Ο Αλέξανδρος Ιτιμούδης σας μεταφέρει την ανάλυση του αγώνα Άρης-Ολυμπιακός από το Κλεάνθης Βικελίδης.

1ο Ημίχρονο

Το πρώτο μέρος στο Κλεάνθης Βικελίδης ξεκίνησε πολύ δυναμικά, με το ματς να έχει πολύ καλό ρυθμό από τα πρώτα λεπτά, με την κατοχή της μπάλας να είναι αρκετά μοιρασμένη και για τους δύο αντιπάλους.
Ο Ολυμπιακός υπήρξαν αρκετές φορές που πήγε να εκμεταλλευτεί κάποιες στιγμές αδράνειας στην άμυνα του Άρη, με αποτέλεσμα συχνά πυκνά να γίνεται απειλητικός με κάποια σουτ που επιχείρησε.
Ο Άρης από την άλλη προσπάθησε να κρατήσει την μπάλα στην κατοχή του και μέσω της κυκλοφορίας να προξενήσει ρήγματα στην άμυνα των φιλοξενούμενων. Αυτό σε κάποιο βαθμό έγινε, όμως τα σουτ που επιχείρησαν οι παίκτες του μπλοκαρίστηκαν από τον τερματοφύλακα των ερυθρόλευκων.
Η αλήθεια είναι πως ο Άρης έδειχνε πως το θέλει περισσότερο, και κάπως έτσι έδειχνε να έχει μια ελαφρά υπεροχή. Οι παίκτες του Ολυμπιακού από την άλλη στηρίζονταν πολύ σε ατομικές κυρίως ενέργειες, όμως σε αρκετές στιγμές υπήρξαν επιπόλαιοι θα λέγαμε στην τελική επιλογή.
Από το 25 και μετά όμως ο Άρης πήρε τα ηνία του παιχνιδιού και τότε ήταν που άρχισε να πιέζει αρκετά την άμυνα των Πειραιωτών. Μάλιστα είχε και την τεράστια ευκαιρία στο 35΄ με μια κεφαλιά του Ντιγκινί, που ανάγκασε τον Πέδρο σε εντυπωσιακή απέκρουση, διώχνοντας τον κίνδυνο από την εστία του, και κρατώντας το 0-0.
Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος με την πλάστιγγα να γέρνει σαφώς υπέρ της ομάδας των κιτρίνων, χωρίς όμως αυτό να έχει αποτυπωθεί με κάποιο τέρμα.

2ο ημίχρονο

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον ίδιο ακριβός ρυθμός με το πρώτο. Ο Άρης σαφώς πιο φουριόζος και με περισσότερη ένταση στο παιχνίδι του, και τον Ολυμπιακό σαφώς πιο νωχελικό, να περιμένει κυρίως τον αντίπαλο του.
Ο Ολυμπιακός δεν απειλούσε ιδιαίτερα τους Θεσσαλονικείς, όμως και οι παίκτες των κίτρινων για ακόμα ένα ματς δείξανε χαρακτηριστική επιπολαιότητα και έλλειψη πυγμής στην τελική επιλογή και στην δημιουργία φάσεων.
Ο Ολυμπιακός βλέποντας ότι έχανε την μάχη του κέντρου έριξε στο ματς τον Νάτχο και αυτόματα απέκτησε μεγαλύτερη δημιουργικότητα και φαντασία.
Και τότε κόντρα στην ροή του αγώνα ευτύχισαν οι φιλοξενούμενοι να προηγηθούν. Συγκεκριμένα μια μπαλιά στην πλάτη της άμυνας του Άρη είχε σαν αποδέκτη τον Ποντένσε, που κατέβασε εξαιρετικά, έκανε την παράλληλη συρτή σέντρα στην μικρή περιοχή του Κουέστα, και ο διερχόμενος Χασάν δεν δυσκολεύτηκε απλά να την σπρώξει στα δίχτυα για το 1-0 στο 66ο λεπτό της αναμέτρησης.
Ο Άρης από κει και πέρα έδειξε να μπλοκάρεται και προσπάθησε με κάποιες αλλαγές να γίνει πιο επιθετικός χωρίς όμως να καταφέρει να δημιουργήσει κάποια επικίνδυνη φάση.
Ο Ολυμπιακός έκανε μια πολύ καλή διαχείριση του σκορ, και έχοντας σε πολύ καλή μέρα τον Σισέ, καθάρισε όλες τις επικίνδυνες μπαλιές που γίνανε στην άμυνα του, και διατήρησε το σκορ μέχρι τέλους.
Για ακόμα μία φορά ο Άρης έδειξε πως παρότι άξίζε κάτι καλύτερο, εντούτοις αυτή η έλλειψη ουσιαστικότητας του κόστισε, όπως και στο ματς με τον ΠΑΟΚ, έστω τον βαθμό της ισοπαλίας.
Ο Ολυμπιακός από την άλλη χωρίς να είναι καλύτερος αλλά με την αποτελεσματικότητα ορισμένων παικτών του, κατόρθωσε να φύγει με το διπλό από την Θεσσαλονίκη.
Άρης: Κουέστα, Ούγκο Σόουζα, Δεληζήσης,Τζανακάκης, Μενέντες, Ματέο Γκαρσία, Ντιγκινί(76΄Ματίλια), Κολάσο, Μπρούνο Γκάμα(83΄Μαρτίνες), Σιώπης(76΄Διαμαντόπουλος), Γιουνές.

Προπονητής: Πάκο Ερέρα.
Ολυμπιακός: Πέδρο, Ελανμπντελαουί, Κούτρης, Σισέ, Γκιλέρμε(83΄Καμαρά), Χριστοδουλόπουλος(59΄Νάτχο), Βούκοβιτς, Ποντένσε, Φορτούνης(88΄Τοροσίδης), Χασάν.

Προπονητής: Πέδρο Μαρτίνς.