Άλλοι ήρθαν, άλλοι έφυγαν. Το σίγουρο είναι πως η Εφές δυνάμωσε και αυτό μαρτυρά το 6-2 ρεκόρ, έως τώρα, στην φετινή Ευρωλίγκα. Το debut.gr ξεχωρίζει 4 από τις μεταγραφές της ομάδας και οι οποίες ουσιαστικά ανέβασαν το επίπεδο. Και τα στάνταρτς. Σέιν Λάρκιν. Ένας χρόνος χώρισε τον Λάρκιν και την Ευρωλίγκα. Ο Αμερικανός έπειτα από μια πολύ […]

Άλλοι ήρθαν, άλλοι έφυγαν. Το σίγουρο είναι πως η Εφές δυνάμωσε και αυτό μαρτυρά το 6-2 ρεκόρ, έως τώρα, στην φετινή Ευρωλίγκα. Το debut.gr ξεχωρίζει 4 από τις μεταγραφές της ομάδας και οι οποίες ουσιαστικά ανέβασαν το επίπεδο. Και τα στάνταρτς.

Σέιν Λάρκιν.

Ένας χρόνος χώρισε τον Λάρκιν και την Ευρωλίγκα. Ο Αμερικανός έπειτα από μια πολύ καλή χρόνια στη Μπασκόνια (13π. και 5ασ. ανά παιχνίδι) και ένα φάιναλ φορ, επέστρεψε στη πατρίδα του και τους Σέλτικς. Εκεί έπαιζε πολύ λίγα λεπτά αφού υπήρχε στην σκιά του Τέρι Ροζίρ. Και δικαιολογημένα. Έφτασε αρκετά μακριά στα πλέι-οφ και ιδιαίτερα στα παιχνίδια με τους Μπάκς έδειξε πολύ καλά δείγματα, όντας αρκετά εύστοχος από τα 7.25. Πολλοί θα έλεγαν ότι με τη ταχύτητα του στο τρανζίσιον θα έπιανε στο NBA. Παρ’όλα αυτά ο ανταγωνισμός εντός και εκτός ομάδας είναι μεγάλος και είναι δύσκολο να παραμείνεις σε αρκετά καλό επίπεδο. Παίρνοντας μάλιστα και λίγο χρόνο συμμετοχής, όπως ο Σέιν.

Στην Εφές ο Σέιν Λάρκιν άρχισε πολύ καλά. Ανά παιχνίδι πετυχαίνει 8 πόντους και μοιράζει 3 ασίστ. Στην Ευρώπη έχει μεγάλες πιθανότητες να ξεχωρίσει ξανά, όπως το 2017. Το στυλ παιχνιδιού εδώ, παρά τα βήματα μπροστά της Ευρωλίγκας, παραμένει αργό και η ικανότητα του να είναι ευέλικτος του δίνει πολλά πόιντ. Εξάλλου η Εφές τού έχει φέρει πολλούς ποιοτικούς συμπαίκτες για συντροφιά αυτή τη σεζόν. Πάντως, το ότι ο ιδιοκτήτης της ομάδας έφερε παίκτη από το ΝΒΑ, ο οποίος υπό άλλες συνθήκες θα έπαιρνε καλό συμβόλαιο, είναι άξιο σεβασμού.

Τιμπόρ Πλάις.

Το καλοκαίρι έμεινε ελεύθερος από τη Βαλένθια. Όλη τη προηγούμενη περίοδο έκανε πολύ καλά πράγματα στην ισπανική ομάδα. Είχε μέσο όρο 10 πόντους και 5 ριμπάουντ και βοηθούσε πολύ στην φρόντλαιν. Η Εφές έκανε μια μυαλομένη κίνηση και τον απέκτησε. Μέχρι τώρα στην Ευρωλίγκα κάνει πολύ μεγάλα παιχνίδια. Στα 6 από τα 8 παιχνίδια ξεπέρασε τον διψήφιο αριθμό πόντων και γενικότερα δίνει πολλά στη ρακέτα, δίπλα στον Ντάνστον.

