Το debut.gr έδωσε το παρόν στο "Nick Gallis Hall" και στο ντέρμπι της 8ης αγωνιστικής της "Betshop Basket League", μεταξύ του Άρη (2-6) και της ΑΕΚ (6-2). Η ΑΕΚ με μπροστάρη τον Χάντερ που σημείωσε 16 πόντους και άξιο συμπαραστάτη τον Λαρεντζάκη με 13 έφυγε με το διπλό από τη Θεσσαλονίκη με σκορ 77-81. Αυτή ήταν η τέταρτη συνεχόμενη νίκη της Ένωσης στο πρωτάθλημα τη στιγμή που ο Άρης αναζητάει ακόμα την πρώτη του εντός έδρας επικράτηση.

Ο Άρης ξεκίνησε πιο δυνατά στο ματς, όπως συνηθίζει άλλωστε στα εντός έδρας παιχνίδια του. Έκανε ένα επιμέρους σκορ 10-4 έπειτα από το follow του Μακ Γκι, ωστόσο τα συνεχόμενα τρίποντα των Ματσιούλις, Τσαλμπούρη, καθώς και το λέι-απ του τελευταίου έβαλαν την ΑΕΚ για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ (10-12, 6′). Η είσοδος του Βεργίνη και του Τζόουνς προσέδωσε ενέργεια στους γηπεδούχους και το τρίποντο του Έλληνα guard διαμόρφωσε το 18-17 της πρώτης περιόδου.

Κοντά στο σκορ βρέθηκαν οι δύο ομάδες με την εκκίνηση της δεύτερης περιόδου. Οι γηπεδούχοι πραγματοποίησαν ένα μικρό σερί 4-0, χάρη στο καλάθι του Κάϊζερ και το δεξί drive του Μπελ στον αιφνιδιασμό (23-20, 13′). Οι οδηγίες του Λούκα Μπάνκι να καταλήγει η μπάλα στους Σάκοτα και Λαρεντζάκη ακολουθήθηκαν από τους παίχτες του. Έτσι, το τρίποντο του Σάκοτα από τις 45 μοίρες, καθώς και το δεξί drive του Λαρεντζάκη έφερε το ματς στα ίσα (27-27, 16′). Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με την ΑΕΚ να είναι μπροστά στο σκορ. Με το αριστερό λέϊ-απ του Μωραϊτη η διαφορά έφτασε στη μέγιστη τιμή της (33-39).

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Άρης ξεκίνησε δείχνοντας να έχει χάσει την συγκέντρωση του. Υπέπεσε συχνά σε λάθη που κατέληξαν σε καλάθια στον αιφνιδιασμό για την Ένωση. Ο Γκρίφιν πέτυχε δύο στα δύο σουτ και διεύρυνε το προβάδισμα της ομάδας του στο +11 (35-46). Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν στη συνέχεια, ωστόσο τα χαμένα αμυντικά ριμπάουντ και η δυσκολία του να βρει σκορ στην επίθεση είχε ως αποτέλεσμα την ΑΕΚ να διατηρήσει το προβάδισμα της (52-61).

Παρά τις συγκλονιστικές προσπάθειες του Μποχωρίδη για την ανατροπή, ο Άρης δεν μπόρεσε να αποφύγει την ήττα. Το σκορ ένα λεπτό πριν τη λήξη ήταν 67-76 και χάρη σε ένα επιθετικό ρεσιτάλ των παιχτών του Άρη, με αποκορύφωμα το εύστοχο σουτ τριών πόντων του Έλληνα διεθνή, έγινε 20 δευτερόλεπτα πριν το τέλος 77-79. Παρ’ όλα αυτά ο Άρης δεν μπόρεσε να αποφύγει την ήττα με τον χρόνο να μην είναι με το μέρος του. Οι φιλοξενούμενοι διακρίθηκαν για την επιθετική πολυφωνία του τελευταίου δεκαλέπτου και εκμεταλλεύτηκαν τις ελεύθερες βολές που τους δόθηκαν. Ο Άρης αντίθετα “πέταξε” στον κάδο των απορριμάτων σχεδόν τις μισές (είχε 55% με 10/18 βολές). Τελικό σκορ 77-81, με τον κόσμο να αποδοκιμάζει την διαιτησία, αλλά και να χειροκροτεί τους παίχτες της ομάδας του για την προσπάθεια που επέδειξαν.

Άρης: (Βαγγέλης Αγγέλου) Τζόουνς 15, Κάιζερ 9, Βεργίνης 3, Μποχωρίδης 24, Φλιώνης 2, Μπελ 7 , Νταλό 7, Χρηστίδης 3, Σλαφτσάκης 1, Μακ Γκι 6,

ΑΕΚ: (Λούκα Μπάνκι) Σάκοτα 11, Τσαλμπούρης 5, Ματσιούλις 10, Μέϊς, Λαρεντζάκης 13, Μωραϊτης 2, Γκρίφιν 14,  Σαντ Ρος, Ρόμπερσον 10, Χάντερ 16, Ρογκαβόπουλος