Ο Αμύντας κατάφερε, πιο εύκολα από ότι δείχνει το τελικό σκορ, να κερδίσει με 51-58 τον Απόλλωνα στα πλαίσια της έβδομης αγωνιστικής της Α'2, ανεβαίνοντας έτσι στην βαθμολογία ενώ από την άλλη ο Απόλλωνας υπέστη μία ακόμα ήττα μέσα στην έδρα του παραμένοντας έτσι χαμηλά στη βαθμολογία. Το debut.gr βρέθηκε στη Πάτρα και αναλύει.

Ο Απόλλωνας ξεκίνησε με τους Μπαζίνα, Μπέμπη, Ζούμπο, Εζόμο και Kazarnovski. Από την άλλη οι νικητές παρατάχθηκαν με τους Τοπάλι, Κερασοβίτη, Γκαβανόπουλο, Κουκουνιά και Διαμαντόπουλο.

Η πρώτη περίοδος ξεκίνησε με το καλάθι από μέση απόσταση του Kazarnovski για τους Πατρινούς (2-0). Ο Αμύντας απάντησε γρήγορα με ένα σερί 4-0, έχοντας τον Γκαβανόπουλο κύριο εκφραστή (ασίστ, καλάθι δύο πόντων). Η απάντηση των γηπεδούχων ήταν άμεση και με το γκολ-φάουλ κάρφωμα του Μπαζίνα πέρασαν ξανά μπροστά στο σκορ (5-4). Εκεί ο Αμύντας, παίζοντας πολύ καλή άμυνα ζώνης και όντας αρκετά εύστοχος στην επίθεση με πρωταγωνιστές τους Γκαβανόπουλο και Διαμαντόπουλο, έτρεξε ένα σερί 0-12 και πραγματικά είχε τον έλεγχο του αγώνα. Ο Απόλλωνας δεν έβρισκε αντίδραση και το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ 8-21.

Η δεύτερη περίοδος χαρακτηρίζεται για την πολύ μικρή παραγωγικότητα της. Ο Απόλλωνας έτρεξε ένα 7-0 (14-21) καθώς η είσοδος του Μολφέτα του έδωσε ενέργεια όμως δεν έδειχνε ικανός να απειλήσει παραπάνω. Ο Γκαβανόπουλος ήταν ασταμάτητος (14-23) αλλά γενικότερα η επίθεση του Αμύντα σε εκείνο το σημείο είχε αρκετά προβλήματα. Ο Απόλλωνας από την άλλη είχε και αυτός προβλήματα και το μόνο που κατάφερε σε αυτή τη δεύτερη περίοδο ήταν με ένα press να περιορίσει κι άλλο τον Αμύντα και με βολές κυρίως να ρίξει τη διαφορά κάτω από τους δέκα πόντους. Έτσι το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με σκορ 19-27 υπέρ των φιλοξενουμένων.

Ο Απόλλωνας μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο πιο δυνατά και με το κάρφωμα του Kazarnovski, μείωσε στους έξι πόντους (21-27). Ο Τοπάλι απάντησε με καλάθι στη πλάτη της άμυνας (21-29) για να ακολουθήσει το ξέσπασμα των Πατρινών με ένα σερί 10-0 που τους έφερε μετά από ώρα μπροστά στο σκορ (31-29). Οι Kazarnovski, Εζόμο και Στεφανίδης ήταν οι μπροστάρηδες του Απόλλωνα αλλά ο Αμύντας δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Αρχικά ο Ζούπας ισοφάρισε σε 31-31 για να ακολουθήσει το νέο καλάθι του Τοπάλι ξανά από backdoor πάσα. Ο Απόλλωνας είχε χάσει τη σκληράδα στην άμυνα, ο Αμύντας σκόραρε με όποιο τρόπο ήθελε και κρατούσε μία σταθερή διαφορά που έφτασε ξανά σε διψήφια νούμερα (36-46). Έτσι η τρίτη περίοδος ολοκληρώθηκε με το τρίποντο του Κασπίρη για τους γηπεδούχους (39-46).

Η τελευταία περίοδος ήταν ζωής ή θανάτου για τους Πατρινούς, οι οποίοι σκόραραν πέντε σερί πόντους με τον Kazarnovski και μείωσαν σε 44-46. Μάλιστα αντέδρασαν καλά και στην επόμενη άμυνα και ισοφάρισαν με το δίποντο του Ζούμπου (46-46). Οι δύο ομάδες ήταν αρκετά νευρικές, με εκατέρωθεν λάθη κάτι που όμως ευνοούσε τον Αμύντα αφού δεν έχανε την πρωτοπορία με το σκορ. Οι τρεις συνεχόμενοι πόντοι του Τοπάλι έφεραν το σκορ στο 48-51, ο Ζούμπος μείωσε στο πόντο για να έρθει η χαριστική βολή με το τρίποντο και φάουλ του Βαρδιάνου ένα λεπτό πριν το τέλος που έκρινε ουσιαστικά και την αναμέτρηση. Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε σε 51-58 που αποτελεί μία πολύ σημαντική εκτός έδρας νίκη για τον Αμύντα ενώ από την άλλη οι Πατρινοί καταρρέουν ακόμα περισσότερο στη βαθμολογία.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 8-21, 19-27, 39-46, 51-58

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΠΑΤΡΑΣ (Δελέγκος): Στεφανίδης 8, Βλάχος, Τζάιδας, Μπέμπης 3 (1), Κασπίρης 3 (1), Μολφέτας 5 (1), Ζούμπος 8 (5 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Μπαζίνας 3, Εζόμο 4, Δημακόπουλος 1, Καζαρνόφσκι 16 (3/6 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 7/8 βολές, 6 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 κλεψίματα, 1 κόψιμο)

ΑΜΥΝΤΑΣ (Ζαβός): Ζούπας 8, Καμπούρης 3 (1), Τοπάλι 11 (9 ριμπάουντ), Διαμαντόπουλος 8 (2/8 τρίποντα), Καλδής, Βαρδιάνος 10 (3), Κερασοβίτης, Κουκουνιάς 5 (1), Μπάρμπας, Γκαβανόπουλος 13 (1), Μέλιος

ΠΗΓΗ ΕΙΚΟΝΑΣ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΡΑΣΑΝΗΣ