Άλμα σωτηρίας έκανε ο Απόλλωνας στη Πάτρα καθώς επιβλήθηκε του Αμαρουσίου με σκορ 65-57 στα πλαίσια της 11ης αγωνιστικής της Α'2. Το debut.gr βρέθηκε στη Πάτρα και αναλύει.

Ο γηπεδούχος Απόλλωνας ξεκίνησε με τους Στεφανίδη, Μπέμπης, Μπαζίνας, Μολφέτας και Kazarnovski. Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν με τους Ξυδάς, Χατζηδάκης, Γκουαλτιέρι, Λυκογιάννης και Μιχαλούτσος.

Η πρώτη περίοδος μπορεί να είχε γρήγορο ρυθμό αλλά και οι δύο ομάδες υπέπεσαν σε εκατέρωθεν λάθη. Το Μαρούσι σκόραρε το πρώτο καλάθι της αναμέτρησης με lay-up του Ξύδα (0-2). Ο Απόλλωνας απάντησε αμέσως με το καλάθι του Μπέμπη (2-2) για να ακολουθήσει το επιθετικό ριμπάουντ και το καλάθι του Μολφέτα που έβαλε μπροστά τους γηπεδούχους (4-2). Το Μαρούσι προσπάθησε να μείνει κοντά στο σκορ αλλά ο Απόλλωνας ήταν πιο αποδοτικός στην επίθεση και έφτασε να προηγείται με 11-6, με μπροστάρη τον Στεφανίδη. Ο Στασίνας μείωσε σε 11-8 αλλά ο Απόλλωνας στα τελευταία λεπτά τρέχοντας ένα σερί 5-0 (καλάθι ο Στεφανίδης, τρίποντο ο Μπαζίνας) η πρώτη περίοδος τον βρήκε προηγούμενο με σκορ 16-8.

Η δεύτερη περίοδος ξεκίνησε με γρήγορο καλάθι του Βλάχου με σουτ από τη γωνία (18-8), μεγαλώνοντας το επιμέρους σκορ του Απόλλωνα σε 10-4. Το Μαρούσι έτρεξε ένα γρήγορο σερί 7-0 (18-15) αλλά ως εκεί. Στεφανίδης και Μπαζίνας έκαναν όλη τη δουλειά για τον Απόλλωνα σε εκείνο το σημείο και η διαφορά ανέβηκε ξανά (25-18). Μάλιστα με τις 2/2 βολές του Kazarnovski η διαφορά έγινε για πρώτη φορά διψήφια (30-22). Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με σκορ 30-22 μετά τις 2/2 βολές του Χατζηδάκη.

Σε γενικές γραμμές όμως, οι γηπεδούχοι από την αρχή του παιχνιδιού είχαν ως στόχο να εκμεταλλευτούν τα potentials του Kazarnovski και Μολφέτα μέσα από post up επιθέσεις. Ο Στεφανίδης καθ’ όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου μοίραζε εκπληκτικά το παιχνίδι, ενώ η σφιχτή άμυνα τους έδινε ένα σταθερό προβάδισμα. Στην αντίπερα όχθη, η ομάδα του Αμαρουσίου παρουσιαζόταν στατική στο κομμάτι της επίθεσης χωρίς κάποιο πλάνο ενώ προς το τέλος του δευτέρου δεκαλέπτου, η ζώνη 3-2 που εφάρμοσε βελτίωσε το κομμάτι της κυκλοφορίας χωρίς ωστόσο να φέρει την ανατροπή στο ματς.

Η τρίτη περίοδος ξεκίνησε με τον Απόλλωνα να συνεχίζει στον ίδιο ρυθμό και να διατηρεί μέχρι το 25’ εύκολα μία διαφορά 10 πόντων. Όμως αυτό το έκανε μόνο με βολές. Έτσι το Μαρούσι βρήκε ρυθμό και τρέχοντας ένα σερί 7-0 με όλους τους πόντους από τον Στάσινο μείωσε στους τρεις (37-34). Σε εκείνο το σημείο ξεκίνησε μία αντεπίθεση από τον Απόλλωνα και με οργανωτή τον Στεφανίδη και με εκφραστές τους Μπέμπη, Μολφέτα και Βλάχο ανέβασε ξανά τη διαφορά και έκλεισε τη τρίτη περίοδο με σκορ 48-38.

Η τελευταία περίοδος βρήκε το Μαρούσι να ξεκινάει πολύ δυνατά και να τρέχει ένα γρήγορο σερί 0-6 (48-44). Ο Απόλλωνας στα πρώτα τρία λεπτά ήταν άποντος και έχασε το προβάδισμα που είχε. Όμως μέχρι το 35’ και με το τρίποντο του Στεφανίδη έφτασε ξανά να προηγείται με 7 πόντους (55-48). Η κατάσταση δεν άλλαξε μέχρι το τέλος, το Μαρούσι μείωσε στους 4 πόντους αλλά ως εκεί. Ο Απόλλωνας ήταν ψύχραιμος στα τελευταία λεπτά και στο τέλος πανηγύρισε τη νίκη με σκορ 65-57.

Στο δεύτερο ημίχρονο είδαμε χωρίς αμφιβολία ένα διαφορετικό παιχνίδι. Το Μαρούσι πίεσε περισσότερο τη μπάλα ενώ οι γηπεδούχοι αυτομάτως απέκτησαν μια στατικότητα στην επίθεση. Το step up του Στασίνου για τους φιλοξενούμενους έφερε το παιχνίδι στο -3. Ωστόσο η κίνηση του Δελέγκου να τοποθετήσει το νεαρό Μπαζίνα πάνω του, απέτρεψε το εκτελεστικό του παιχνίδι σε μεγάλο βαθμό. Παρόλο που τόσο η επίθεση όσο και η άμυνα των γηπεδούχων χαλάρωσαν, οι Στεφανίδης και Μολφέτας κατάφεραν να κρατήσουν την ομάδα μπροστά στο σκορ. Οι φιλοξενούμενοι με μεγάλα σουτ στο τέλος προσπάθησαν να γυρίσουν το ματς χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Δεκάλεπτα: 16-8, 30-22, 48-38, 65-57.

Απόλλων Π. (Δελέγκος): Στεφανίδης 19 (3), Βλάχος 5 (1), Μπέμπης 11 (1), Κασπίρης, Μολφέτας 9, Κατσουλάκος, Μπαζίνας 7 (2), Εζόμο, Δημακόπουλος, Καζαρνόφσκι 14.

Μαρούσι (Κεραμιδάς): Στασινός 19 (1), Ξυδάς 12, Χατζηδάκης 2, Γκουαλτιέρι, Κανέλλης 6 (2), Λυκογιάννης 3 (1), Σουρλής, Παπαγεωργόπουλος 11 (1), Μιχαλούτσος 4.