Η Κύμη (2-9) κέρδισε δίκαια τον Άρη (2-9) με 75-57 στο κλειστό "Τάσος Καμπούρης" της Χαλκίδας και το debut.gr σχολιάζει τα όσα έγιναν. Οι βασικοί λόγοι που βυθίζουν τον άλλοτε αυτοκράτορα του ελληνικού μπάσκετ σε περιπέτειες αποτυπώνονται παρακάτω.

Ο αγώνας μεταξύ της Κύμης και του Άρη ήταν ιδιαίτερα σημαντικός για τους φίλους των φιλοξενούμενων, τους παίχτες και το επιτελείο, καθώς και τη διοίκηση της ομάδας. Είχαν να αντιμετωπίσουν μία ομάδα με μία λιγότερη νίκη από αυτούς, έχοντας επικρατήσει για τελευταία φορά στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος με τον Πανιώνιο. Το κίνητρο της νίκης γι’ αυτούς ήταν μεγάλο. Η εσωτερική ηρεμία ενόψει εορτών αφενός και η απομάκρυνση αφετέρου από έναν αντίπαλο που έχει παρόμοιους στόχους για φέτος αποτελεί δείγμα της επιθυμίας που είχαν όλοι για το διπλό.

Ο Άρης ωστόσο απέτυχε παταγωδώς στην αποστολή του και βύθισε τους φίλους του σε παρατεταμένο άγχος. Η απαίτηση των οπαδών του Άρη για επικράτηση επί του Χολαργού, την προηγούμενη αγωνιστική στη Θεσσαλονίκη δεν ευοδώθηκε. Η ήττα από τη Κύμη και κυρίως ο τρόπος με τον οποίο αυτή ήρθε, προκαλεί μεγαλύτερη πίεση στον Γιάννη Καστρίτη και την ομάδα.

Ο Άρης δεν ηττήθηκε εξαιτίας της εξωπραγματικής εμφάνισης της ομάδας της Eύβοιας. Πράγματι, δεν είναι σύνηθες για ομάδα της Α1 μία ανατροπή της τάξεως των 17 πόντων και η Κύμη όχι μόνο το κατάφερε, αλλά επικράτησε κιόλας με 18 πόντους.

Στο πρώτο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι έπαιξαν ορθολογικό μπάσκετ, έκαναν επιμέρους σκορ 17-2 στην πρώτη περίοδο και πέτυχαν καλάθια τόσο μέσα από τη ρακέτα, όσο και από την περιφέρεια. Ο Μακ Γκι κυριάρχησε στον τομέα των ριμπάουντ, ενώ οι Χάρις και Τζόουνς οδηγούσαν την επίθεση της ομάδας με δικά τους σουτ και λέι-απ. Το 0/4 τρίποντα έγινε 4/8 μετά τα πρώτα λεπτά και το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με 35-26 υπέρ του Άρη.

Στο δεύτερο μέρος άλλαξαν άρδην τα πράγματα. Ο Άρης παρόλο που επέτυχε να φτάσει τη διαφορά ακόμα και στο +17 (28-45, 23′) κατέρρευσε στη συνέχεια επιτρέποντας στην Κύμη να κάνει επιμέρους σκορ 47-12.

Το πρόωρο τέταρτο ομαδικό φάουλ του Μποχωρίδη και η αποβολή του Τζόουνς, σε συνδυασμό με τα κενά διαστήματα είναι οι βασικότερες αιτίες του σημερινού διασυρμού του Άρη στη Χαλκίδα. Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Αντίστοιχα “νεκρά” διαστήματα έλαβαν χώρα στο προηγούμενο ματς με το Χολαργό, με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό στη Θεσσαλονίκη, με το Περιστέρι και την ΑΕΚ επίσης εντός έδρας.

Μάλιστα σε όλα τα προαναφερθέντα παιχνίδια ο Άρης έχασε με μεγάλες διαφορές στην τρίτη περίοδο λες και παθαίνει ολικό black out μετά το πρώτο ημίχρονο. Ένα black out το οποίο η διοίκηση επιχείρησε να μετατρέψει σε ηλεκτροσόκ για την ψυχολογία των παιχτών, με την αντικατάσταση του Αγγέλου από τον Καστρίτη. Το ηλεκτροσόκ αυτό απέτυχε ήδη από την αρχή, καθώς ο Έλληνας τεχνικός μετράει 0/2 μέχρι στιγμής.

Ο Καστρίτης που έθιξε το πρόβλημα που υπάρχει στην ψυχολογία των παιχτών του στη συνέντευξη τύπου πρέπει να βελτιώσει την εικόνα των παιχτών του, διότι ακολουθούν δύο κρίσιμα παιχνίδια για την επιβίωση του Άρη. Το “ψυχολογικό πρόβλημα” που συνεπάγεται την έλλειψη αυτοπεποίθησης αποτελεί τον τρίτο λόγο της ήττας του Άρη στη Χαλκίδα και είναι κάτι που πρέπει να επιλυθεί άμεσα προκειμένου να έρθουν τα επιθυμητά αποτελέσματα με Ήφαιστο εντός και Ρέθυμνο εκτός.