολίγες φορές ότι μπορούν να αντεπεξέλθουν στις κρίσιμες περιστάσεις.