Με...πατημένο το γκάζι από το ματς με τη Μίλαν, ο Ολυμπιακός δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στην Λαμία, την οποία και νίκησε με σκορ 3-0. Το debut.gr σχολιάζει την αναμέτρηση.

Συγκεντρωμένος στο στόχο του, που δεν ήταν άλλος από τη κατάκτηση των τριών πολύτιμων βαθμών, εμφανίστηκε στο στάδιο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» ο Ολυμπιακός, ο οποίος έπαιξε όσο χρειάστηκε και κατέβαλε την αντίσταση της Λαμίας με σκορ 3-0. Οι ερυθρόλευκοι ερχόμενοι με «πατημένο το γκάζι» μετά και τη νίκη-πρόκριση απέναντι στην Μίλαν δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης στην ομάδα του Μάκη Χάβου και πλέον συνεχίζουν να κυνηγούν στη κορυφή το Π.Α.Ο.Κ. Το debut.gr παραθέτει την άποψη του για τα όσα είδε στο ματς.

Με τον Μιράντα να επιστρέφει στο κέντρο της άμυνας, τον Νάτχο να παίρνει τη θέση του επιτελικού και τον Φορτούνη να περνά στα άκρα όπου θα εναλλασσόταν με τον Γκερέρο, ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο ματς, ψάχνοντας το γρήγορο γκολ που θα «ξεκλείδωνε» την άμυνα των φιλοξενούμενων. Με τη κατοχή να φτάνει μέχρι και το 69% υπέρ του, ο Ολυμπιακός δεν άφησε πολλές ελπίδες στη Λαμία για να κερδίσει κάτι από το ματς. Αρχικά, στο 32ο λεπτό, μετά από έξοχη κάθετη πάσα του Μιράντα στον Νάτχο, ο οποίος κινήθηκε στο χώρο προήλθε το πρώτο γκολ του Ολυμπιακού. Ο Ισραηλινός «έσπασε» τη μπάλα στον Φορτούνη, αυτός πάσαρε εκ νέου στον Γκερέρο και ο Ισπανός πλάσαρε εύστοχα για το 1-0 με το οποίο ολοκληρώθηκε και το πρώτο ημίχρονο. Ένα πρώτο ημίχρονο στο οποίο οι δύο ομάδες διαμαρτύρονται για ένα εκατέρωθεν πέναλτι.

Στο δεύτερο ημίχρονο η φάση του αγώνα δεν είναι άλλη από το γκολ του Γιάννη Φετφατζίδη. Ο Έλληνας άσος, έχοντας χάσει αρκετές κλασσικές ευκαιρίες το διάστημα που βρίσκεται στον Ολυμπιακό, 27 δεύτερα μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου με δυνατό σουτ διαμόρφωσε το 2-0 σφραγίζοντας έτσι τη νίκη για την ομάδα του και παίρνοντας και ο ίδιος μία «ένεση» αυτοπεποίθησης, βλέποντας και το γήπεδο να τον χειροκροτά. Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε ο Ομάρ που εκμεταλλεύτηκε το άστοχο σουτ του Νάτχο, πήρε την επαναφορά και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Σαράνοφ. Η Λαμία προσπάθησε να δημιουργήσει κάποιες φάσεις χωρίς όμως αντίκρισμα, ο Ολυμπιακός πανηγύρισε μία εύκολη νίκη και τώρα απλώς περιμένει στραβοπάτημα του Π.Α.Ο.Κ. στον αυριανό αγώνα απέναντι στον Λεβαδειακό.

Πολύ καλό ματς από τον Νάτχο στην επιστροφή του στην αρχική εντεκάδα, από την κίνηση του οποίου ξεκίνησε και το πρώτο γκολ του Ολυμπιακού, ο Γκιγιέρμε συνεχίζει τις υψηλές πτήσεις που μας έχει συνηθίσει το τελευταίο διάστημα ενώ και ο Φορτούνης έκανε μία πολύ καλή εμφάνιση αν και του έλλειψε το γκολ. Γενικότερα όλη η ομάδα του Ολυμπιακού στάθηκε αρκετά καλά στον αγωνιστικό χώρο. Από την άλλη, η Λαμία αντιστάθηκε στο πρώτο ημίχρονο, δεν είχε καθόλου καλή αντίδραση στο γκολ του Γκέρερο, αφήνοντας ουσιαστικά τον Νάτχο να «ελιχθεί» και να κάνει ότι θέλει στον αγωνιστικό χώρο. Επιπλέον και η επιθετική της γραμμή δεν έκανε πολλά πράγματα αν και σε αυτό οφείλεται η προσήλωση που έδειξε ο Ολυμπιακός στα αμυντικά του καθήκοντα. Καταλήγοντας, οι ερυθρόλευκοι ήθελαν τη νίκη για να μείνουν σε τροχιά τίτλου γιατί αλλιώς η πρόκριση απέναντι στην Μίλαν θα ξεχνιόταν πολύ γρήγορα. Έπαιξε όσο χρειαζόταν και στο τέλος αυτό που μένει είναι οι τρεις βαθμοί που κατακτήθηκαν με σχετική ευκολία.