Με τις ημέρες του Χούλεν Λοπετέγκι στον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης να μοιάζουν μετρημένες το debut.gr σας παρουσιάζει τους επίδοξους αντικαταστάτες του και σας δίνει τη δυνατότητα να επιλέξετε ποιον θεωρείτε καταλληλότερο για τον πάγκο της «βασίλισσας».

Μπορεί η Ρεάλ Μαδρίτης να επέστρεψε στις νίκες κόντρα στη Βικτόρια Πλζεν (2-1) την Τρίτη (23/10), ωστόσο το μέλλον του Χούλεν Λοπετέγκι στον πάγκο της μοιάζει χλωμό.

Ο Ισπανός τεχνικός φαίνεται να μην μπορεί να σηκώσει το «βάρος» του πάγκου των Μαδριλένων, οι οποίοι ας μην ξεχνάμε πως με τον Ζινεντίν Ζιντάν κατέκτησαν τα τρία τελευταία Champions League, επίτευγμα ιδιαίτερα δύσκολο να επιτευχθεί ξανά.

Η «Βασίλισσα» παρουσιάζεται νωχελική στον αγωνιστικό χώρο, χωρίς φαντασία, αλλά και χωρίς… γκολ, καθώς μέχρι να σκοράρει ο Μαρσέλο στο 72ο λεπτό της εντός έδρας ήττας κόντρα στη Λεβάντε (1-2) το Σάββατο, η Ρεάλ είχε συμπληρώσει 481 λεπτά χωρίς τέρμα, αριθμό που συνιστά αρνητικό ρεκόρ στην ιστορία της.

Οι «μουρμούρες» για τον Λοπετέγκι συνεχίζονται και ουσιαστικά μια ενδεχόμενη ήττα στο επερχόμενο Κλάσικο (28/10) στο Καμπ Νου, που θα αυξήσει τη διαφορά της από την πρωτοπόρο Μπαρτσελόνα, θα αποτελέσει και «ταφόπλακα» στην παρουσία του Ισπανού τεχνικού στη Μαδρίτη.

Έτσι, το sportsking.gr συγκέντρωσε όλους τους επίδοξους αντικαταστάτες του Χούλεν Λοπετέγκι και σας τους παρουσιάζει έναν προς ένα.

Αντόνιο Κόντε

Τα τελευταία δημοσιεύματα από την Ισπανία φέρνουν τον Ιταλό τεχνικό, που βρίσκεται χωρίς δουλειά μετά την αποχώρηση του από την Τσέλσι, στην pole position για τη διάδοχη κατάσταση στον πάγκο της Ρεάλ.

Μιλάμε για έναν προπονητή, ο οποίος είναι γεννημένος νικητής και αυτός είναι ένας παράγοντας που η «βασίλισσα» θεωρεί αρκετά σημαντικό. Ωστόσο, οι κακές σχέσεις που είχε με αρκετούς παίκτες των «μπλε» και δη τον Εντέν Αζάρ, που αποτελεί μακροχρόνιο στόχο των Μαδριλένων, ενδέχεται να παίξουν το ρόλο τους στην επιλογή ή όχι του Κόντε.

Σαντιάγκο Σολάρι

Πρόκειται για έναν προπονητή… εκ των έσω, καθώς αυτή τη στιγμή κάθεται στον πάγκο της Β’ ομάδας της Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ έχει φορέσει και τη φανέλα της για μια πενταετία ως ποδοσφαιριστής.

Ουσιαστικά πρόκειται για μια λύση τύπου Ζιντάν, αλλά σαφέστατα λιγότερη «φανταχτερή», λόγω του τεράστιου ποδοσφαιρικού ονόματος του «Ζιζού».

Ο 42χρονος τεχνικός γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις στο σύλλογο και φέρεται να προκρίνεται ως άμεση λύση, με τη δυνατότητα να μετατραπεί και σε… μόνιμη.

