Χάρις στην ευστοχία του στα τρίποντα και στην πιεστική του άμυνα, ο ΠΑΟΚ πήρε εύκολη νίκη εναντίον της Κύμης στο PAOK Sports Arena στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της Basket League. Έκανε το 3-2 ενόψει της αναμέτρησης της Τετάρτης με την Φρίσμπουργκ για το Basketball Champions League. Από τους γηπεδούχους ξεχώρισε ο Βαγγέλης Μαργαρίτης που σημείωσε 14 πόντους, μάζεψε 6 […]

Χάρις στην ευστοχία του στα τρίποντα και στην πιεστική του άμυνα, ο ΠΑΟΚ πήρε εύκολη νίκη εναντίον της Κύμης στο PAOK Sports Arena στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της Basket League. Έκανε το 3-2 ενόψει της αναμέτρησης της Τετάρτης με την Φρίσμπουργκ για το Basketball Champions League. Από τους γηπεδούχους ξεχώρισε ο Βαγγέλης Μαργαρίτης που σημείωσε 14 πόντους, μάζεψε 6 ριμπάουντ και έδωσε 3 ασίστ. Οι Τέπιτς και Χάτσερ είχαν 12 και 17 πόντους αντίστοιχα. Από μεριά της Κύμης καταπληκτική εμφάνιση πραγματοποίησε ο Κρις Χόρτον ο οποίος είχε 24 πόντους και 15 ριμπάουντ. Αυτά δεν ήταν αρκετά για να κάνουν ανταγωνιστική την ομάδα του η οποία είχε 21 λάθη στον αγώνα.

1ο Δεκάλεπτο

Οι παρευρισκόμενοι στην Πυλαία δεν μπορούν να πουν ότι στην αρχή του αγώνα έμειναν ευχαριστημένοι από την απόδοση της ομάδας τους. Τα πολλά λάθη της Κύμης λόγω της πιεστικής άμυνας του ΠΑΟΚ δεν μετατράπηκαν σε καλάθια από τους παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου. Οι Ουάσινγκτον και Καμφόρ κατάφεραν να κρατήσουν τους φιλοξενούμενους κοντά στο σκορ. Τα τρίποντα του Χάτσερ για τον ΠΑΟΚ και του Καμφόρ για την Κύμη στο τέλος του δεκαλέπτου, έγραψαν το 21-17.

2ο Δεκάλεπτο

Η είσοδος του Αθηναίου βελτίωσε την εικόνα του ΠΑΟΚ. Ο Δικέφαλος εκμεταλλεύτηκε την κακή άμυνα της Κύμης στην αρχή του δευτέρου δεκαλέπτου για να ξεφύγει με 9 πόντους στο 13′. Το εντυπωσιακό κάρφωμα όμως του Χόρτον, που αποτέλεσε και την φάση του αγώνα, ξύπνησε τους φιλοξενούμενους που μείωσαν σε 28-22. Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη καθώς τα πολλά λάθη της ομάδας από την Εύβοια δεν τους επέτρεψαν την επίτευξη παραπάνω από επτά πόντων μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου. Για καλή τους τύχη, ο ΠΑΟΚ ήταν και αυτός μέτριος στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου. Έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με σκορ 36-29. Ο Μαργαρίτης για τον ΠΑΟΚ είχε 7 πόντους και 5 ριμπάουντ στα πρώτα 20 λεπτά. Ο Χόρτον είχε 9 ριμπάουντ και 9 πόντους κρατώντας ζωντανή την Κύμη έχοντας ωστόσο 1/7 βολές.

3ο Δεκάλεπτο

Ο ΠΑΟΚ πάτησε γκάζι στην τρίτη περίοδο αλλά δεν κουράστηκε ιδιαίτερα για να πάρει μια άνετη διαφορά στο τέλος της. Ο Μαργαρίτης έκανε τα πάντα σε άμυνα και επίθεση.  Τα τρίποντα των Τζόουνς και Γκος στο τέλος του δεκαλέπτου ανέβασαν την διαφορά σε διψήφιο αριθμό για τον ΠΑΟΚ. Οι 21 πόντου των γηπεδούχων όμως δεν ήταν αυτοί που τους επέτρεψαν να ανασάνουν. Αυτό το έκανε η καταπληκτική τους άμυνα, που άφησε τους Μπολντς και Σαγκς άποντους στα τρία πρώτα δεκάλεπτα. Οι  Καμφόρ και ο Ουάσινγκτον προσπάθησαν να κρατήσουν την Κύμη κοντά στο σκορ αλλά δεν κατάφεραν πολλά. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι ομάδα τους να πετύχει μόλις 12 πόντους σε ολόκληρο το δεκάλεπτο. Στο 30′ το σκορ είχε διαμορφωθεί σε 57-41 υπέρ του ΠΑΟΚ, γεγονός που λίγο πολύ έκρινε και τον νικητή του αγώνα.

4ο Δεκάλεπτο

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν στην τελευταία περίοδο με ένα σερί τεσσάρων πόντων. Ωστόσο, τα δύο απανωτά τρίποντα του Τζόουνς έκοψαν κάθε ελπίδα τους για ανατροπή της κατάστασης. Ο Χάτσερ ήταν αυτός που συνέχισε να σκοράρει για τον ΠΑΟΚ μέχρι το τέλος του αγώνα, βρίσκοντας πολλούς διαδρόμους στην κουρασμένη άμυνα της Κύμης. Ο Χόρτον είχε 14 πόντους στο τέταρτο δεκάλεπτο για την Κύμη και ήταν αυτός που δεν επέτρεψε στην διαφορά να ανέβει πάνω από τους 20 πόντους. Το τέλος της αναμέτρησης βρήκε τον ΠΑΟΚ νικητή με 78-60 με τους παίκτες του να χειροκροτούνται από την εξέδρα για την απόδοση τους.

ΠΑΟΚ (Παπαθεοδώρου): Χρυσικόπουλος 6, Κόνιαρης, Τέπιτς 12 (1), Γκος 3 (1), Μορέιρα 7, Ζάρας, Μαργαρίτης 14 (1), Σχίζας 3 (1), Γκάρετ 4, Χάτσερ 17 (2), Τζόουνς 9 (3).

ΚΥΜΗ (Καστρίτης): Πουλιανίτης 2, Μπολντς , Χόρτον 24 , Σαγκς 2, Ουάσινγκτον 9 (1), Τσιάρας 4, Μαραγκός, Τουνταζιαράκης 4, Μητσιμπόνας, Μαργέλης, Καμφόρ  15 (3).

Τα Δεκάλεπτα: 21-17, 36-29, 57-41, 78-60

Πηγή Φωτογραφίας: www.gazzetta.gr