Χαρισματικός σκόρερ, απίθανος ποδοσφαιριστής. Το Debut.gr μιλά για τον Ιντζάγκι.

Σε όλους μας αρέσουν οι φαντεζί ποδοσφαιριστές, αυτοί που θα πάρουν τη μπάλα και με μια ωραία κίνηση θα περάσουν δυο αντιπάλους πριν στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα με τρομερό βολέ.

Υπάρχουν κάποιοι “άτεχνοι” που δεν μπορείς να μην τους λατρέψεις. Ένας από αυτούς είναι ο Φίλιππο Ιντζάγκι, ο απόλυτος σκόρερ μιας επαφής.

Με αφορμή τα 45 γενέθλια του “Πίπο” το Sportsking.gr θυμάται την καριέρα αυτού του χαρισματικού σκόρερ των Ιταλικών γηπέδων.

Ξεκίνημα…γυρολόγου

Ο Ιντζάγκι ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα από την ομάδα της πόλης του, την Πιατσέντζα το 1991. Παρά το γεγονός που έμεινε μέχρι το 1995 έπαιξε σε μόλις 39 παιχνίδια, σκοράροντας 15 γκολ και αυτό γιατί παραχωρήθηκε με διαδοχικούς δανεισμούς σε Αλμπινολέφε και Ελλάς Βερόνα μέχρι να πάρει μεταγραφή στην Πάρμα.

Η θητεία του στην Πάρμα δεν ήταν η καλύτερη δυνατή καθώς κατάφερε να σκοράρει μόλις δυο φορές σε 15 εμφανίσεις. Αυτό δεν εμπόδισε την Αταλάντα να τον αποκτήσει ένα χρόνο μετά.

Στο Μπεργκάμο, ο “Πίπο” ξεκίνησε να δείχνει τη μεγάλη του κλάση πετυχαίνοντας 24 τέρματα σε 33 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις.

Το πρώτο μεγάλο βήμα

Το καλοκαίρι του 1997 ο έμπειρος επιθετικός πήρε μεταγραφή για τη Γιουβέντους και με το καλημέρα έγινε βασικό φορ υπό τις οδηγίες τόσο του Μαρσέλο Λίπι, όσο και του Κάρλο Αντσελότι. Στα τέσσερα χρόνια που έμεινε στο Τορίνο, ο Ιντζάγκι πέτυχε 89 γκολ και κατέκτησε ένα πρωτάθλημα και το Ιντερτότο,αλλά την τελευταία σεζόν είχε μεγάλο ανταγωνισμό με τον Νταβίντ Ντρεζεγκέ.

Η μέρα που γεννήθηκε ο “ροσονέρι” έρωτας

Οι άνθρωποι της Γιουβέντους έδειχναν ξεκάθαρη προτίμηση στον Νταβίντ Ντεζεγκέ και ο “Πίπο” επέλεξε να αποχωρήσει, με τη Μίλαν να ανοίγει την αγκαλιά της. Τα επόμενα 11 χρόνια ήταν τα καλύτερα στην καριέρα του Ιταλού τεχνικού που πέτυχε περισσότερα από 120 γκολ σε 300 εμφανίσεις. Φυσικά δεν έλειψαν και τα τρόπαια, με τον Ινζάγκι να κατακτά μεταξύ άλλων δυο πρωταθλήματα και ισάριθμα Τσάμπιονς Λιγκ.

Το κεφάλαιο Εθνική ομάδα

Όλα τα χρόνια της μεγάλης του καριέρας, ο Φιλίπο Ινζάγκι ήταν βασικό στέλεχος της Εθνικής Ιταλίας έχοντας πετύχει 25 γκολ στα δέκα χρόνια που αγωνίστηκε με το Εθνόσημο. Φυσικά ήταν μέλος της “Χρυσής” φουρνιάς των Ιταλών που κατέκτησαν το Παγκόσμιο Κύπελλο στα γήπεδα της Γερμανίας.