Γεννημένος στην Καρράρα της Ιταλίας, ο Φεντερίκο Μπερναρντέσκι θέλει να αποδείξει πως ο τόπος του εκτός από εξαιρετικά μάρμαρα, παράγει και εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές.

Ο Φεντερίκο Μπερναρντέσκι είναι εκ των κορυφαίων της Γιουβέντους στο ξεκίνημα της σεζόν, με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να τον έχει υπό την προστασία του και μαζί να είναι έτοιμοι για μεγάλα πράγματα. Ας πάρουμε όμως την ιστορία από την αρχή.

Ακριβό… μάρμαρο! 

Γεννημένος στην Ιταλική πόλη Καρράρα, ο Φεντερίκο Μπερναντέσκι βάλθηκε να αποδείξει πως η πόλη δε θα καμαρώνει μόνο για τα μάρμαρα της, αλλά και για τον ίδιο. Με τη Φλωρεντία να απέχει μόλις 100 χιλιόμετρα από την πόλη του, ο Μπερναρντέσκι δεν άργησε να βρεθεί στο Αρτέμιο Φράνκι, όπου και έκανε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα.

Όντας μόλις 9 ετών, είχε την τύχη να βρίσκεται αρκετά κοντά στο πατρικό του, σε αντίθεση με άλλα παιδιά της ηλικίας του, που είχαν το ταλέντο και την όρεξη, όμως δεν είχαν την τύχη του ίδιου. Μπορεί να βρισκόταν στους Βιόλα δέκα χρόνια, παρόλα αυτά το ντεμπούτο του στις επαγγελματικές κατηγορίες έγινε με τη φανέλα της Κροτόνε, στην οποία παραχωρήθηκε δανεικός το 2013. Με τη φανέλα της «έγραψε» 39 συμμετοχές, σκοράροντας 12 γκολ, αναγκάζοντας τον Βιτσέντζο Μοντέλα να ζητήσει την επιστροφή του. Όπερ και εγένετο με τον νεαρό να μένει στην ομάδα μέχρι το Καλοκαίρι του 2017, έχοντας 72 συμμετοχές και 14 γκολ, ενώ μέσω των εμφανίσεων του κατάφερε να βρεθεί και στη «Σκουάντρα Ατζούρα».

Μια… Κυρία στα πόδια του!

Στις 24 Ιουλίου του 2017, η Γιουβέντους ανακοίνωσε την απόκτηση του έναντι 40 (!) εκατομμυρίων ευρώ, δείχνοντας πόσο πολύ πίστευε στο νεαρό εξτρέμ. Ο ίδιος έδειξε την ταπεινότητα του, καθώς όταν στην παρουσίαση του ρωτήθηκε αν θα ήθελε το νούμερο 10, τόνισε πως «θα ήθελα μια μέρα να πάρω το νούμερο 10 αλλά θα πρέπει να το κερδίσω. Αυτή τη στιγμή το νούμερο 33 είναι η καλύτερη επιλογή».

Στην πρώτη σεζόν του με τη φανέλα των «μπιανκονέρι», είχε 31 συμμετοχές με 5 γκολ και 7 ασίστ, κυρίως ερχόμενος από τον πάγκο, καθώς ήταν πολύ δύσκολο να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης με τους Κόστα, Κουαδράδο, Ντιμπάλα και Μάντζουκιτς (έπαιξε αρκετά παιχνίδια ως εξτρέμ). Παρόλα αυτά, πανηγύρισε το πρώτο νταμπλ της καριέρας του.

Μέχρι και ο Κριστιάνο «παραμιλάει» για χάρη του!

Φέτος, πιο ώριμος από ποτέ, στην καλύτερη ποδοσφαιρική ηλικία, έχει ξεκινήσει δυναμικά, γράφοντας 5 συμμετοχές με 2 γκολ και 1 ασίστ, εντυπωσιάζοντας ακόμη και τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Το παρατσούκλι του είναι «Μπρουνελλέσκι», εμπνευσμένο φυσικά από τον μεγάλο Ιταλό αρχιτέκτονα και γλύπτη της Αναγέννησης που έζησε και μεγαλούργησε στη Φλωρεντία. Οι ικανότητες του 24χρονου είναι αδιαμφισβήτητες, με τον ίδιο να έχει καταθέσει τα πρώτα διαπιστευτήρια στον αγωνιστικό χώρο.

Στην Ιταλία, μιλούν για τον παίκτη που έχει «παραγκωνίσει» τον Πάουλο Ντιμπάλα. Η αλήθεια είναι πως δεν έχουν άδικο, καθώς ο «La Joya» έχει δει τον χρόνο συμμετοχής του να μειώνεται, με τον Αλέγκρι να δείχνει πως εμπιστεύεται -τουλάχιστον μέχρι στιγμής- περισσότερο τον Ιταλό.

Από τα πρώτα παιχνίδι φαίνεται πως η συνεργασία του με τον Κριστιάνο Ρονάλντο πηγαίνει εξαιρετικά, με τους δυο να πανηγυρίζουν αγκαλιά στην πρόσφατη νίκη της μεγάλης κυρίας στην έδρα της Φροζινόνε.

Ο ίδιος νοιώθει μεγάλη τιμή που ο Πορτογάλος σούπερ σταρ τον προσέχει περισσότερο από όλους, τονίζοντας πως «πλέον είμαι στην ευχάριστη θέση να προπονούμαι μαζί του κάθε μέρα και για ένα νεαρό παίκτη σαν κι εμένα είναι θησαυρός. Προσπαθώ να μάθω από αυτόν όσα μπορώ. Είναι ένας τελειομανής, προσιτός άνθρωπος, κάτι πολύ θετικό για την ομάδα».

Το μέλλον του ανήκει!

Δεν είναι τυχαία η δήλωση του θρυλικού Μάρκο Ταρντέλι, όσον αφορά τον Μπερναρντέσκι. Συγκεκριμένα ο 64χρονος δήλωσε: «Μπορεί να γίνει ένας πολύ καλός παίκτης. Εάν δείτε τις κινήσεις του, θα καταλάβετε. Μίλησα με τον Αλέγκρι και μου εκμυστηρεύτηκε ότι και αυτός πιστεύει πως μπορεί να γίνει ένας κορυφαίος ποδοσφαιριστής. Αν πρέπει να προσέξετε 2-3 ανερχόμενους Ιταλούς ποδοσφαιριστές, τότε σίγουρα δεν πρέπει να τον χάσετε».

Το εξαιρετικό ξεκίνημα που πραγματοποιεί στη σεζόν, του έχει δώσει την πολυτέλεια να απολαμβάνει την πλήρη στήριξη και εμπιστοσύνη του προπονητή του. Πλέον, θα πρέπει να συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό, αποδεικνύοντας σε όλους πως η Καρράρα δε βγάζει μόνο υπέροχα μάρμαρα. In bocca al lupo Federico!

Επιμέλεια: Σταύρος Παπανάγνου