Για τρεις περιόδους είχαμε ντέρμπι στο Paok Sports Arena, όμως ο Ολυμπιακός πάτησε το γκάζι στα τελευταία 9 λεπτά και επικράτησε του ΠΑΟΚ με 78-68 στη Θεσσαλονίκη. Έτσι έκανε το 10-1 στη φετινή Basket League. Την διαφορά για τους Πειραιώτες έκαναν οι Πρίντεζης, Στρέλνιεκς και Μιλουτίνοφ. Για τον ΠΑΟΚ, ξεχώρισαν οι Γκος και Μορέιρα. 1ο […]

Για τρεις περιόδους είχαμε ντέρμπι στο Paok Sports Arena, όμως ο Ολυμπιακός πάτησε το γκάζι στα τελευταία 9 λεπτά και επικράτησε του ΠΑΟΚ με 78-68 στη Θεσσαλονίκη. Έτσι έκανε το 10-1 στη φετινή Basket League. Την διαφορά για τους Πειραιώτες έκαναν οι Πρίντεζης, Στρέλνιεκς και Μιλουτίνοφ. Για τον ΠΑΟΚ, ξεχώρισαν οι Γκος και Μορέιρα.

1ο Δεκάλεπτο

Ο ΠΑΟΚ μπήκε πολύ δυνατά στον αγώνα. Όντας αρκετά δημιουργικός και εύστοχος βρέθηκε να προηγείται στο 6’ με σκορ 15-7. Σε εκείνο το σημείο ο Ολυμπιακός έβρισκε μόνο σκορ από τον Στρέλνιεκς. Ο γκαρντ των ερυθρόλευκων είχε και τους 7 πόντους της ομάδας του. Οι είσοδοι του Γουίλιαμς Γκος και το Τουπαν όμως, άλλαξαν τα δεδομένα του αγώνα. Με δύο γρήγορα τρίποντα ο Ολυμπιακός μείωσε σε 17-13. Ένα καλάθι και φάουλ του Πρίντεζη διαμόρφωσε το σκορ του πρώτου δεκαλέπτου σε 19-16.

2ο Δεκάλεπτο

Στο δεύτερο δεκάλεπτο παρακολουθήσαμε ένα ρεσιτάλ τριπόντων από τις δύο ομάδες. Δέκαν συνολικά τρίποντα κατέληξαν στον στόχο. Ο Γκος με 3/4 τρίποντα κράτησε τον ΠΑΟΚ ψηλά τις στιγμές που ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να ξεφύγει στο σκορ με τα τρίποντα του Σπανούλη και του Στρέλνιεκς. Τελικά το σκορ του πρώτου ημιχρόνου διαμορφώθηκε σε 35-41 από τα τρίποντα του Αθηναίου και του Πρίντεζη.

3ο Δεκάλεπτο

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε μέτρια και για τις δυο ομάδες. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να έχουν μπει μόλις 6 πόντοι στα πρώτα τρεισήμισι λεπτά. Ένα τρίποντο το Σπανούλη έδωσε έναυσμα για επίθεση των φιλοξενούμενων οι οποίοι προηγήθηκαν για πρώτη φορά με 9 πόντους με τρίποντο του Παπανικολάου στο 5′. Σε εκείνο το σημείο ο Μορέιρα και τα πολλά φάουλ του Ολυμπιακού έδωσαν λύσεις στην επίθεση για τον ΠΑΟΚ. Με την βοήθεια του Κόνιαρη που πέτυχε ένα καθοριστικό τρίποντο, οι γηπεδούχοι πλησίασαν στον 1 πόντο στο τέλος του 3ου δεκαλέπτου (54-55).

4ο Δεκάλεπτο

Το τρίποντο του Μιλένκο Τέπιτς στην αρχή της τελευταίας περιόδου έβαλε τον ΠΑΟΚ μπροστά στο σκορ μετά από πολλή ώρα με 57-55. Η απάντηση για τον Ολυμπιακό ήρθε στην αμέσως επόμενη επίθεση με καλάθι τριών πόντων του Πρίντεζη. Ο υπαρχηγός του Ολυμπιακού συνέχισε να σκοράρει. Με τη βοήθεια του Μιλουτίνοφ, κατάφερε να βάλει μπροστά την ομάδα του και πάλι με 9 πόντους έπειτα από σερί 11-0. Ένα τρίποντο του Τζόουνς και δύο βολές του Μορέιρα έφεραν τον ΠΑΟΚ στο -8 στο 4′, Από εκεί και πέρα οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να κάνουν και πολλά με αποτέλεσμα να γνωρίσουν την ήττα με 68-78.

Η έφεση του Ολυμπιακού στα επιθετικά ριμπάουντ του χάρισε 17 πόντους. Ενώ η ευστοχία του σε κρίσιμα σημεία του αγώνα τον οδήγησε τελικά στη νίκη λίγες μέρες πριν το “ευρωπαϊκό” ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Επόμενος αγώνας για τους γηπεδούχος είναι η αναμέτρηση κόντρα στο Κολοσσό το ερχόμενο Σάββατο στη Ρόδο.

Τα Δεκάλεπτα: 19-16, 35-41, 54-55, 68-78

ΠΑΟΚ (Παπαθεοδώρου): Χρυσικόπουλος 4, Κόνιαρης 3 (1), Τέπιτς 10 (2), Γκος 16 (5), Μορέιρα 16, Ζάρας, Μαργαρίτης 2, Σχίζας, Αθηναίου 3 (1), Χάτσερ 7, Τζόουνς 7 (1)

Ολυμπιακός (Μπλατ): Βεζένκοβ, Σπανούλης 10 (3), Μιλουτίνοβ 17, Παπανικολάου 6 (2), Στρέλνιεκς 14 (2), Πρίντεζης 19, Μπόγρης, Μάντζαρης, Γουίλιαμς-Γκος 6 (2), Τουπάν 6 (1), ΛεΝτέι

Πηγή Φωτογραφίας: www.sdna.gr