Το Debut.gr βρέθηκε στην Paok Sports Arena για την αναμέτρηση των δύο Δικεφάλων στο πλαίσιο της προημιτελικής φάσης του κυπέλλου Ελλάδας.

Μεγάλη μάχη μεταξύ των δύο Δικεφάλων προβλεπόταν πριν την έναρξη της αναμέτρησης κάτι που επιβεβαιώθηκε και στο παρκέ. Σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι με αρκετή ένταση ( αν αναλογιστεί κάποιος τις συνολικά 4 τεχνικές ποινές και οι 2 ήταν σε βάρος του Ηλία Παπαθεοδώρου γεγονός που έφερε και την αποβολή του στο 27΄) ο ΠΑΟΚ έσπασε την παράδοση 19 χρόνων και επικράτησε με 82-80 της ΑΕΚ. Σε ένα ματς που το διακύβευμα της απευθείας πρόκρισης στα ημιτελικά ήταν υψηλό και για τις δύο ομάδες δεν έλειψαν τα λάθη, οι εντάσεις και τα μεγάλα σουτ. Διαφορές στο σκορ πήραν και οι δύο ομάδες αλλά κανείς δε μπορούσε να προβλέψει τον τελικό νικητή γεγονός που οδήγησε το ματς σε αγώνα τους ενός σουτ. Ας δούμε τα πράγματα πιο αναλυτικά.

Ξεκίνημα του αγώνα και οι γηπεδούχοι με τους Κόνιαρη, Γκος, Τέπιτς, Χρυσικόπουλο και Μορέιρα θέλησαν να εκμεταλλευτούν τα potentials των Τέπιτς και Μορέιρα μέσα από τις post up καταστάσεις, ενώ η ομάδα του Λούκα Μπάνκι με τους Μέις, Ρος, Λαρεντζάκη, Μασιούλις και Χάντερ προσπάθησαν με συνεχές motion στο παιχνίδι τους να επιβάλλουν το δικό τους ρυθμό. Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν δυναμικά το παιχνίδι και με προβάδισμα 5 πόντων(14-9) έλεγχαν το παιχνίδι. Ωστόσο, μετά το πρώτο τάιμ άουτ, η ΑΕΚ ποντάροντας σε iso καταστάσεις με Μέις και Μασιούλις απέκτησε το δικό της ρυθμό και ισορρόπησε το παιχνίδι. Έναρξη δευτέρου δεκαλέπτου και οι γηπεδούχοι με τετράποντο του Τζόουνς ξεκινούν ένα σερί 12-0 το οποίο όμως αναχαιτίστηκε από την ΑΕΚ έχοντας ως key players τους Τσαλμπούρη, Μωραίτη και Γιαννόπουλο.Στην αντίπερα όχθη ο Π.Α.Ο.Κ. με 13 προσωπικούς πόντους του Τζόουνς και πρωτοβουλίες του Αθηναίου είχαν αμέσως τις λύσεις. Με αυτόν τον τρόπο, οι φιλοξενούμενοι κράτησαν ένα ελαφρύ προβάδισμα μέχρι και το τέλος του ημιχρόνου(44-45).

Το δεύτερο μέρος αρχίζει με τους φιλοξενούμενους να χτυπούν στη trasition επίθεση και να πηγαίνουν τη διαφορά στο +7 με 2/2 τρίποντα (46-53). Η ομάδα όμως του Ηλία Παπαθεωδόρου με ένα γρήγορο σερί 7-0 και σφίγγοντας την άμυνα του έφερε το ματς σε πλήρη ισορροπία. Στα μέσα του δεκαλέπτου, η αποβολή του Ηλία Παπαθεωδόρου μετά από 2 τεχνικές ποινές δυναμίτισε το κλίμα, πείσμωσε τους γηπεδούχους οι οποίοι κάνοντας σερί 14-2 προηγήθηκαν με 11(67-56) ενώ παράλληλα η ομάδα της ΑΕΚ βρισκόταν σε πλήρη σύγχυση. Ξεκίνημα τέταρτου δεκαλέπτου με την ΑΕΚ να πρέπει να αλλάξει τα εις βάρος της δεδομένα. Ένα γρήγορο 4-0(70-62) έκανε και πάλι ενδιαφέρον το ντέρμπι των δικεφάλων. Όμως, το τρίποντο του Χρυσικόπουλου ξαναέστειλε τη διαφορά στο +10. Από εκεί και πέρα, οι γηπεδούχοι στόχευαν σε ένα ήρεμο τέμπο του παιχνιδιού με τους φιλοξενούμενους να προσπαθούν να κατεβάσουν τη διαφορά, κάτι που το πέτυχαν σε απόλυτο βαθμό (74-72). Το παιχνίδι γίνεται ροντέο με κάθε επίθεση και των δύο ομάδων να είναι σημαντική. 1.53 πριν τη λήξη του ματς, η ΑΕΚ βρίσκοντας τα ψυχικά αποθέματα έφερε το ματς στα ίσια(76-76) πραγματοποιώντας και το προσπέρασμα(78-79). Με δυο βολές (και συνολικά 22/22 για τον ΠΑΟΚ!) του Γκος   το σκορ είναι στο 80-79 με τους φιλοξενούμενους να χάνουν τρίποντο και κρίσιμο αμυντικό ριμπάουντ 9” πριν τη λήξη. Το σκορ 82-79 και η ομάδα του Λούκα Μπάνκι έχει τον τελευταίο λόγο. Οι γηπεδούχοι κάνουν φάουλ ώστε να έχουν αυτοί την τελευταία επίθεση. Ο Μέις αστοχεί στη δεύτερη με το Μασιούλις να παίρνει επιθετικό ριμπάουντ. Οι διαιτητές δίνουν τζάμπολ και κατοχή στην Ένωση. 3” πριν τη λήξη ο Μέις παίρνει ένα δύσκολο σουτ σχεδόν από το κέντρο του γηπέδου,αστοχεί και  στέλνει τον Π.Α.Ο.Κ. στα ημιτελικά με σκορ 82-80.

Ο ΠΑΟΚ με αυτό τον τρόπο έγινε η δεύτερη ομάδα που περνάει στα ημιτελικά του θεσμού μετά την επικράτηση της Κύμης επί του Περιστερίου. Τα υπόλοιπα ζευγάρια είναι Ολυμπιακός- Κολοσσός (4/11) και Προμηθέας- Παναθηναϊκός (5/11). Τα ζευγάρια των ημιτελικών θα βγουν με κλήρωση.

Τα δεκάλεπτα: 25-24, 44-45, 67-58, 82-80

ΠΑΟΚ (Ηλίας Παπαθεοδώρου) Τζόουνς 18(5), Μορέιρα 13, Χρυσικόπουλος 3(1), Σχίζας (DNP), Κόνιαρης, Αθηναίου 10(1), Τέπιτς 9(1),  Μαργαρίτης 8, Ζάρας 1, Χάτσερ 2, Γκάρετ 4, Γκος 14(2).

ΑΕΚ (Λούκα Μπάνκι): Ξανθόπουλος(DNP), Σάκοτα (DNP), Τσαλμπούρης 8(1), Μασιούλις 7(1), Μέις 21(2), Λαρεντζάκης 14(1), Μοραΐτης 5(1), Γκρίφιν 4, Χάουαρντ 6(1), Ρόμπερτσον 5, Γιαννόπουλος 4, Χάντερ 6.