Ο Αλέξανδρος Ιτιμούδης σχολιάζει στο Debut.gr την αποχώρηση Πρίγιοβιτς από τον ΠΑΟΚ, καθώς και τις επόμενες κινήσεις του Δικεφάλου.

Το θέμα των ημερών λοιπόν δεν έληξε με θετικό τρόπο για τους φίλους του ΠΑΟΚ. Ο βασικός σέντερ φορ της ομάδας, που θα αποτελούσε το βαρόμετρο για την συνέχεια του πρωταθλήματος, οδεύει προς την καυτή Σαουδική Αραβία και πλέον γεννάται ο μέγιστος προβληματισμός: η αντικατάσταση του.

Να πούμε την πλήρη αλήθεια το περιμέναμε αργά ή γρήγορα. Οι σειρήνες ηχούσαν για τον Σέρβο επιθετικό εδώ και πάρα πολύ καιρό, όμως η αλήθεια είναι πως το αναμέναμε για το καλοκαίρι, και όχι για την περίοδο του Ιανουαρίου, και ενώ το πρωτάθλημα είναι σε κρίσιμη καμπή.

Ας δούμε όμως τι ήταν αυτό που πραγματικά έχασε ο ΠΑΟΚ από αυτήν την πώληση. Αντικειμενικά δεν έχασε κάποιον ταλαντούχο παίκτη. Ο Σέρβος απλά έκανε πάρα πολύ καλή την δουλειά για την οποία αποκτήθηκε. Το σκοράρισμα όσο απλή υπόθεση και να φαίνεται, δεν είναι κάτι που εύκολα δουλεύεται. Ο Πρίγιοβιτς όντως το κατείχε σε μεγάλο βαθμό, και αυτό στο ελληνικό πρωτάθλημα έκανε την διαφορά.

Μην ξεχνάμε ότι ο Σέρβος ποτέ δεν είχε κάποια αξιόλογη καριέρα στο παρελθόν, και ουσιαστικά ήταν αυτά τα δύο χρόνια στον ΠΑΟΚ που τον ανέδειξαν σαν τον κατ΄εξοχήν killer μέσα στην περιοχή.

Το κακό της υπόθεσης είναι ότι οι δύο εναπομείναντες επιθετικοί στο ρόστερ της ομάδας, δεν δείχνουν ότι μπορούν να σηκώσουν το βάρος του κενού που άφησε ο Πρίγιοβιτς, και κάπως έτσι προκύπτει ένα δύσκολο εγχείρημα για τους ιθύνοντες του Δικεφάλου, ώστε να αναπληρωθεί όσο καλύτερα γίνεται η απουσία του.

Το όνομα του Μπεργκ που έχει πέσει στο τραπέζι είναι αυτό του Μπεργκ, που όμως πρόκειται για μια ιδιάζουσα περίπτωση. Ο Σουηδός μπορεί να είναι ικανός σκόρερ, πιο μπαλαδόρος από τον Πρίγιοβτς, και να ξέρει το πρωτάθλημα, εντούτοις όμως το κασέ του είναι απαγορευτικό σε σύγκριση με την ηλικία του. Στον ΠΑΟΚ έχουν δείξει πως ενδιαφέρονται για παίκτες που θα έχουν αξία μεταπώλησης, πράγμα που ο Μπεργκ δεν έχει. Θα ήταν ίσως μια ιδανική λύση για ένα εξάμηνο όπου εκεί σίγουρα θα ήταν υπερπολύτιμος.

Οπότε οι ιθύνοντες της ομάδας έχουν δύο επιλογές: Είτε θα επιλέξουν έναν ελπιδοφόρο παίκτη που ίσως δεν θα κοστίσει πολλά, αλλά θα έχει θεωρητικά τις ικανότητες να εξελιχτεί με το όποιο ρίσκο ενέχει αυτή η επιλογή, είτε θα πάρουν έναν έτοιμο παίκτη γνωρίζοντας όμως ότι οι παραγωγικές ηλικίες των 27-30 εμπεριέχουν μεγάλο κόστος αγοράς.

Το σίγουρο είναι πως η συγκεκριμένη κατάληξη στο θέμα του Σέρβου επιθετικού, απαιτεί πολύ προσοχή στην όποια επιλογή γίνει από τους ανθρώπους της ομάδας, δεδομένου πως η περίοδος του Ιανουαρίου είναι πάντα πολύ επίφοβη όσον αφορά τις έτοιμες λύσεις.

Άποψη μου είναι πάντως πως ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να κινηθεί για κάποιον έτοιμο παίκτη όσο κοστοβόρα και αν είναι μια τέτοια επιλογή, μιας και τα οφέλη μας ενδεχόμενης κατάκτησης του πρωταθλήματος θα αποσβέσει σχετικά γρήγορα το όποιο κόστος.