Κόντρα σε όλους και σε όλα ο Παναθηναϊκός απέδειξε στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό πως είναι ένας τεράστιος σύλλογος που όσο και αν τον πολεμήσουν, θα βρίσκει πάντα τον τρόπο για να σταθεί στα πόδια του.

Ήταν αρχές Αυγούστου, τα πράγματα στον Παναθηναϊκό όδευαν από το κακό στο χειρότερο σε διοικητικό και οικονομικό επίπεδο, κάτι που επηρέασε και την στελέχωση του ρόστερ. Όλοι τον είχαν ξεγράψει, φίλοι και εχθροί, αλλά είχαν ξεχάσει το πιο σημαντικό, το ότι μιλάγανε για τον Παναθηναϊκό…

Οι πράσινοι πήγαν στο Γ.Καραϊσκάκης και έπαιξαν με όσο πάθος και όση ψυχή τους είχε απομείνει ειδικά μετά τον τραυματισμό του Διούδη, (του ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση), ο οποίος θεωρείται ένας από τους πιο έμπειρους στην ομάδα, τα δεδομένα δυσκόλεψαν ακόμα περισσότερο.

Ο Δώνης προχώρησε σε αναγκαστικές αλλαγές κάτι που δεν τον βοήθησε στον να ρίξει στην μάχη ποδοσφαιριστές όπως τον Χατζηθεοδωρίδη και τον Στάικο, που θα βοηθούσαν στα τρεξίματα.

Αν κάποιος ξαναδεί την αναμέτρηση από την αρχή θα δει πως μάλλον η ομάδα του Γιώργου Δώνη φοβήθηκε παραπάνω από όσο θα έπρεπε τον Ολυμπιακό, ο οποίος ναι μεν είχε την κατοχή, αλλά μέχρι εκεί. Το απίστευτο γκολ του Κάτσε, ανάγκασε τους ερυθρόλευκους να πιέσουν ακόμη περισσότερο και κατάφεραν να ισοφαρίσουν.

Σίγουρα οι πράσινοι δεν έδειξαν και το καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο, ωστόσο απάντησαν και στον πιο δύσπιστο πως η φετινή χρονιά μπορεί να εξελιχθεί σε… όνειρο, αν συνεχιστεί αυτή η τεράστια προσπάθεια από τους Δώνη και Νταμπίζα, σε συνδυασμό με την μεγάλη μέχρι στιγμής ανταπόκριση του κόσμου.

Το πιο θετικό από την σημερινή αναμέτρηση είναι η απογοήτευση στα πρόσωπα των ποδοσφαιριστών στο τέλος του ματς, δείγμα του πόσο ήθελαν το τρίποντο, καθώς δεν έμειναν ικανοποιημένοι με την ισοπαλία. Αυτό είναι ένα μεγάλο συν του προπονητή του τριφυλλιού καθώς φαίνεται πως τα μαθήματα ιστορίας που κάνει στα αποδυτήρια, έχουν αντίκτυπο και στον τρόπο σκέψης των ποδοσφαιριστών του.

Ο Παναθηναϊκός είναι εδώ και ναι μπορεί να μην έχει Εμποκού, Λουντ και Μπεργκ, αλλά έχει παίκτες που μπορούν να καταλάβουν το που βρίσκονται και το τι ζητάμε από αυτούς και μέχρι στιγμής το έχουν αποδείξει και με το παραπάνω με την προσπάθεια τους και τις αντιδράσεις τους κατά την διάρκεια των αναμετρήσεων. Πάθος, έλειπε καιρός από την ομάδα.