Οι Μιλγουόκι Μπάκς σπάνε τα ρεκόρ τους με το 14-5 που έχουν φέτος στο NBA. Το debut.gr εξετάζει τις αλλαγές στο ρόστερ και τον ρόλο αυτών στην αγωνιστική έκρηξη των “ελαφιών”. H κλασσική τριλογία. Ξέραμε από πέρυσι ότι αυτά τα τρία παιδιά οδήγησαν το Μιλγουόκι στα πλέι οφς και στην ελπίδα απέναντι στους Μπόστον. Η χημεία τους δεν ήταν […]

Οι Μιλγουόκι Μπάκς σπάνε τα ρεκόρ τους με το 14-5 που έχουν φέτος στο NBA. Το debut.gr εξετάζει τις αλλαγές στο ρόστερ και τον ρόλο αυτών στην αγωνιστική έκρηξη των “ελαφιών”.

H κλασσική τριλογία.

Ξέραμε από πέρυσι ότι αυτά τα τρία παιδιά οδήγησαν το Μιλγουόκι στα πλέι οφς και στην ελπίδα απέναντι στους Μπόστον. Η χημεία τους δεν ήταν η καλύτερη από την αρχή της άφιξης του Μπλέντσο, αφού κυρίως ο Γιάννης παραπονιόταν (και δικαίως) ότι δεν έπαιρνε αρκετά τη μπάλα. Η χρονιά που έχει ξεκινήσει θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως η καλύτερη, από άποψη συνεργασίας αυτών των τριών. Ως τα κύρια κεφάλια της ομάδας, είναι οι πιο ποιοτικοί, οι πιο ώριμοι και οι πιο εύστοχοι. Για τον Γιάννη και τον Μίντλετον το ξέραμε. Όμως ξεκάθαρα φέτος ο Μπλέντσο προσφέρει τη περισσότερη ενέργεια. Είναι απίστευτος στο τρανζίσιον παιχνίδι, αρκετά εύστοχος (15π μ.ο) και όντας ευέλικτος ξεμαρκάρει και ταΐζει συμπαίκτες. Οι 6 ασίστ ανά παιχνίδι και είναι και λίγες.

Από εκεί και πέρα ο Μίντλετον βελτιώνει κάθε χρόνο τον καλό του εαυτό. Είναι η περιφέρεια της ομάδας. Το σουτ τού είναι από τα καλύτερα στο NBA. Μπορεί πολλές φορές να ναι υπερβολικός στη πρωτοβουλία, αλλά δεν διστάζει. Αντίθετα είναι κρίσιμος και πάρα πολύ εύστοχος. Ας είμαστε αντικειμενικοί είναι ο παίκτης που όταν ο Γιάννης είναι κακός ξελασπώνει την ομάδα. Δουλεύει και ανταμείβεται.

Ο Γιάννης από την άλλη, φέτος φαίνεται να είναι πιο αρχηγικός από κάθε άλλη χρονιά. Σημειώνει 35 πόντους σε κάθε παιχνίδι, έχει τσαγανό αλλά το στατιστικό που έχει βελτιώσει φέτος είναι οι ασίστ. Και δεν είναι μόνο οι εύκολες, μοιράζοντας τρίποντα. Ο Γιάννης δείχνει πως μπορεί να σταθεί ακόμα κι ως γκαρντ παίζοντας στα πόδια αντιπάλους και δίνοντας πολύ καλή πασά. Είναι ακριβής. Παίζει με μυαλό και αντιλαμβάνεται τη θέση κάθε συμπαίκτη του. Για να πούμε και του στραβού το δίκιο, ο Γιάννης πλέον δε χρείαζεται μάτια για να βγάλει ασίστ, μόνο το ένστικτο.

Επιτέλους…σέντερ!

Μπρούκ Λόπεζ. Το παιδί που εξάλειψε τη στασιμότητα των Μιλγουόκι Μπακς, στη θέση 5. Ήρθε, ξεκίνησε να αγωνίζεται και υπενθύμισε στους φάνς, πόσο πολύ έλειπε ένας τέτοιος παίκτης από την ομάδα. Καλός ο Χένσον, καλός ο Μέικερ αλλά δε κάνουν για βασικοί. Σε τόσα παιχνίδια πέρυσι έδιναν την εντύπωση πως οι Μιλγουόκι δεν έπαιζαν με πεντάρι. Δεν έχουν την αποφασιστικότητα, δε ξέρουν από μπασκετικό “ξύλο” και γι’αυτό δεν παίρνουν ριμπάουντ. Ο Λόπεζ αντίθετα διαθέτει αρκετά αισιόδοξα χαρακτηριστικά. Το παιδί ξέρει πολύ μπάσκετ, είναι έξυπνος, μοιράζει αρκετές ασίστ και κλείνει τη ρακέτα της ομάδας. Ξεκουράζεται ,άρα, ο Γιάννης. Επίσης έχει πολύ καλό σουτ. Δε διστάζει να πάρει τρίποντα και ευτυχώς για το προπονητή του ευστοχεί στα περισσότερα. Φέρνει μια νέα εποχή, αφού δεν ήταν λίγες οι φορές που οι Μιλγουόκι έχαναν πολλά παιχνίδια λόγω σέντερ. Τα τελευταία χρόνια είτε έλειπαν τα ριμπάουντ, είτε τα κοψίματα, είτε οι πόντοι. Γενικότερα η άμυνα. Σε λιγότερο βαθμό η επίθεση.

Και το rookie.

O ΝτιΒιντζέντζο είναι το rookie που απέκτησαν οι Μπάκς το καλοκαίρι. Οι προσδοκίες πολλές για το παιδί που ήρθε με στατιστικά Κολλεγίου, τους 14 πόντους και τις 6 ασίστ. Είναι αρκετά εκρηκτικός παίχτης, άψογος στις αλλαγές, με καλή σωματοδομή. Το σώμα που έχει χτίσει τον βοηθάει πολύ ώστε να εισέρχεται στη ρακέτα και να μη φοβάται τα drives. Έχει πολύ γρήγορα πόδια και ξεγελάει πολλές άμυνες όντας ευέλικτος. Ίσως λόγω ηλικίας να είναι λίγο αφελής στις επιλογές του, όμως παίρνει αρκετά σουτ και κάνει πολλές προσπάθειες. Έχει πολλές προοπτικές με τα στοιχεία που δείχνει, αρκεί να τα βελτιώσει. Είναι πολύ αθλητικός παίκτης.

Τη πρώτη σεζόν του στο NBA μετράει 6.5 πόντους, 3 ασίστ και 1.5 ριμπάουντ. Και σίγουρα “to be continued”!