Ο Αλέξανδρος Ιτιμούδης βρέθηκε στην Τούμπα και σας μεταφέρει την ανάλυση του πολύ σημαντικού αγώνα.

1ο Ημίχρονο.

Πολύ σημαντικό ματς στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ να έχει κληθεί να αντιμετωπίσει την αρκετά δουλεμένη ομάδα του Παναθηναϊκού, η οποία έχει εκπλήξει αρκετό κόσμο με τις φετινές της εμφανίσεις.
Ο ρυθμός στα πρώτα λεπτά ήταν αρκετά καλός και για τις δύο ομάδες, με την εναλλαγή της κατοχής της μπάλας να ισχύει εξίσου και για τους δύο αντιπάλους.Σίγουρα το παιχνίδι φάνηκε πως μόνο εύκολο δεν θα ήταν για τον ΠΑΟΚ, παρότι οι φιλοξενούμενοι υπολείπονται σε εμπειρία, λόγω των πολλών νεαρών παικτών.
Ο ΠΑΟΚ είχε τουλάχιστον τέσσερα καλά σουτ, τα οποία παρότι απείλησαν την εστία του Διούδη εντούτοις δεν βρήκανε στόχο. Ο Δικέφαλος έδειχνε να έχει πρόβλημα στην δημιουργία παιχνιδιού από τον άξονα, ελέω και της απουσίας του Μαουρίσιο.
Ο Παναθηναϊκός από την άλλη προσπαθούσε να εκμεταλλευτεί την ορμή των παικτών του περισσότερο, και έδειχνε πως δεν έχει κάποιο συγκεκριμένο πλάνο παιχνιδιού. Οι πράσινοι πολλές φορές προσπάθησαν με μεγάλες μπαλιές να βρουν τον Μακέντα, με τον Ιταλό να παίρνει αρκετές κεφαλιές, όμως ήταν αρκετά απομονωμένος.
Οι παίκτες του Δώνη επίσης έδειχναν να έχουν μεγάλο πρόβλημα όταν ανακτούσαν την μπάλα, καθώς ως δια μαγείας εξαφανίζονταν τότε οι επιλογές για πάσα, με αποτέλεσμα να πέφτουν θύματα της υψηλής πίεσης των παικτών των γηπεδούχων.
Ο ΠΑΟΚ ειδικά μετά το 27 έδειχνε να ανακτά πλήρως την κατοχή της μπάλας, και άσκησε ασφυκτική πίεση στην άμυνα των φιλοξενούμενων. Στο 30΄μάλιστα ο Διούδης έβγαλε εντυπωσιακά μια εξίσου εντυπωσιακή γυριστή κεφαλιά του Πρίγιοβιτς.
Ο Σέρβος θα μπορούσε κάλλιστα να χριστεί και σκόρερ όταν στις καθυστερήσεις μια ακόμα κεφαλιά του από εξαιρετικό σημείο έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια.
Γενικά ο ΠΑΟΚ έδειχνε να ακολουθεί το συνηθισμένο του μοτίβο με τις οργανωμένες επιθέσεις και τις πολλές πάσες, και σίγουρα θα μπορούσε να πετύχει κάποιο τέρμα στο πρώτο μέρος.
Ο Παναθηναϊκός παρότι αμυνόταν σθεναρά έδειχνε να έχει τεράστια προβλήματα στην μετάβαση της μπάλας στην επίθεση και κάπως έτσι οι δύο ομάδες πήγαν με το μηδέν στα αποδυτήρια.

2ο Ημίχρονο

Το δεύτερο μέρος μπορούμε να πούμε πως ήταν παράσταση για ένα ρόλο, καθώς ο Δικέφαλος κυριάρχησε κατά κράτος σε όλους τους τομείς έναντι του Παναθηναϊκού.
Η πρώτη επίσκεψη έγινε πολύ νωρίς για την ομάδα του ΠΑΟΚ, όταν ο Μπίσεσβαρ έχασε ανεπανάληπτο τετ α τετ με τον Διούδη να διώχνει την μπάλα στο πλασέ που επιχείρησε ο Ολλανδός εξτρέμ.
Από κει και πέρα όμως ξεκίνησε ένας μονόλογος του ΠΑΟΚ, που μπήκε στο δεύτερο μέρος με φανερή διάθεση να καθαρίσει το παιχνίδι κάτι που όντως έγινε.
Συγκεκριμένα στο 51΄έπειτα από εκπληκτική εναλλαγή της μπάλας από τους παίκτες των γηπεδούχων, ο συνήθης ύποπτος Πρίγιοβιτς έγινε αποδέκτης της μπάλας μέσα στην περιοχή και προ κενής εστίας δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-0 για τον ΠΑΟΚ ξεκλειδώνοντας την άμυνα των φιλοξενούμενων.
Από κει και πέρα η πλάστιγγα έγειρε φανερά υπέρ του ΠΑΟΚ, μιας αυτο το γκολ αποσυντόνισε εντελώς τους παίκτες του Παναθηναϊκού, που πέρα από ένα επικίνδυνο σουτ του Μπουζούκη, δεν έδειξαν κάποια ιδιαίτερη αντίδραση.
Μάλιστα η ομάδα των Θεσσαλονικέων ενέτεινε την πίεση της και άλλαζε με χαρακτηριστική ευκολία την μπάλα σε όλες τις γραμμές.
Οι φάσεις μάλιστα διαδέχοντας η μία την άλλη για την ομάδα του Λουτσέσκου και σίγουρα το σκορ θα μπορούσε να είχε φτάσει σε ακόμα μεγαλύτερη έκταση.
Τελικά το 2-0 για την ομάδα του ΠΑΟΚ που ουσιαστικά έκλεισε το σκορ, έγινε στο 76 όταν ο εισερχόμενος πριν από ένα λεπτό Λημνιός, έγινε το τελικός αποδέκτης μιας ακόμα εξαιρετικής εναλλαγής της μπάλας, και με κοντινό πλασέ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του, βάζοντας ταφόπλακα στους αντίπαλους.
Ήδη από το 65 και μετά ο ΠΑΟΚ είχε ρίξει λίγο τον ρυθμό με τον Παναθηναϊκό να προσπαθεί μόνο με κάποιες ατομικές ενέργειες να βγει στην επίθεση, όμως η έλλειψη στηριγμάτων οδήγησε τους παίκτες του Δώνη σε πολλά ατομικά λάθη.
Κάπως έτσι ο ΠΑΟΚ επιβεβαίωσε την κυριαρχία του και πήρε ακόμα μίνα νίκη εντός έδρας συνεχίζοντας την ξέφρενη πορεία του στο φετινό πρωτάθλημα.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Βέρνμπλουμ, Κάνιας, Πέλκας(53΄Ελ Καντουρί), Ζαμπά(81΄Ουάρντα), Μπίσεσβαρ(75΄Λημνιός), Πρίγιοβιτς.

Προπονητής: Ραζβάν Λουτσέσκου
Παναθηναϊκός: Διούδης, Ινσούα, Μαυρομμάτης, Κολοβέτσιος, Κουλιμπαλί, Μπουζούκης, Κουρμπέλης, Δώνης(76΄Κάτσε), Χατζηγιοβάνης(63΄Χατζηθεοδωρίδης), Μακέντα, Καμπετσής(76΄Μουνιέ).

Προπονητής: Γιώργος Δώνης