Το Debut. gr βρέθηκε στο PAOK Sports Arena και αναλύει την επικράτηση του Παναθηναϊκού επί του Π.Α..Ο.Κ. με σκορ 93-83 στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Basket League.

Ο Παναθηναϊκός, με μεγάλους πρωταγωνιστές τον Κιθ Λάνγκφορντ και τον Νικ Καλάθη επικράτησε του ΠΑΟΚ στην Πυλαία και έκανε το 8/8 φέτος στην BasketLeague. Οι δύο γκαρντ του Παναθηναϊκού απέτρεψαν κάθε ελπίδα ανατροπής του δικεφάλου στην τελευταία περίοδο του αγώνα και μαζί με τους 48 πόντους που πέτυχε η ομάδα τους στο πρώτο ημίχρονο έφτασαν εύκολα στη νίκη. Από την πλευρά του ΠΑΟΚ ξεχώρισε ο Γουιλ Χάτσερ που πέτυχε 22 πόντους.

Ξεκίνημα παιχνιδιού και οι γηπεδούχοι με τους Κόνιαρη, Γκος, Τζόουνς, Χρυσικόπουλο και Μορέιρα στην αρχική πεντάδα θέλησαν να μπουν από την αρχή με σκοπό να δώσουν ένα χαμηλό tempo στο παιχνίδι θέλοντας ταυτόχρονα να πιέσουν στη μπάλα με headges out άμυνες. Από την άλλη μεριά, οι Πράσινοι με τους Καλάθη, Παππά, Λοτζέσκι, Μήτογλου και Λάσμε στόχο είχαν να εκμεταλλευτούν τα potentials του Καλάθη στο δημιουργικό κομμάτι. Τα αβίαστα λάθη των γηπεδούχων ήταν κάτι παραπάνω από εμφανή δίνοντας εύκολους πόντους στο trasition στον Παναθηναϊκό ενώ παράλληλα ο Κόνιαρης κρατούσε τον Π.Α.Ο.Κ. όρθιο για 5 περίπου λεπτά με 7 προσωπικούς πόντους. Ο ρυθμός ήταν ξεκάθαρα υπέρ των πρασίνων παίρνοντας ενέργεια και από την άμυνα. Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου δεν διέθετε motion στα επιθετικά plays με αποτέλεσμα να ‘κολλάει’ αρκετές φορές στο κομμάτι της επίθεσης. Στην αντίπερα όχθη οι Καλάθης, Λοτζέσκι και Λεκαβίτσιους έδιναν σημαντικό προβάδισμα για την ομάδα τους.  Το δεύτερο δεκάλεπτο επισκιάζεται από το 14-0 του Παναθηναϊκού, το post up παιχνίδι του Π.Α.Ο.Κ. θέλοντας να εκμεταλλευτεί τα skills του Χρυσικόπουλου απέναντι στο φανερά αδύναμο αμυντικά Τόμας και το ολοένα και πιο μεγάλο επιθετικό έλλειμμα των γηπεδούχων. Η διαφορά έφτασε ακόμα και στο +20 (23-43) και πλέον οι πράσινοι είχαν αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο του παιχνιδιού.

Το τρίτο δεκάλεπτο ξεκινάει με τον Π.Α.Ο.Κ. παίζοντας με 3 guard( Κόνιαρη, Γκος, Χάτσερ) να εξακολουθεί να είναι προβλέψιμος στην επίθεση και τον Παναθηναϊκό να προσπαθεί να διατηρήσει το προβάδισμά του. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν ωστόσο να κατεβάσουν στους 13 πόντους τη διαφορά, ωστόσο οι πράσινοι είχαν το momentum του παιχνιδιού με πρωτοβουλίες κυρίως του Καλάθη και  το μικρό step up του Λάσμε να είναι γεγονός έχοντας βέβαια σε πολύ καλή βραδιά τον Τόμας. Η ζώνη 2-3 από την πλευρά των γηπεδούχων δεν έκοψε το ρυθμό της ομάδας του Πασκουάλ και η διαφορά παρέμεινε στο -13(56-69). Τέταρτο δεκάλεπτο και ο Π.Α.Ο.Κ  βγάζοντας κάποιες καλές άμυνες ρίχνει τη διαφορά στους 10(63-73). Όμως οι Λάνκφορτ είχαν διαφορετική γνώμη και κατάφεραν να κρατήσουν όρθιο τον Παναθηναϊκό.  Παράλληλα, οι περιφερειακοί του Π.Α.Ο.Κ. χτυπώντας στο 1v1 και στο αργό footwork του Τόμας ρίχνουν τη διαφορά σε μονοψήφιο αριθμό (73-80). Η διαφορά γίνεται και πάλι διψήφια με τον Π.Α.Ο.Κ. να ψάχνει άμεσες και γρήγορες λύσεις επιμένοντας να χτυπήσει στο 1v1 με Γκος και Χάτσερ και δοκιμάζοντας για άλλη μια φορά ζώνη 2-3. Στο τέλος, οι γηπεδούχοι προσπάθησαν αλλά δίχως να αλλάξει κάτι δραματικά.

Η μεγάλη διαφορά που απέκτησαν οι πράσινοι από το 0-14 του δεύτερου δεκαλέπτου και έπειτα,έκρινε τον αγώνα, καθώς θα χρειαζόταν αυτοκτονία για να καταφέρει ο ΠΑΟΚ να περάσει μπροστά. Ο Παναθηναϊκός έχει μπροστά του μία από τις πιο δύσκολες εβδομάδες τις σεζόν καθώς την ερχόμενη Τετάρτη θα αντιμετωπίσει την Ρεάλ Μαδρίτης στην Ισπανία και την Παρασκευή την Αρμάνι στο ΟΑΚΑ .Ο ΠΑΟΚ θα ταξιδέψει στην Βόννη όπου αντιμετωπίζει την ομώνυμη ομάδα την Τρίτη.

ΠΑΟΚ (Παπαθεοδώρου): Χρυσικόπουλος,11 Κόνιαρης 7, Γκος 12 (2), Τζόουνς 8 (2), Μορέιρα 10, Ζάρας, Τσόχλας, Σχίζας, Αθηναίου 3 (1), Γκάρετ 10, Χάτσερ 22 (2).

Παναθηναϊκός (Πασκουάλ): Λοτζέσκι 11 (3), Παππάς 5 (1), Καλάθης 12 (1), Λάσμε 8, Μήτογλου 3, Γκιστ 7 Βουγιούκας, Αντετοκούνμπο 3, Λεκαβίτσιους 9 (3), Τόμας 14, Λάνγκφορντ 21 (3).

Τα δεκάλεπτα: 11-20, 31-48, 56-69, 83-93.