Πολλούς δύσκολα θα τους θυμάστε, ωστόσο ένα από αυτούς αγωνίζεται και στο ελληνικό πρωτάθλημα!

Η Ισπανία ήταν ανέκαθεν χώρα παραγωγής ταλέντων, με τις Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης να ποντάρουν πολλά στους εγχώριους ποδοσφαιριστές.

Γυρίζουμε τον χρόνο πίσω στο 2010, εκεί όπου η La Fabrica, η ακαδημία της Ρεάλ Μαδρίτης, ήταν στα πάνω της και είχε δημιουργήσει μια φουρνία ποδοσφαιριστών που ήταν έτοιμοι να κυριεύσουν στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα με το αστείρευτο ταλέντο τους.

Ωστόσο η καριέρα των περισσότερων δεν εξελίχθηκε έτσι όπως θα περίμεναν οι ίδιοι, αλλά και οι άνθρωποι των Μαδριλένων.

Εμείς βρήκαμε και σας παρουσιάζουμε τους έξι πιο ελπιδοφόρους ποδοσφαιριστές της La Fabrica την χρονιά του 2010, οι οποίοι πλέον είτε βρίσκονται χωρίς ομάδα, είτε αγωνίζονται σε πρωταθλήματα μικρότερης δυναμικότητας.

1: Φραν Σολ

Ίσως από τους πιο ελπιδοφόρους επιθετικούς εκείνης της χρονιάς. Ο Ισπανός ανέβηκε στην δεύτερη ομάδα της Ρεάλ, ωστόσο δεν κατάφερε να δείξει πως αξίζει το κάτι παραπάνω, με τους τραυματισμούς να τον αφήνουν εκτός ρυθμού. Πλέον αγωνίζεται στην δεύτερη κατηγορίας της Ολλανδίας και πιο συγκεκριμένα στην Βίλεμ.

2: Όσκαρ Πλάνο

Ο νυν ποδοσφαιριστής της Βαγιαδολίδ είναι γέννημα θρέμμα της ακαδημίας της Ρεάλ Μαδρίτης. Το 2010 είχε ξαφνιάσει τους ανθρώπους των Μαδριλένων με την σκληρή δουλεία και την υπομονή του, όμως δεν κατάφερε να στεριώσει και πλέον αγωνίζεται σε συλλόγους των μικρόν κατηγοριών της Ισπανίας.

3: Ραμίρεζ

Ο Ραμίρεζ είχε βραβευτεί ως ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής της τρίτης ομάδας της Ρεάλ μαζί με τον Χεσέ, ωστόσο οι καριέρες των δύο είχαν εντελώς διαφορετική ρώτα. Πλέον ο Ραμίρεζ μετά το ανεπιτυχή πέρασμα του από την Βαλένθια και την Χετάφε αγωνίζεται στην Πολωνική Τολτζ!

4: Μπελιμά

Είχε βρεθεί δύο φορές στην καλύτερη ενδεκάδα της χρονιάς για το πρωτάθλημα των ακαδημιών. Αποφάσισε να αποχωρήσει από την Ισπανία για την… Σλοβενία, μια απόφαση που μόνο καλό δεν έκανε στην καριέρα του καθώς η δημοτικότητα του έπεσε και πλέον αγωνίζεται στην Ντομζάλε.

5: Τόμας Μεχία

Ο Μεχία είχεαγωνιστεί ακόμα και με την πρώτη ομάδα της Ρεάλ Μαδρίτης, χωρίς ωστόσο να κερδίσει τον Ζοσέ Μουρίνιο και πλέον αγωνίζεται στο κυπριακό πρωτάθλημα με την φανέλα της Ομόνοιας.

6: Χορχέ Κασάδο

Να και ένας ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται στην Σούπερ Λιγκ και συγκεκριμένα στην Ξάνθη. Ο Ισπανός είχε κάνει τα πρώτα του βήματα στην ακαδημία της Ρεάλ και συνέδεαν ένα εξαιρετικό δίδυμο με τον Καρβαχάλ. Που βρίσκεται ο ένας και που ο άλλος…

7: Άλβαρο Λόπεζ

Μέλος της ομάδας της U17 της Ισπανίας, ηγέτης των μικρών ομάδων της Ρεάλ, ωστόσο πλέον αν και μόλις στα 27 του αποφάσισε να κρεμάσει τα παπούτσια του και να ασχοληθεί με την προπονητική.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βορβολάκος