Το debut.gr σχολιάζει τη μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού επί της Μίλαν με σκορ 3-1 που του έδωσε τη πρόκριση για την φάση των 32 του Europa League.

Σε τέτοιους αγώνες δύσκολα χωράει η οποιαδήποτε ανάλυση. Τέτοιες ανατροπές δύσκολα μπορείς να τις περιγράψεις. Σε τέτοιες αναμετρήσεις δεν χωράνε οπαδικά. Στο τέλος αυτό που μετράει δεν είναι ποιος έβαλε τα γκολ που χάρισαν τη πρόκριση αλλά το ότι ο Ολυμπιακός κατάφερε κόντρα σε όλα τα προγνωστικά να πάρει μία τεράστια πρόκριση. Απέναντι σε μία Μίλαν που μπορεί να μην έχει τη δόξα του παρελθόντος αλλά μόνο το όνομα και το ρόστερ της, την καθιστούν μία πάρα πολύ δυνατή και υπολογίσιμη ομάδα. Ας μην ξεχνάμε πως βρίσκεται στη τέταρτη θέση του Ιταλικού πρωταθλήματος, πάνω από Λάτσιο και Ρόμα. Και αυτό είναι που κάνει τη πρόκριση του Ολυμπιακού ακόμα πιο μεγάλη. Το debut.gr παραθέτει το δικό του σχόλιο.

Όπως προαναφέρθηκε τέτοιοι αγώνες δεν χωράνε και ιδιαίτερες αναλύσεις. Με τον Φετφατζίδη να κάνει την είσοδό του στο αρχικό σχήμα, ο Ολυμπιακός μέσα σε ένα «φλεγόμενο» Καραϊσκάκη, έδειξε ικανός από την αρχή να πιέσει και πριν ακόμα φτάσουμε στο 1ο λεπτό ο Ρέινα πρόλαβε τον Γκερέρο, πριν ο δεύτερος γίνει ακόμα πιο απειλητικός. Η Μίλαν προσπαθούσε να βρει λύσεις αλλά βρισκόταν πάντα μπροστά σε έναν εξαιρετικό Σα, ο οποίος σε κάθε ματς αποδεικνύει το λόγο που έχει κερδίσει με το σπαθί του τα γάντια του βασικού γκολκίπερ. Οι Ιταλοί ναι μεν έδειχναν σαν να θέλουν να κρατήσουν το μηδέν στην άμυνα όμως προσπαθούσαν να δημιουργήσουν φάσεις και έδειχναν ικανοί να κλέψουν το ματς. Στο 31’ το απευθείας φάουλ του Φορτούνη εξουδετερώθηκε από τον Ρέινα και το 0-0 ήταν το τελικό σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός έπρεπε απλά να τα δώσει όλα αν ήθελε να διεκδικήσει τη πρόκριση. Το γκολ του Σισέ στο 60ο λεπτό προκάλεσε…σεισμό στο Καραϊσκάκη και όλα έδειχναν διαφορετικά. Η τεράστια χαμένη ευκαιρία των Φορτούνη-Γκερέρο έδωσε παράταση στην αγωνία μέχρι το 75’. Το σουτ του Γκιγιέρμε κόντραρε σε παίκτη της Μίλαν, πήρε ύψος και το 2-0 ήταν γεγονός και όλα έδειχναν ιδανικά. Η Μίλαν φυσικά και δεν παράτησε το ματς, απέδειξε ότι παραμένει μία πολύ αξιόλογη ομάδα και μείωσε αμέσως σε 2-1 με τον Ζαπάτα παίρνοντας έτσι ξανά τα ηνία, όχι του σκορ, αλλά της πρόκρισης. Ο Ολυμπιακός όμως δεν γινόταν να χάσει αυτό το ματς. Ο Αμπάτε στο 80’ τράβηξε παρατεταμένα τον Τοροσίδη, ο Ολυμπιακός κέρδισε το πέναλτι το οποίο μετουσίωσε σε γκολ ο Κώστας Φορτούνης και οι έξαλλοι πανηγυρισμοί στον Πειραιά πήραν πλέον άλλη διάσταση. Η Μίλαν έψαξε το γκολ, ο Ολυμπιακός άντεξε στη πίεση και έτσι το τέλικο 3-1 έδωσε μία πανηγυρική πρόκριση στην ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς.

Δεν ξέρουμε τι εξέλιξη θα είχε το ματς αν η Μίλαν μία από τις αρκετές ευκαιρίες που είχε, τις είχε μετατρέψει σε γκολ. Σίγουρα αυτό που μετράει όμως είναι το αποτέλεσμα το οποίο δείχνει ότι ο Ολυμπιακός πήρε μία πρόκριση την οποία με τη γενικότερη παρουσία του στους ομίλους του Europa League άξιζε. Όλη η ομάδα ήταν συγκλονισυική αλλά αυτός που ίσως αξίζει το κάτι παραπάνω κατά τη δική μας άποψη είναι ο Γκιγιέρμε, ο οποίος βρισκόταν πραγματικά παντού στο γήπεδο. Τρομερή εμφάνιση αμυντικά, πολύ καλή παρουσία στον δημιουργικό τομέα και φυσικά του πιστώνεται και το δεύτερο γκολ της ομάδας του. Καταλήγοντας, ο Ολυμπιακός στο τελευταίο παιχνίδι των ομίλων κυνηγούσε συγκεκριμένα αποτελέσματα, τα οποία δεν συγκέντρωναν και τις πολλές πιθανότητες. Ειδικότερα από τη στιγμή που οι Πειραιώτες φέτος αντιμετωπίζουν τόσα προβλήματα στην επίτευξη γκολ, το να νικήσουν τη Μίλαν με δύο γκολ διαφορά, δεν ήταν και ότι πιο εύκολο. Όμως αποδείχθηκε πως ο Ολυμπιακός αντέχει στα δύσκολα και πως ο κόσμος όντως αποτελεί τον 12ο παίκτη και παίζει τη δική του «μπάλα». Μπορεί να βρισκόταν με τη πλάτη στο τοίχο, όμως το άξιζε, το πήρε και τώρα βρίσκεται στους 32 του Europa League. Γιατί απλά δεν γινόταν να χάσει.

GROUP F:

1. Μπέτις 12 (7-2)

2. Ολυμπιακός 10 (11-6)

3. Μίλαν 10 (12-9)

4. Ντουντελάνζ 1 (3-16)

Πηγή εικόνων: Onsports.gr