Ο κακός στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα Προμηθέας, ηττήθηκε με σκορ 84-88 από την Οστάνδη και πλέον καλείτε να βρει άμεσα λύσεις για να επανέλθει σε τροχιά νικών. Το debut.gr βρέθηκε στη Πάτρα και αναλύει.

Ο Προμηθέας Πατρών ξεκίνησε με τους Hall, Lypovyy, Σαλούστρο, Meier και Ellis. Από την άλλη η Οστάνδη επέλεξε για τη βασική πεντάδα τους Lasisi, Djordjevic, Fieler, Kesteloot και Maric.

Στη πρώτη περίοδο η Οστάνδη μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και στο πρώτο λεπτό προηγήθηκε με 0-6. Ο Parks μετά από επιθετικό ριμπάουντ σημείωσε το πρώτο καλάθι για τους Πατρινούς, οι οποίοι έδειχναν πως είχαν αρκετά προβλήματα ειδικά στην άμυνα σε αυτά τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Ο Meier, ο οποίος ήταν διαστημικός στο πρώτο ημίχρονο σημειώνοντας 22 πόντους, μείωσε σε 4-7 όμως ο Fieler απάντησε αμέσως με τον ίδιο τρόπο (4-10). Ο Hall με τέσσερις συνεχόμενες βολές έριξε κι άλλο την διαφορά για την ομάδα του μέχρι που φτάνουμε στο 6ο λεπτό όπου ο Προμηθέας προηγήθηκε για πρώτη φορά στο ματς με το τρίποντο του Meier (13-12). Η ροή του παιχνιδιού δεν άλλαξε και με 3/3 βολές του Brown σε νεκρό χρόνο, η πρώτη περίοδος βρήκε τον Προμηθέα προηγούμενο με 22-21.

Το δεύτερο δεκάλεπτο ξεκίνησε με ένα γρήγορο σερί 7-0 των φιλοξενούμενων που τους έφερε ξανά μπροστά στο ματς (22-28). Τα προβλήματα του Προμηθέα στην άμυνα ήταν ξανά εμφανή σε εκείνο το σημείο του αγώνα και η Οστάνδη συντηρούσε εύκολα ένα προβάδισμα τεσσάρων πόντων. Με καλάθι του Meier και με τρίποντο του Brown στον αιφνιδιασμό, ο Προμηθέας πέρασε ξανά μπροστά με 33-32 στο 15ο λεπτό της αναμέτρησης. Τότε ανέλαβε δράση ο Buza για τους φιλοξενούμενους, ο οποίος άλλοτε εκτελώντας και άλλοτε δημιουργώντας τις κατάλληλες συνθήκες, λειτούργησε ως καταλύτης για να πάρει ξανά στα χέρια της η Οστάνδη το προβάδισμα. Με τρίποντο του Meier ο Προμηθέας μείωσε στους τρεις πόντους (43-46), οι Πατρινοί έκαναν αρκετά λάθη στην επίθεση, με πολλές λάθος πάσες και το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με την Oostende μπροστά με σκορ 46-49.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο, έτρεξαν ένα γρήγορο σερί 6-0 και προηγήθηκαν με σκορ 52-49. Ο Djordjevic απάντησε σε αυτό το σερί με καλάθι από μέση απόσταση (52-51) φέρνοντας την ομάδα του σε απόσταση ενός πόντου. Ο Meier ήταν καυτός και με τέσσερις συνεχόμενους πόντους ανέβασε τη διαφορά στο +6 (56-51). Ο ρυθμός είχε πέσει πάρα πολύ και αυτό ήταν προς το συμφέρον των Πατρινών. Το καλάθι του Parks συντήρησε μία διαφορά πέντε πόντων (60-55) αλλά τα λάθη που αφορούσαν τη συγκέντρωση ήταν φανερά. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα η διαφορά να πέσει χάρις τους Buza και Williams και η τρίτη περίοδος ολοκληρώθηκε με σκορ 63-62 υπέρ του Προμηθέα.

Όλα πλέον θα κρίνονταν στη τελευταία περίοδο. Η Οστάνδη έτρεξε ένα γρήγορο σερί 5-0 και πέρασε μπροστά στο σκορ (63-67). Ο Meier απάντησε με τρίποντο (66-67) και στην συνέχεια με καλάθια των Hall και Parks ο Προμηθέας πέρασε μπροστά με 70-69. Ο Kesteloot σε εκείνο το σημείο ήταν πάρα πολύ καλός για τους φιλοξενούμενους και με τέσσερις προσωπικούς πόντους έβαλε ξανά μπροστά την ομάδα του (70-76). Ο Προμηθέας δεν μπορούσε να βρει λύσεις, ο Γκίκας ήταν αρκετά άστοχος και φαινόταν πως το ματς άρχιζε να «γέρνει» στη πλευρά των φιλοξενούμενων. Το 8-3 σερί των Πατρινών τους έβαλε ξανά μέσα στο παιχνίδι αλλά η Oostende ήταν ψύχραιμη και με πιο καθαρό μυαλό στα κρίσιμα σημεία. Εν τέλει, η κατάσταση δεν άλλαξε, παρά τις κρίσιμες χαμένες βολές των φιλοξενούμενων και έτσι η Οστάνδη πανηγύρισε μία τεράστια νίκη μέσα στο «Δημήτριος Τόφαλος» με σκορ 84-88 ενώ ο Προμηθέας καλείτε να βρει λύσεις, αρχής γενομένης από το εντός έδρας ματς του Σαββάτου με τον Άρη.

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ (Γιατράς): Μπράουν 21 (3 τρίποντα, 6 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Γκίκας 5 (1/6 δίποντα, 1/8 τρίποντα), Λίποβι 1 (0/7 σουτ), Μέιερ 33 (8/10 δίποντα, 5/8 τρίποντα, 2/2 βολές, 6 ριμπάουντ), Τσαϊρέλης, Ελις 1, Γερομιχαλός 2, Χολ 8 (5 ασίστ), Παρκς 11 (5/6 δίποντα, 6 ριμπάουντ), Σαλούστρος 2, Σανδραμάνης.

ΟΣΤΑΝΔΗ (Τζέρτζια): Μπούζα 14 (2), Τζούρισιτς 11 (6 ριμπάουντ), Φίλερ 11 (1), Σουάρτζ 6 (2), Γουίλιαμς 17 (6 ασίστ), Ντεζιρόν 4, Τζόρτζεβιτς 4, Κέστελουτ 9, Λάμπρεχτ 2, Λασίσι, Μάριτς 7, Μβεμά 3 (1).

Κατάταξη
1. Βίρτους Μπολόνια 7-0
2. Προμηθέας Πατρών 5-3
3. Μπαϊρόιτ 4-4
4. Στρασμπούρ 4-3
5. Μπεσίκτας 3-5
6. Οστάνδη 3-5
7. Νεπτούνας 3-4
8. Ολίμπια Λιουμπλιάνα 1-6