Ο Παναθηναϊκός νίκησε τον μαχητικό Προμηθέα στη Πάτρα με σκορ 68-76 και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος.

Στο κατάμεστο Δημήτριος Τόφαλος Προμηθέας Πατρών και Παναθηναϊκός αναμετρούνται στα πλαίσια του κυπέλλου Ελλάδος. Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με τους Κατσίβελη, Brown, Σαλούστρο, Κασελάκη και Τσαϊρέλη. Από την άλλη οι Πρωταθλητές Ελλάδος παρατάχθηκαν με τους Καλάθη, Langford, Lojeski, Thomas, και Παπαγιάννη.

1η περίοδος:

Η πρώτη περίοδος ήταν αρκετά ισορροπημένη και καμία ομάδα δεν μπόρεσε να ξεφύγει στο σκορ. Ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ με το καλάθι του Thomas (0-2) για να απαντήσει ο Προμηθέας με ένα σερί 4-0 (Brown, Τσαϊρέλης). Με το alley-oop κάρφωμα του Παπαγιάννη και το καλάθι και φάουλ του Langford οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 4-10. O Προμηθέας με τους Κατσίβελη και Τσαϊρέλη έβρισκε απαντήσεις και δεν άφηνε τον Παναθηναϊκό να ξεφύγει (16-16). Μέχρι εκείνο το σημείο ο Προμηθέας έπαιζε αρκετά καλή άμυνα αναγκάζοντας τους πράσινους σε λάθη και μη μπορώντας να πάρουν προβάδισμα στο σκορ. Εκεί ένα ξέσπασμα του Παναθηναϊκού με τον Καλάθη μπροστάρη έφερε τον Παναθηναϊκό μπροστά με 21-27. Η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με το καλάθι του Gist στη λήξη του χρόνου (24-29).

2η περίοδος:

Στη δεύτερη περίοδο ο Προμηθέας δεν έριξε καθόλου το ρυθμό του διεκδικώντας την μπάλα, με τον Parks να κάνει το (26-29). Η υψηλή πίεση των Πατρινών άρχισε να αποδίδει και με τα τρίποντα των Meier και Brown στη συνέχεια οδήγησε τον Προμηθέα στο προβάδισμα για πρώτη φορά στο παιχνίδι στο 6:50. Με το πέρας του 5ου λεπτού οι «Πράσινοι» βρίσκουν τα πατήματά τους. Mέχρι το τέλος της περιόδου έτρεξαν ένα σερί 7-15, με τον τραυματισμό του Hall να αρχίζει να φαίνεται μέσα στο γήπεδο. Τέλος στο σερί των φιλοξενούμενων έδωσε οι Lypovyy και Τσαϊρέλης, οδηγώντας το match στο ημίχρονο με σκορ (39-46).

3η περίοδος:

Ο Προμηθέας ξανά στο γνώριμο δυναμικό ξεκίνημα. Mε τον Γκίκα να κλέβει τη μπάλα από τον Καλάθη κερδίζοντας στη συνέχεια και το foul δηλώνει παρόν μειώνοντας σε (41-49). Οι φιλοξενούμενοι από την πλευρά τους έχοντας διαβάσει πλέον σε μεγάλο βαθμό του παιχνίδι των Πατρινών κυκλοφορούν ωραία τη μπάλα. Mε alley-oop πάσα του Καλάθη ο Lasme καρφώνει δείχνοντας ότι και οι δυο ομάδες είναι σε τρομερή φόρμα. Ο Παναθηναϊκός όμως δεν σταμάτησε εκεί. O Langford πετυχαίνει 5 σερί πόντους και έφερε τη διαφορά στους +15 (43-58). Το δεκάλεπτο έληξε με πολύ τρέξιμο και από τις δυο ομάδες. Χωρίς πόντο μέχρι και τα τελευταία δευτερόλεπτα. Το τρίποντο του Παπαπέτρου και η αστοχία στην τελευταία επίθεση του Προμηθέα λήγουν το δεκάλεπτο (50-61).

4η περίοδος:

Τελευταίο δεκάλεπτο και οι δυο ομάδες ξεκινάνε όπως τελείωσαν τη τρίτη περίοδο, άστοχα. Ο Προμηθέας με τους Parks και Γερομιχαλό καταφέρνει και πάει το παιχνίδι (55-61) «φωνάζοντας» πως τίποτα ακόμα δεν είχε τελειώσει. Μέχρι τα μέσα της περιόδου όπου ο Lekavicious έκανε τρομερό παιχνίδι καταφέρνοντας να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για τον Παναθηναϊκό παίρνοντας ξανά τη δυναμική του παιχνιδιού στα χέρια του. Αυτό δεν άλλαξε μέχρι και το τέλος σφραγίζοντας τη νίκη για τους «Πράσινους» με (68-76).

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 24-29, 39-46, 50-61, 68-76

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ (Γιατράς): Χολ, Λίποβι 3, Γκίκας, Τσαϊρέλης 13, Γερομιχαλός 5, Κασελάκης 4, Σαλούστρος 4, Κατσίβελης 5, Μέιερ 6, Μπράουν 11, Λαναράς 3, Παρκς 14 (7/8 δίποντα, 11 ριμπάουντ)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (Πασκουάλ): Τόμας 12, Λάνγκφορντ 8, Παπαγιάννης 4, Λάσμε 10, Παπαπέτρου 6 (9 ριμπάουντ), Παππάς 7, Γκιστ 3, Βουγιούκας 6, Λεκαβίτσιους 4, Λοτζέσκι 1, Καλάθης 15 (5 ασίστ), Μήτογλου