Ο Γιώργος Δώνης ήρθε στον Παναθηναϊκό για να εκπληρώσει το πεπρωμένο του.

Ο Γιώργος Δώνης είχε συνδυάσει το όνομα του με κορυφαίες στιγμές του Παναθηναϊκού στην Ευρώπη, με πιο σπουδαία του στιγμή την κούρσα στον ημιτελικό με τον Άγιαξ το 1996 που κατέληξε στο γκολ του Βαζέχα, μένοντας για πάντα χαραγμένος στην καρδιά όλων των φίλων του τριφυλλιού.

Το πάθος του για τον Παναθηναϊκό δεν το έκρυψε ποτέ, ωστόσο όντας πάνω από όλα επαγγελματίας, έκατσε στον πάγκο και του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ, ωστόσο η συνείδηση του δεν είχε μείνει καθαρή, κάτι του έλεγε πως κάτι λείπει από το παζλ της ζωής του.

Φτάνουμε στις 3 Ιουλίου του 2018, ο Παναθηναϊκός κρέμεται από μια κλωστή, δεν υπάρχει κανένας λόγος ελπίδας και χαράς για κανέναν φίλο του τεράστιου αυτού συλλόγου και ξαφνικά ανακοινώνεται πως ο νέος προπονητής της ομάδας θα είναι ο Γιώργος Δώνης.

Ο 49χρονος τεχνικός ανέλαβε την ομάδα της καρδιάς του στην πιο δύσκολη εποχή της ιστορίας της, με αρκετά χαμηλό μπάτζετ και με δώρο από την διοίκηση το -6, όλα ήταν εναντίον του ή έτσι νομίζαμε οι περισσότεροι.

Μόνο ένας οπαδός που έχει τρελή… κάψα με την ομάδα του θα έπαιρνε το ρίσκο του Έλληνα κόουτς, ωστόσο ο ίδιος ήξερε πως είχε έρθει η ώρα να εκπληρώσει το πεπρωμένο του.

Η σεζόν ξεκίνησε με τον Παναθηναϊκό να είναι στα φαβορί για υποβιβασμό. Βλέποντας αυτά τα σενάρια ο Γιώργος Δώνης σίγουρα γελούσε, αλλά όπως κάθε σωστός άνθρωπος του ποδοσφαίρου, προτίμησε να μιλήσει με τις επιτυχίες εντός αγωνιστικών χώρων.

Ο τεχνικός του τριφυλλιού έγινε γρήγορα σύνθημα στα χείλη των πρασίνων και η έννοια του, «Ένας από εμάς», πήρε σάρκα και οστά, καθώς ο Δώνης γνωρίζει και μπορεί να καταλάβει ποια είναι τα ιδανικά και τα θέλω των φίλων της ομάδας.

«Νοιώθω χαρούμενος στον Παναθηναϊκό. Θεωρώ ότι στη ζωή μας οι αναμνήσεις παίζουν σημαντικό ρόλο για το πόσο γεμάτος είσαι και επειδή οι αναμνήσεις μου στην ομάδα ήταν όμορφες ήθελα να γυρίσω ακόμα και σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες. Οι συνεργάτες μου με βλέπουν χαμογελαστό άσχετα το αποτέλεσμα. Εντάξει μπορεί να με στεναχωρήσει ένα αποτέλεσμα. Θέλω να πάει όσο πιο μακριά γίνεται και να το χαρώ, δεν ξέρω πόσο μακριά μπορεί να πάει αυτό», ανάφερε σε μια πρόσφατη συνέντευξη του.

Ο Γιώργος Δώνης δεν ήρθε στο Παναθηναϊκό ούτε για να κάνει καριέρα, ούτε για να είναι κάποιος περαστικός, ήρθε επειδή δεν μπορούσε να βλέπει τον Σύλλογο που υπηρέτησε να βρίσκεται σε αυτήν την δυσμενή κατάσταση και πάνω από όλα ανέλαβε γιατί είναι… Παναθηναϊκός!