"Τουπάν-ε τα τρίποντα"-Πύρινη νίκη για τον Ολυμπιακό: Ο Ολυμπιακός (7-5) με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Άξελ Τουπάν έκανε την ανατροπή επί της Εφές (8-4) και επικράτησε με 88-81 στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της "Euroleague".

Ο Γάλλος έκανε απίστευτα πράγματα στο σχεδόν κατάμεστο (λόγω κρισιμότητας παιχνιδιού και Μίλαν) Σ.Ε.Φ και σκόραρε 19 πόντους με 4/6 τρίποντα, 2/3 δίποντα και 3/4 βολές. Ο Τουπάν φανέρωσε απίστευτη ενέργεια στο παιχνίδι του και ηγήθηκε της ομάδας, σκοράροντας κρίσιμα τρίποντα τις στιγμές που η επιθετική δυστοκία των γηπεδούχων ήταν έντονη.

Ο προπονητής του, Ντέϊβιντ Μπλατ στάθηκε σε αυτόν μετά το πέρας του αγώνα. Ο Αμερικοναϊσραηλινός τεχνικός των Πειραιωτών δήλωσε πως η απουσία του Τουπάν από τα προηγούμενα παιχνίδια ήταν φανερή και τόνισε το πόσο σημαντικός κρίκος είναι για τον Ολυμπιακό.

Στην τέταρτη και τελευταία περίοδο πέτυχε τρία καθοριστικά σουτ που οδήγησαν τον Ολυμπιακό στην επικράτηση του. Με το σκορ να βρίσκεται στο 71-73 υπέρ της Εφές και αφού είχαν προηγηθεί διαδοχικές άστοχες προσπάθειες από τους υπόλοιπους παίχτες του Ολυμπιακού, ο Τουπάν δέχτηκε την ασίστ του Παπανικολάου και σκόραρε για τρεις από τις 45 μοίρες. Τέλος, στα 3.30 και στα τρία λεπτά πριν τη λήξη αντίστοιχα πέτυχε πέντε συνεχόμενους πόντους, ένα τρίποντο και ένα όμορφο off the ball καλάθι από μέση απόσταση, συμβάλλοντας στη σπουδαία νίκη των “ερυθρολεύκων”.

Ακολουθεί το βίντεο με τα highlights του Γάλλου “small forward” από το Eurohoops: