Το debut.gr βρέθηκε στο "Nick Gallis Hall" για το παιχνίδι της 8ης αγωνιστικής της "Betshop Basket League" μεταξύ του Άρη και της ΑΕΚ και μίλησε μετά το ματς με τον Γιαννούλη Λαρετζάκη.

Ο Λαρεντζάκης ήταν εκ των πρωταγωνιστών στο νικηφόρο πέρασμα της ΑΕΚ από το “Nick Gallis Hall” με 77-81, σημειώνοντας 13 πόντους, και έχοντας από τρία ριμπάουντ και ισάριθμα κλεψίματα. Ο Έλληνας διεθνής guard των “κιτρινόμαυρων” μίλησε στο debut στο περιθώριο του αγώνα με τον Άρη. Ο Λαρεντζάκης αναφέρθηκε στο κλειδί για την επικράτηση της ΑΕΚ, στις προσπάθειες της ομάδας του και στην ανάγκη να παίζουν όλοι στο 100% των δυνατοτήτων τους, δηλώνοντας τα εξής:

-Γιαννούλη, ποιο ήταν το κλειδί για την επικράτηση της ΑΕΚ επί του Άρη;

“Σίγουρα το ότι παίξαμε άμυνα. Κάναμε βέβαια και αρκετά λάθη, ωστόσο καταφέραμε να κερδίσουμε σε μία δύσκολη έδρα”.

-Θεωρείς πως είστε κοντά πλέον στο επίπεδο του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού;

“Εντάξει, πιστεύω πως η ομάδα κάνει μεγάλη προσπάθεια. Το σημαντικό είναι να δουλεύουμε καθημερινά και να κάνουμε ότι μπορούμε”.

-Ποιος είναι ο μεγαλύτερος στόχος σας για φέτος;

“Να βγάζει η ομάδα υγεία και να παίζει στο 100% σε όλα τα παιχνίδια για να φτάσει όπου μπορεί”.

-Η παρουσία σου στην εθνική ομάδα σε έχει βοηθήσει σε κάποιον τομέα του παιχνιδιού σου;

“Σίγουρα με έχει βοηθήσει. Έχω πάρει εμπειρία και παραστάσεις. Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί μπορώ να βοηθάω και την εθνική και την ΑΕΚ. Από και και πέρα δεν σταματάει η δουλειά και καθημερινά πρέπει να βελτιώνομαι”.

-Τι πιθανότητες υπάρχουν να δούμε κάποιους από εσάς, που βρεθήκατε στα παράθυρα της FIBA, να αγωνιστείτε για την εθνική στο Παγκόσμιο της Κίνας;

“Δεν μπορώ να σου απαντήσω ακριβώς γιατί είναι μια γενική ερώτηση. Υπάρχει αρκετός καιρός μέχρι τότε. Ας έχουμε την υγεία μας και ας κάνει ο καθένας μια καλή χρονιά μέχρι τότε. Το πιο σημαντικό στο ξαναλέω είναι η υγεία και όποιοι είναι εκεί να δώσουν το 100%, το καλύτερο δυνατό για να κάνουμε κάτι καλό ως Ελλάδα”.

-Αυτό θα ήταν όνειρο ζωής για εσένα;

“Ναι. Σίγουρα όπως και για κάθε αθλητή.