Έχουμε δει παιχνίδια να γυρίζουν από το 2-0 ή ακόμα και από το 3-0, αλλά το να επιστρέψει στο ματς μια ομάδα που έχει βρεθεί να χάνει με 4-0 δεν το βλέπεις συχνά. Μια από τις ομάδες που έχει καταφέρει κάτι τέτοιο είναι η Νιούκαστλ σε μια μέρα σαν τη σημερινή πριν από επτά χρόνια. […]

Έχουμε δει παιχνίδια να γυρίζουν από το 2-0 ή ακόμα και από το 3-0, αλλά το να επιστρέψει στο ματς μια ομάδα που έχει βρεθεί να χάνει με 4-0 δεν το βλέπεις συχνά.

Μια από τις ομάδες που έχει καταφέρει κάτι τέτοιο είναι η Νιούκαστλ σε μια μέρα σαν τη σημερινή πριν από επτά χρόνια.

Οι “καρακάξες” υποδέχτηκαν την Άρσεναλ, με τους φιλοξενούμενους να ανοίγουν το σκορ μόλις στο πρώτο λεπτό με τον Θίο Γουόλκοτ. Εννέα λεπτά μετά οι “κανονιέρηδες” είχαν ανεβάσει τη διαφορά στα τρία τέρματα με τους Τζουρού και Φαν Πέρσι.

Πριν συμπληρωθεί το πρώτο μισάωρο ο Ολλανδός επιθετικός είχε κάνει το 4-0 με το δεύτερο προσωπικό του γκολ στο ματς. Μάλιστα μερικά χρόνια αργότερα ο Τζόι Μπάρτον είχε δηλώσει πως: “ελπίζαμε να αποφύγουμε ένα σκορ…κρίκετ”.

Τα πράγματα άλλαξαν στο δεύτερο μέρος όταν ο Αμπού Ντιαμπί αντίκρισε την κόκκινη κάρτα και άφησε την Άρσεναλ με παίκτη λιγότερο. Ο Μπάρτον σκόραρε δυο φορές από τη βούλα του πέναλτι για τη Νιούκαστλ, ενώ ενδιάμεσα ο Λέον Μπεστ είχε γράψει και αυτός το όνομα του στον πίνακα των σκόρερς.

Το κερασάκι στην τούρτα μπήκε από τον Τιοτέ στο 87 που διαμόρφωσε το τελικό 4-4 σε ένα από τα συναρπαστικότερα ματς στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ.