Ο Ολυμπιακός μπροστά σε αρκετό κόσμο, πέρασε ένα εύκολο απόγευμα απέναντι στον Κολοσσό, αφού νικώντας τον με 84-53, προκρίθηκε στους 4 του Κυπέλλου Ελλάδας. Το debut.gr βρέθηκε στο Νέο Φάληρο και σας προσφέρει περαιτέρω ανάλυση του παιχνιδιού. Α’ ΗΜΊΧΡΟΝΟ. 1η Περίοδος. Η πρώτη περίοδος ήταν κάπως ισορροπημένη και για τις δύο ομάδες. Ο Κολοσσός ξεκίνησε […]

Ο Ολυμπιακός μπροστά σε αρκετό κόσμο, πέρασε ένα εύκολο απόγευμα απέναντι στον Κολοσσό, αφού νικώντας τον με 84-53, προκρίθηκε στους 4 του Κυπέλλου Ελλάδας. Το debut.gr βρέθηκε στο Νέο Φάληρο και σας προσφέρει περαιτέρω ανάλυση του παιχνιδιού.

Α’ ΗΜΊΧΡΟΝΟ.

1η Περίοδος.

Η πρώτη περίοδος ήταν κάπως ισορροπημένη και για τις δύο ομάδες. Ο Κολοσσός ξεκίνησε πολύ καλά το παιχνίδι και με μπροστάρη τον Μαυροειδή, ο οποίος ήταν αποτελεσματικός, κρατούσε μια καλή απόσταση από τον Ολυμπιακό (8-7, 14-10). Κύριο χαρακτηριστικό των επιθέσεων του Κολοσσού ήταν η περιφέρεια, έχοντας όμως πολύ καλό ποσοστό από τα 6.75. Από πλευράς Ολυμπιακού, ο Γκος και ο Τιμα ήταν οι καλύτεροι επιθετικά, πετυχαίνοντας ο καθένας από 4 πόντους και δίνοντας πολλούς διαδρόμους, ενώ ο Παπανικολάου αμυντικά έδινε ρεσιτάλ, δυσκολεύοντας Μαυροειδή και αμερικανούς της Ρόδου και τρέχοντας το γήπεδο για περίπου συνεχόμενα 6 λεπτά αγώνα. Το πρώτο λοιπόν δεκάλεπτο ήταν αρκετά ανταγωνιστικό και έληξε με 21-12.

2η Περίοδος.

Το δεύτερο δεκάλεπτο ήταν αυτό που ο Ολυμπιακός απέδειξε την ανωτερότητα του σε όλους τους τομείς. Κύριο χαρακτηριστικά ο πολύ εύστοχος, ξανά, Τουπάν από τα 6.75 (9π.), ο πολύ αθλητικός  Βεζένκοφ, ο οποίος έβγαζε απίστευτες άμυνες και ο κακός Σπανούλης, έχοντας πολλά λάθη και χαμένους αιφνιδιασμούς. Από πλευράς Κολοσσού, ο Ντιγκς βοήθησε αρκετά τον Μαυροειδή, αφού πήρε πολλά drives, ελευθερώνε θέσεις και έδωσε ταχύτητα και λύσεις. Εξακολουθούσαν όμως να είναι άστοχοι από την περιφέρεια και έτσι οι ερυθρόλευκοι ανάσαναν ενόψει δεύτερου ημιχρόνου. Λήξη ημιχρόνου λοιπόν με 44-23.

Β’ ΗΜΊΧΡΟΝΟ.

3η Περίοδος.

