Ο Απόλλων Πάτρας κατάφερε να κερδίσει με σκορ 74-72 τον Ιπποκράτη Κω στη Πάτρα και πανηγύρισε έτσι τη πρώτη του νίκη στην Α'2 μετά από τέσσερις συνεχόμενες ήττες.

Ο Απόλλωνας, στο ντεμπούτου του Χριστόφορου Στεφανίδη με τα χρώματα των γηπεδούχων, ξεκίνησε με τους Μπέμπη, Ζούμπο, Μολφέτα, Εζόμο και Δημακόπουλο. Από την άλλη ο Ιπποκράτης ξεκίνησε με τους Laane, Τρύπα, Ναούμη, Καλαμπάκα και Χαρίση.

Το πρώτο ημίχρονο μπορεί εύκολα να χαρακτηριστεί από την νευρικότητα και τη γενικότερη αστοχία των δύο ομάδων. Ο Ιπποκράτης ξεκίνησε βέβαια πιο δυνατά και αποφασιστικά και προηγήθηκε με σκορ 0-3. Ο Απόλλωνας απάντησε με το καλάθι του Εζόμο από μέση απόσταση αλλά ο Χαρίσης με τρίποντο από τη κορυφή έκανε το 2-6. Η νευρικότητα του Απόλλωνα ήταν αρκετά εμφανής, κάτι που εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο ο Ιπποκράτης και με καλάθι του Ναούμη έφερε στο 5ο λεπτό της αναμέτρησης την διαφορά στο +3 (6-10). Σε εκείνο το σημείο ο Απόλλωνας με κύριο εκφραστή το Δημακόπουλο που πέτυχε 2/2 τρίποντα (το ένα εξ αυτόν με ταμπλό) κατάφερε να  ισοφαρίσει το παιχνίδι (12-12). Η πρώτη περίοδος έκλεισε με σκορ 14-12 μετά από 1/2 βολές που πέτυχαν αντίστοιχα οι Kazarnovski και Μπέμπης.

Το σκηνικό δεν άλλαξε ούτε στη δεύτερη περίοδο. Ο Ιπποκράτης ισοφάρισε αμέσως με το καλάθι του Χατζηνικόλα αλλά ο Kazarnovski έδωσε ξανά το προβάδισμα στον Απόλλωνα με καλάθι από μέση απόσταση (16-14). Δεν σταμάτησε όμως εκεί αφού μετά από πανέμορφη κυκλοφορία της μπάλας ο Στεφανίδης ευστόχησε σε τρίποντο ανεβάζοντας το δείκτη του σκορ στο 19-14 και πετυχαίνοντας παράλληλα το πρώτο του καλάθι φορώντας τα μελανόλευκα. Ο Ασημακόπουλος απάντησε αμέσως για τους φιλοξενούμενους και στην συνέχεια με τρίποντο του Laane πέρασαν μπροστά στο σκορ 19-20. Οι Εζόμο και Στεφανίδης έφεραν ξανά μπροστά τον Απόλλωνα (24-22) ενώ το τρίποντο του Δημακόπουλου (3/3 τρίποντα) έφερε τη διαφορά στο +5 (27-22). Το ημίχρονο τελείωσε με καλάθι του Laane (27-24).

Η τρίτη περίοδος αποτέλεσε μονόλογος για τους Πατρινούς με επιμέρους σκορ 30-16. Αρχικά ο Μπέμπης σκόραρε με τρίποντο από τη γωνία για να απαντήσει με καλάθι ο Ασημακόπουλος (30-26). Εκεί ο Απόλλωνας με τον Δημακόπουλο εκφραστή και τον Kazarnovski βοηθό ανέβασε πολύ γρήγορα διαφορά στους 12 πόντους (40-28). Ο Ασημακόπουλος και ο Χατζηνικόλας προσπαθούσαν να κρατήσουν τον Ιπποκράτη κοντά στο σκορ αλλά ο Απόλλωνας πάντα αντιδρούσε και κρατούσε τη διαφορά σε τέτοια επίπεδα. Μάλιστα με τα τρίποντα των Στεφανίδη, Ζούμπου και τις 2/2 βολές του Kazarnovski στο 25ο λεπτό της αναμέτρησης το σκορ διαμορφώθηκε σε 52-37. Εν τέλει η τρίτη περίοδος ολοκληρώθηκε με τα τρίποντα των Σκούφη και Μπέμπη αντίστοιχα και σκορ 57-40.

Όλοι στο κλειστό της Περιβόλας θα περίμεναν μία άνετη επικράτηση του τοπικού Απόλλωνα. Λογάριαζαν όμως χωρίς τον Ιπποκράτη ο οποίος μέσα σε διάστημα τεσσάρων λεπτών έτρεξε ένα σερί 5-14 με μπροστάρηδες τους Laane, Ναούμη,Ψάθα και μείωσε σε 62-54. Ο Kazarnovski με 2/2 βολές ανέβασε ξανά τη διαφορά στους 10 (64-54) αλλά οι φιλοξενούμενοι δεν σταμάτησαν εκεί. Οι Ασημακόπουλος και Laane παρέδιναν μαθήματα και στις δύο μεριές του παρκέ και με τρίποντο του τελευταίου ο Ιπποκράτης μείωσε στο πόντο (67-66) μεγαλώνοντας το επιμέρους σκορ σε 10-26. Η μία βολή του Στεφανίδη και το καλάθι του Μολφέτα από την ασίστ του Kazarnovski έδωσαν ανάσα στον Απόλλωνα (70-66) για να ακολουθήσουν δύο εύστοχα τρίποντα του Χατζηνικόλα που έβαλαν «φωτιά» στο ματς καθώς με αυτό το τρόπο ο Ιπποκράτης ισοφάρισε σε 72-72 κι ενώ έμεναν μόλις 12 δεύτερα για το τέλος (ενδιάμεσα 2/2 βολές του Kazarnovski για τον Απόλλωνα).  Κι εκεί που όλοι νόμιζαν πως το ματς θα πήγαινε στην παράταση ο Μολφέτας με ένα κρίσιμο επιθετικό ριμπάουντ σκόραρε κάτω από το καλάθι σε νεκρό χρόνο χαρίζοντας τη νίκη στους Πατρινούς αλλά δείχνοντας πως έχουν πολύ δουλειά ακόμη μπροστά τους για να ικανοποιήσουν το στόχο τους που είναι η παραμονή στην Α’2 κατηγορία.

Δεκάλεπτα: 14-12, 27-14, 57-40, 74-72

Απόλλων Π. (Βουρνάς): Στεφανίδης 13 (3), Βλάχος, Μπέμπης 12 (3), Κασπίρης, Μολφέτας 6, Ζούμπος 10 (2), Εζόμο 6, Δημακόπουλος 13 (3), Καζαρνόφσκι 14 (1).
Ιπποκράτης (Συμεωνίδης): Λάανε 19 (3), Σκούφης 5 (1), Τρύπας, Ναούμης 7 (1), Καλαμπάκας 4, Ασημακόπουλος 15 (1), Χατζηνικόλας 11 (2), Χαρίσης 4 (1), Ψαθάς 4, Μαστόρος 3.