Λίγα χαρακτηριστικά του Πλάις. Ο Ισπανός σέντερ είναι γρήγορος στο πικ εν ρολ, αντιλαμβάνεται υπέροχα τις αλλαγές και έχει καλό σουτ. Είναι ένας ενεργειακός παίκτης. Μιλώντας για τον χαρακτήρα του, είναι πολύ ήρεμο παιδί, έχει πείσμα και το μόνο που επιθυμεί είναι να επικεντρωθεί στο παιχνίδι του. Τη σεζόν που τρέχει θα σπρώξει πολύ την Εφές, λόγω της σωματοδομής του, που του επιτρέπει να κινείται στο χώρο εύκολα, παρόλο το μεγάλο ύψος του. Έλειπε πολύ ένας άξιος αντικαταστάτης του Ντάνστον, στα σέντερ.

Βασίλιε Μίσιτς.

Ο Βασίλιε Μίσιτς είναι αυτό που λέμε…”εργάτης”. Τουλάχιστον αυτό απέδειξε πέρυσι στην Ζαλγκίρις. Μα δε γινόταν αλλιώς γύρω από τη φιλοσοφία του κόουτς Γιασικεβίτσιους. Μπορεί να μη σκόραρε πολύ, όμως ο στατιστικός του πίνακας ήταν γεμάτος. Προσέφερε 8.5 πόντους, 4 ασίστ, 1.5 κλέψιμο και 3 ριμπάουντ ανά παιχνίδι. Και φάιναλ φορ έφτασε και πρωτάθλημα κατέκτησε. Αυτός ο παίκτης είναι αρκετά έξυπνος και βάζει πολλή ψυχή. Ώριμο παιδί, το οποίο στα ματς με τον Ολυμπιακό έδινε το σύνθημα να μην επαναπαυθεί η ομάδα από το μπρέικ στον Πειραιά και δεν επέτρεπε ενθουσιασμούς. Είχε ένα στόχο και δούλευε ώστε να τον κάνει δικό του. Το κέρδος; Μεταγραφή στην πολύ καλύτερη φέτος, Εφές, και ουσιαστικά η αναγνώριση του αθλητικά. Το βήμα παραπάνω που λέμε.

Φέτος στην Ευρωλίγκα, κάνει το μπάμ του. Είναι πολύ εύστοχος πετυχαίνοντας μ.ο. 11 πόντους, αρκετά μαχητικός με 3 ριμπάουντ και βελτιωμένος στις ασίστ, μοιράζοντας από 5 σε κάθε παιχνίδι. Άλλη μια απόδειξη πως η Εφές έκανε πολύ στοχευμένες επιλογές το καλοκαίρι. Άλλωστε, ο Μίσιτς ήταν από τους καλύτερους του Κάουνας, σε όλους τους τομείς.

Άντριαν Μόερμαν.

Ο 30χρονος Γάλλος έχει εκπλήξει φέτος την Ευρώπη. Μέχρι τώρα εκτοξεύει τα ποσοστά του και δείχνει πως μπορεί να ηγηθεί της Εφές. Απο τους 7 πόντους και τα 5 ριμπάουντ στη Μπαρτσελόνα, πλέον έχει ανέβει στους 13 πόντους και τα 6 ριμπάουντ, ενώ μοιράζει και 1.5 ασίστ σε κάθε παιχνίδι. Είναι ένα παιδί που το εμπιστεύθηκε ο Αταμάν και φαίνεται να του βγαίνει. Αγωνίζεται στη θέση 4. Μία άλλη μεταγραφή, γάλλος επίσης, ο Μπομπουά σημειώνει 12 πόντους ανά παιχνίδι. Πώς λοιπόν να μην πηγαίνει υπέροχα η χρονιά για την Εφές, εφόσον όλές οι “θέσεις” σκοράρουν;

Η ομάδα του Έργκιν Αταμάν λοιπόν, τη σεζόν 2018-19 χαμόγελα και ονειρεύεται. Οι επιλογές του προπονητή έχουν γεμίσει ποιότητα το ρόστερ και ουσία. Σε όποια θέση κι αν προσέξεις, θα δεις γεμάτους στατιστικούς πίνακες. Οι προσωπικότητες είναι μία και μία και αν συνεχίσουν με αυτό τον ρυθμό και αυτή την αρμονία, η τουρκική ομάδα θα πάει για μεγάλα πράγματα. Τουλάχιστον για κάτι καλύτερο από πέρυσι.