Το Debut.gr αφιερώνει λίγο χρόνο σε έναν από τους πιο φέρελπις ποδοσφαιριστές που με τις φετινές του επιδόσεις κάνει τους πάντες να μιλούν για αυτόν.

Η φετινή Ντόρτμουντ είναι χάρμα ιδέσθαι. Η ξέφρενη και συνάμα αήττητη πορεία της στη Μπουντεσλίγκα σε συνδυασμό με το ελκυστικό επιθετικό ποδόσφαιρο ενθουσιάζει τους φιλάθλους. Τα πιτσιρίκια της Ντόρτμουντ, καθώς η ομάδα έχει τον χαμηλότερο μέσο όρο ηλικίας από οποιαδήποτε άλλη, αποτελούν κύριο θέμα συζήτησης. Η ομάδα από τη Βεστφαλία έχει ένα ταλεντάκι όμως που τη φετινή σεζόν βγάζει μάτια και ήδη αποτελεί μήλο της έριδος για πολλές ευρωπαϊκές ομάδες. Ο λόγος για τον Τζέιντον Σάντσο που δικαίως αποκαλείται το next big thing του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Ο 18χρονος Άγγλος εξτρέμ γεννήθηκε στο Λονδίνο και πέρασε τα πρώτα ποδοσφαιρικά του χρόνια στις ακαδημίες της Γουότφορντ. Η Μάντσεστερ Σίτι τον αγόρασε από την ομάδα του Λονδίνου μόλις είδε τα κατορθώματά του. Χαρακτηριζόταν από τους <<Πολίτες>> ως το ανερχόμενο ταλέντο που θα αφήσει εποχή στο αγγλικό ποδόσφαιρο μαζί με τον Φιλ Φόντεν, έτερο παίχτη από την ακαδημία των Σίτιζενς.  Τον Ιούλιο του 2017 δεν συμπεριλήφθηκε στην αποστολή της ομάδας για τα φιλικά από τον Πεπ Γκουαρντιόλα επειδή υπήρχαν διαφωνίες για τον χρόνο συμμετοχής του. Ο Σάντσο αμέσως ζήτησε μεταγραφή και η Ντόρτμουντ έδωσε 8 εκατομμύρια λίρες για να τον αποκτήσει κάτι που στη συνέχεια αποδείχθηκε λίρα εκατό.

Την περσινή σεζόν δεν πήρε πολλές ευκαιρίες αλλά φέτος μιλάμε για διαφορετική συζήτηση. Ο Φαβρ τον έχει χρήσει βασικό στο δεξί φτερό της επίθεσης της Μπορούσια και νεαρός Άγγλος μεγαλουργεί. Η τεχνική κατάρτιση που έχει και με τα δύο πόδια, η έφεση του στις ασίστ και το γεγονός ότι είναι πυραυλοκίνητος στις κινήσεις του, τον κάνουν αυτομάτως ένα παίχτη που μπορεί να διαλύσει κάθε ειδών άμυνες. Μέχρι στιγμής σε όλες τις διοργανώσεις έχει 6 γκολ και 7 ασίστ και αποτελεί σημείο αναφοράς στην επίθεση των Βεστφαλών. Ήδη το όνομά του συνδέεται με μεταγραφικές κινήσεις σε ομάδες μεγαλύτερου βεληνεκούς. Φημολογείται πως η Σίτι επειδή κατάλαβε το λάθος που έκανε με την αποχώρηση του Σάντσο, να έχει θέσει έναν ιδιαίτερο όρο στο συμβόλαιό του. Συγκεκριμένα σε περίπτωση που η Ντόρτμουντ αποδεχθεί οικονομικά μια πρόταση από άλλη ομάδα του Νησιού, η Σίτι έχει το δικαίωμα να δώσει ακριβώς τα ίδια λεφτά και ο παίχτης να καταλήξει πάλι στην μπλε πλευρά του Μάντσεστερ.

Οι επιδόσεις του ζαλίζουν για έναν παίχτη που είναι γεννημένος το millenium. Είναι μέσα σε έναν κλειστό κύκλο ποδοσφαιριστών που έχουν γεννηθεί το 2000 και αγωνίζονται σε ένα από τα 5 κορυφαία πρωταθλήματα του πλανήτη και από αυτούς τα στατιστικά του Σάντσο τον φέρνουν στη πρώτη θέση. Ακόμη, στο φιλικό της Αγγλίας με την Αμερική έγινε ο πρώτος μετά το 2009 και τον Ντέιβιντ Μπέκαμ που αγωνίζεται βασικός στην εθνική ομάδα της Αγγλίας προερχόμενος από πρωτάθλημα εκτός της Πρέμιερ Λιγκ. Δεν είναι και λίγα τα επιτεύγματα για ένα παιδί 18 ετών που μόλις πέρυσι έγινε γνωστός στο ποδοσφαιρικό κοινό. Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι το αν συνεχίσει σε αυτή τη κατάσταση οι φίλοι της Ντόρτμουντ δεν θα τον χαρούν για πολύ ακόμα με τη φανέλα της ομάδας τους..