Ο Αλέξανδρος Ιτιμούδης βρέθηκε στο μεγάλο ματς του Κλεάνθης Βικελίδης και σας μεταφέρει την ανάλυση του αγώνα.

1ο Ημίχρονο

Το πρώτο μέρος στο Κλεάνθης Βικελίδης ξεκίνησε πολύ καλά και για τις δύο ομάδες, καθώς αμφότερες έδειξαν από τα πρώτα λεπτά διάθεση να παίξουν στρωτό και επιθετικό ποδόσφαιρο.
Ο Άρης όμως ήταν αυτός κυρίως που είχε περισσότερη ένταση στο παιχνίδι του, και κυκλοφορούσε καλύτερα την μπάλα από τους φιλοξενούμενους.
Η υπεροχή του αυτή του έδωσε την ευκαιρία να μεταφέρει την μπάλα ευκολότερα στα καρέ του Παναθηναϊκού και κάπως έτσι ήρθε το πρώτο πέναλτι για τους κίτρινους.
Ο Ινσούα ανέτρεψε μόλις στο 6ο λεπτό τον Μπρούνο Γκάμα μέσα στην περιοχή με τον Πορτογάλο να αναλαμβάνει την εκτέλεση. Όμως ο Διούδης δήλωσε βροντερό παρόν και απεσόβησε εντυπωσιακά το σουτ του Γκάμα, κρατώντας το 0-0 για τις δύο ομάδες.
Από κει και πέρα όμως τα πράγματα δεν αλλάξανε εντυπωσιακά. Ο Παναθηναϊκός με κύριο εκφραστή των επιθέσεων τον Μπουζούκη, και με τα ανεβάσματα του Ινσούα και του Γιόχανσον, προσπάθησε να διασπάσει την άμυνα των κιτρίνων χωρίς όμως κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Άρης να κερδίσει ένα δεύτερο πέναλτι, όταν σε μια επίθεση από τα αριστερά ο Γιόχανσον έκανε χέρι στην περιοχή, και ο Γιουνές ανέλαβε την εκτέλεση στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Διούδη, κάνοντας το 1-0 στο 14ο λεπτό.
Από κει και ύστερα ο Άρης συνέχιζε να πιέζει ψηλά τους παίκτες των φιλοξενούμενων, οι οποίοι μετά το γκολ δείχνανε αρκετά χαμένοι και σαφώς επηρεασμένοι από την έκβαση του αγώνα.
Μια κάπως ισορροπία στο ματς ήρθε από το 35΄και μετά για τους παίκτες του Δώνη, όταν και χάθηκε μια διπλή ευκαιρία για τους πράσινους, καθώς μια πλαγιοκόπηση της άμυνας του Άρη είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί αναμπουμπούλα στην άμυνα του Κουέστα, με τα σουτ όμως που επιχειρήθηκαν από πλευράς Παναθηναϊκού να βρίσκουν σε σώματα αμυντικών.
Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος με τους κίτρινους να είναι σαφώς καλύτεροι, με τους παίκτες του Παναθηναϊκού να ψάχνουν λύσεις κυρίως στον επιθετικό τομέα μιας και υπήρχε δυσκολία στην μεταφορά της μπάλας προς την επίθεση.

2ο ημίχρονο

Στο δεύτερο μέρος του αγώνα τα πράγματα στην αρχή ήταν λίγο πολύ ίδια. Ο Άρης έδειχνε ακόμα πολύ διάθεση και όσο είχαν ακόμα δυνάμεις οι παίκτες του, δημιουργούσαν πολλές κλασσικές ευκαιρίες για γκολ, που όμως σπαταλήθηκαν όλες για ακόμα ένα παιχνίδι.
Ο Παναθηναϊκός από την άλλη αν και σαφώς βελτιωμένος και με καλύτερα πατήματα στον αγωνιστικό χώρο, εντούτοις δεν μπορούσε να δημιουργήσει εύκολα φάσεις πέρα από κάποια σουτ που δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα τον Κουέστα.
Οι πράσινοι είχαν πολλά κενά στην άμυνα τους με αποτέλεσμα πάμπολες φορές να πέσουν θύμα των αντεπιθέσεων των παικτών του Άρη. Σε μία από αυτές ο Γιουνές έχασε ανεπανάληπτο γκολ, όταν το πλασέ του μπροστά ακριβώς από τον Διούδη μπλοκαρίστηκε από τον τερματοφύλακα του τριφυλλιού.
Ο Άρης συνέχισε να πιέζει πολύ ψηλά την άμυνα των πρασίνων, και σε μια στημένη φάση βρέθηκε πολύ κοντά στο 2-0, όμως η κεφαλιά του Βέλες βρήκε στο δοκάρι της εστίας του Διούδη, χωρίς να βρεθεί κάποιος παίκτης του Άρη για να πάρει το ριμπάουντ της φάσης.
Όσο πέρναγε η ώρα ο Άρης έδειξε σημάδια κόπωσης, και θέλησε από ένα σημείο και μετά να διασφαλίσει το σκορ, ρίχνοντας στην μάχη και τον Μαβράι.
Όμως όπως συνέβη και σε άλλα ματς των κιτρινόμαυρων φέτος, η μπάλα δεν τους έκανε το χατήρι. Συγκεκριμένα στις καθυστερήσεις του ματς οι παίκτες του Παναθηναϊκού κέρδισαν πέναλτι σε μια από τς τελευταίες επιθέσεις τους. Ο Χατζηγιοβάνης ανέλαβε την εκτέλεση, και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κουέστα, με εκτέλεση αλά Πανένκα, κάνοντας το 1-1 στο 92΄της αναμέτρησης.
Στα εναπομείναντα λεπτά το ματς δεν μπ

όρεσε να αλλάξει δραματικά και κάπως έτσι οι δύο ομάδες μοιραστήκανε τους βαθούς της ισοπαλίας.
Άρης: Κουέστα, Κωνσταντινίδης, Δεληζήσης, Μενέντες, Βέλες, Σιώπης, Μπάσα, Ντιγκινί(Ματίγια 73΄), Ματέο Γκαρσία(Μαβράι 78΄), Μπρούνο Γκάμα, Γιουνές.
Προπονητής: Σάββας Παντελίδης.
Παναθηναϊκός: Διούδης, Γιόχανσον(Δώνης 33΄), Ινσούα, Κολοβέτσιος, Πούγγουρας, Κουρμπέλης, Μαυρομάτης(Χατζηθεοδωρίδης 73΄), Κάτσε(Καμπέτσης 73΄), Μπουζούκης, Χατζηγιοβάνης, Μακέντα.
Προπονητής: Γιώργος Δώνης.