Η 3η περίοδος αποτέλεσε ένα χρονικό διάστημα που είδαμε ένα αρκετά κακό μάτς αλλά και αρκετές αποκαλύψεις. Ο Γιάνις Τιμα από πλευράς Ολυμπιακού έκανε την έκρηξη του και έφτασε του 14 πόντους στο παιχνίδι. Βοηθός του ο Αξελ Τουπάν, ο οποίος ως αθλητικός και εύστοχος πέτυχε διψήφιο αριθμό πόντων (11 π.). Αμυντικά Βεζενκοφ και Παπανικολάου κάλυψαν το καλάθι και περιόρισαν τον Κολοσσό στους 40 πόντους. Η αποκάλυψη της περίοδου ήταν από πλευράς Κολοσσού και αφορούσε τον Γεωργαλλή. Ο Έλληνας άσος της ομάδας της Ρόδου είχε 2/2 τρίποντα και όπως φαίνεται θα έχει όμορφες αναμνήσεις από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Ουσιαστικά, ήταν ο μόνος που κρατούσε κοντά το σκορ, δίνοντας ένα 6-0 υπέρ του Κολοσσού. Τελικό σκορ δεκαλέπτου 62-40.

4η Περίοδος.

Το ματς είχε ήδη κριθεί και ο τρόπος που αναπτυσσόταν το παιχνίδι και από τις δύο ομάδες, ήταν απογοητευτικός. Πολλοί και άστοχοι αιφνιδιασμοί και ροντέο κατόχων και από τις δύο ομάδες. Ο Βεζένκοφ ήταν πάρα πολύ καλός σε άμυνα και επίθεση, έχοντας μάλιστα 13 πόντους. Εισέπραξε το χειροκρότημα του κόσμου και επομένως εμπιστοσύνη για την συνέχεια της σεζόν. Ο Γιάνις Τίμα πέτυχε 21 πόντους και επιβεβαίωσε τις κολακείες του κόσμου το καλοκαίρι, ενώ είχε προταθεί στον Ολυμπιακό. Ο Ντέιβιντ Μπλατ έδωσε την ευκαιρία στον Βασίλη Τολιόπουλο. Ο νεαρός είχε απογοητευτικά στατιστικά και δεν έδειξε κάποια κάμψη της πορείας του δύο χρόνια τώρα. Πολυτιμότεροι του Κολοσσού, ο Ντιγκς και ο Μαυροειδής. Ο πρώτος όντας αρκετά αθλητικός και είχε την ποιότητα, και την ικανότητα σκέψης και πράξης. Έδωσε πολλά στην ομάδα του και σίγουρα θα σπρώξει τον Κολοσσό την τρέχουσα σεζόν. Ο Μαυροειδής απέδειξε πως η δουλειά και η προπόνηση σε ανεβάζει επίπεδα. Πλέον ειμαι αρκετά αποτελεσματικός και ουσιαστικός και αντιμετωπίζει με ωριμότητα τις επιλογές του. Είχε αρκετά εύστοχα σουτ και πολλά ριμπάουντ. Με όλα αυτά τα χαρακτηριστικά να πλαισιώνουν το τέταρτο δεκάλεπτο, το παιχνίδι έληξε με 84-53 υπέρ του Ολυμπιακού.

ΤΟ ΌΜΟΡΦΟ ΣΤΙΓΜΙΌΤΥΠΟ ΤΟΥ ΑΓΏΝΑ.

Κάποιες όμορφες στιγμές προσέφεραν μικρά παιδάκια στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Φώναζαν συνεχώς το όνομα του Ολυμπιακού και έτσι έδωσαν την ελπίδα και το βήμα για μια νέα φιλαθλή Ελλάδα.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΆ ΠΑΙΚΤΏΝ:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Γουίλιαμς-Γκος 8, Τολιόπουλος, Τουπάν 11, Σπανούλης 3, Τίμα 21, Μιλουτίνοβ 8, Βεζένκοβ 13 (11 ρ.), Πρίντεζης 4, Παπανικολάου, Μάντζαρης 3, Μπόγρης 2, ΛεΝτέι 11.

ΚΟΛΟΣΣΟΣ: Γκιμπς 6, Μπράουνινγκ 8, Ντουρέν 2, Κέμπτον 3, Άσκα 4, Γεωργαλλής 6, Ντιγκς 11 (3), Αγγελάκος, Γεωργάκης 4, Μαυροειδής 9π. (9ρ.), Παπαδάκης

MVP ΑΓΏΝΑ: (2)

Γιάνις Τίμα, Αλέξανδρος Βεζένκοφ.

ΦΩΤΟ ΚΛΙΚΣ: