Ο Μανώλης Μακρόπουλος βρέθηκε για λογαριασμό του debut.gr στο "Γ. Καραϊσκάκης", και σας μεταφέρει τα όσα συνέβησαν στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Απόλλωνα για την 8η αγωνιστική της Superleague.

Με “χρυσό” σκόρερ το Μάνο στο 89′, ο Ολυμπιακός νίκησε 1-0 τον Απόλλων Σμύρνης, έφτασε τους 16 πόντους έπειτα από 8 αγωνιστικές, και πλέον κοιτάει τον αγώνα του ερχόμενου Σαββατοκύριακου, στο “Κλ. Βικελίδης” , ενάντια στον πάντα υπολογίσιμο Άρη.

Πρώτο μέρος: 

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν δυνατά το ματς και απείλησαν νωρίς, με τον Σισέ να μη μπορεί να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα από κοντά στο 3′, ύστερα από φάουλ του Φορτούνη. Τρία λεπτά μετά, ο Λάζαρος προσπάθησε με βολέ στην κίνηση να ανησυχήσει τον Χουάντερσον, ωστόσο η μπάλα έφυγε αρκετά μακριά από την εστία. Το πρώτο εικοσάλεπτο της αναμέτρησης “έφυγε”, δίχως κάτι αξιοσημείωτο, πέραν της ενόχλησης που ένιωσε ο Κώστας Φορτούνης μετά από ένα κοντρόλ, χωρίς ωστόσο να χρειαστεί να αποχωρήσει από τον αγώνα. Ο Ολυμπιακός κυκλοφορούσε με άνεση τη μπάλα από την άμυνα μέχρι το κέντρο, χωρίς όμως να μπορεί να βρει διαδρόμους ώστε να “διασπάσει” την πολυπρόσωπη άμυνα του Απόλλων. Χαρακτηριστικό της άνεσης στην κυκλοφορία, το γεγονός πως όλη η άμυνα των “ερυθρολεύκων”, βρισκόταν πάνω από το κέντρο του γηπέδου.

Η πρώτη μεγάλη στιγμή στο ματς ήρθε στο 27′. Ο Φορτούνης τροφοδότησε ωραία τον Χριστοδουλόπουλο μέσα στην περιοχή, εκείνος με τη σειρά του έφερε τη μπάλα στο δεξί, αλλά το “τεχνικό” πλασέ που επιχείρησε, πέρασε μόλις άουτ.  Οκτώ λεπτά χρειάστηκαν για να σημειώσουμε την επόμενη τελική. Σέντρα-φάουλ του Φορτούνη που βρήκε ανενόχλητο τον Σισέ στην περιοχή, ο Σενεγαλέζος έστειλε τη μπάλα απελπιστικά άουτ (με μια επαφή μεταξύ κεφαλιάς και..ώμου). Καμία απειλή από πλευράς φιλοξενούμενων, οι οποίοι είχαν φυσικά ως πρώτο μέλημα τη διατήρηση του μηδέν στην άμυνα.  Με ένα αδύναμο σουτ του Καμαρά από τα όρια της περιοχής, ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος στο “Καραϊσκάκης”. Η κατοχή της τάξεως του 68% μόνο ουσία δεν έφερε στον Ολυμπιακό, με τους παίκτες του κ. Μαρτίνς να τα βρίσκουν “σκούρα” στη δημιουργία φάσεων. Παρόλα αυτά, ένα ζεστό χειροκρότημα τους συνόδευσε στα αποδυτήρια.

Δεύτερο μέρος:

Όπως στο πρώτο, έτσι και στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός μπήκε “ζεστά”. Στο 50′, η κεφαλιά του Βούκοβιτς ύστερα από κόρνερ του Φορτούνη πέρασε πάνω από τα δοκάρια, ενώ επτά λεπτά αργότερα, ο Χουάντερσον πραγματοποίησε εξαιρετική επέμβαση στο μακρινό σουτ του Ομάρ. Από το κόρνερ που ακολούθησε, ο Καμαρά σηκώθηκε ανενόχλητος στη μικρή περιοχή, αλλά αστόχησε με το κεφάλι, στην τελευταία του ενέργεια στο ματς. Με τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού, ο Φετφατζίδης (για ένα ακόμη ματς) σπατάλησε μια τεράστια ευκαιρία. Ο βραχύσωμος χαφ βρέθηκε σε θέση “βολής” ύστερ από ασίστ του Νάτχο, όμως πλάσαρε άουτ. Άστοχη και η κεφαλιά του Λάζαρου, στο 66′.

Η ασφυκτική πίεση των γηπεδούχων συνεχίστηκε, παράλληλα όμως με την αστοχία, καθώς το σουτ με το δεξί του -δραστήριου- Χριστοδουλόπουλου από το ημικύκλιο, κατέληξε λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Χουάντερσον (70′). – Θεατής του αγώνα ο Σα, έκανε διαρκώς διατάσεις για να παραμένει σε εγρήγορση-. Η ομάδα του Γ. Ματζουράκη, κατάφερε να “παγώσει” το ρυθμό, και να κρατήσει τον Ολυμπιακό μακριά από τα καρέ του Χουάντερσον, για περίπου δεκαπέντε λεπτά. Μάλιστα, στο 86ο λεπτό, ο Τριάδης σούταρε από πλάγια, με τον Σα να μπλοκάρει σταθερά στην κλειστή γωνία του. Ωστόσο, ο Ολυμπιακός βρήκε το πολυπόθητο γκολ, με τον μοναδικό επιθετικό που έχει στη διάθεση του ο Πέδρο Μαρτίνς, τον Δημήτρη Μάνο, ένα λεπτό πριν τη συμπλήρωση των 90′. Ο Χριστοδουλόπουλος επέμεινε, μπήκε στην περιοχή, το σουτ του κόντραρε, η μπάλα στρώθηκε στον Μάνο, και ο πρώην φορ του ΟΦΗ, με ωραίο τελείωμα “λύτρωσε” τους Πειραιώτες. Μετά τη λήξη της αναμέτρησης, ακολούθησαν πανηγύρια από τους ποδοσφαιριστές, μπροστά στους οργανωμένους οπαδούς της ομάδας.

Σχόλιο: 

Παρακολουθήσαμε ένα δραστήριο Ολυμπιακό, ο οποίος κυρίως στο δεύτερο σαρανταπεντάλεπτο “έβαλε στα σκοινιά” τον αδύναμο – και δίχως βαθμό- Απόλλωνα. Ωστόσο, η αστοχία που έχουμε δει και στα προηγούμενα ματς των “ερυθρόλευκων” δεν απουσίασε από την αποψινή αναμέτρηση, ενώ σε αυτή, προστέθηκε και μια δυσκολία στην ανάπτυξη και τη δημιουργία τελικής προσπάθειας (κυρίως στο πρώτο μέρος, και ανά διαστήματα στο δεύτερο). Ο Δημήτρης Μάνος, “άρπαξε απ’ τα μαλλιά” την ευκαιρία του -ελεώ απουσίας Γκερέρο και Χασάν- και με δικό του γκολ στο 89′, χάρισε το τρίποντο στην ομάδα του Πειραιά. Παράλληλα, αναδείχθηκε και πολυτιμότερος παίκτης του αγώνα.

Από την άλλη, η ομάδα του κ. Ματζουράκη, κατάφερε να κρατήσει το μηδέν για 89 αγωνιστικά λεπτά, όμως μια αδράνεια, ήταν αρκετή για να στοιχίσει την ήττα, η οποία σημαίνει φυσικά παραμονή στον πάτο της βαθμολογίας, δίχως βαθμό. Πάντως, οι φίλοι της “Ελαφράς Ταξιαρχείας” που βρέθηκαν στο Φαληρικό γήπεδο, έφυγαν με μια δόση ικανοποίησης, αφού είδαν τους παίκτες της αγαπημένης τους ομάδας να αντιστέκονται μέχρι τέλους, σε μια από τις δυσκολότερες έδρες του πρωταθλήματος.

Ενδεκάδες:

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς, 4-2-3-1): Σα, Ομαρ, Σισέ, Βούκοβιτς, Κούτρης, Καμαρά (58′ Νάτχο), Μπουχαλάκης (75′ Μάνος), Ποντένσε, Ναουέλ (58′ Φετφατζίδης), Φορτούνης (C), Χριστοδουλόπουλος.

Απόλλων Σ. (Γιάννης Ματζουράκης, 4-1-4-1): Χουάντερσον, Στάθης, Κύργιας (C) (68΄λ.τ. Τζανετόπουλος), Λούκιτς, Οριουέλα, Γκίνο, Κονέ, Ντούρσο, Τριάδης, Σικαμπάλα (79′ Ναδάλες), Ακόστα (75′ Ζοάο Αλμέιδα).