Γκούτι

Η περίπτωση του Ισπανού έχει αρκετά κοινά στοιχεία με αυτή του Σολάρι. Όπως και ο προαναφερθέν επίδοξος προπονητής της «βασίλισσας» έτσι κι αυτός, έχει κάνει το «αγροτικό» του στα τμήματα υποδομών του συλλόγου.

Ωστόσο, η ειδοποιός διαφορά του Γκούτι από τον Σολάρι έγκειται στο γεγονός ότι ο πρώτος είναι «παιδί» της Ρεάλ. Εκεί ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά και αγωνίστηκε σχεδόν σε όλη του την καριέρα, κατακτώντας τα πάντα και μετρώντας περισσότερες από 500 συμμετοχές με τους Μαδριλένους.

Όπως καταλαβαίνετε το όνομα του νυν βοηθού της Μπεσίκτας κάνει αρκετό «γκελ» στον κόσμο της ομάδας και δεν είναι λίγοι αυτοί που ευελπιστούν να είναι αυτός που θα αναλάβει τις τύχες της Ρεάλ στην μετά-Λοπετέγκι εποχή.

Ζοσέ Μουρίνιο

Ο Πορτογάλος τεχνικός δεν περνάει και τις καλύτερες μέρες του στον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και αρκετά δημοσιεύματα τον συνέδεσαν με την επιστροφή στον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Μουρίνιο είχε βρεθεί για μια τριετία (2010-13) στη «βασίλισσα», οδηγώντας την στην κατάκτηση του πρωταθλήματος (2011-12) μετά από μια τετραετία «ανομβρίας».

Πάντως, η λύση του δύσκολα θα προκριθεί έναντι των άλλων, καθώς ο περίεργος χαρακτήρας του Πορτογάλου δημιούργησε αρκετές έχθρες με παίκτες που βρίσκονται ακόμη στην ομάδα (π.χ. Σέρχιο Ράμος) και ουσιαστικά αποτέλεσε και τον κυριότερο λόγο για την αποχώρηση του, ενώ και ο ίδιος διέψευσε τις όποιες φήμες υπήρχαν τονίζοντας ότι τον ενδιαφέρει μόνο η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Λοράν Μπλαν

Ο Γάλλος τεχνικός μπορεί κατά το παρελθόν να έχει φορέσει τη φανέλα της «μισητής» Μπαρτσελόνα, όμως αυτό δύσκολα θα παίξει κάποιο ρόλο αν η Ρεάλ τον προσεγγίσει για αναλάβει την τεχνική της ηγεσία.

Από το 2016 όταν και αποχώρησε από την Παρί Σεν Ζερμέν βρίσκεται εκτός πάγκων, αν και το όνομα του έχει ακουστεί κατά καιρούς για αρκετές μεγάλες ομάδες (π.χ. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μπαρτσελόνα).

Ωστόσο, το επεισοδιακό πέρασμα του από τον πάγκο των Παριζιάνων, καθώς και η αδυναμία του να τους οδηγήσει μακριά στο Champions League, αλλά και να διαχειριστεί τα κορυφαία ονόματα της ομάδας ενδέχεται να παίξει το ρόλο της.

Αρσέν Βενγκέρ

Η Ρεάλ Μαδρίτης είχε προσπαθήσει τρεις φορές κατά το παρελθόν να δελεάσει τον Αλσατό τεχνικό, όμως εκείνος παρέμενε πιστός στην Άρσεναλ.

Ωστόσο, η αποχώρηση του το φετινό καλοκαίρι έπειτα από 22 χρόνια στον πάγκο των «κανονιέρηδων» έφερε το όνομα του και πάλι στο προσκήνιο. Ο Βενγκέρ παραμένει ακόμη χωρίς ομάδα, ενώ έχει δηλώσει πως δεν θέλει να αποσυρθεί από την προπονητική τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Βέβαια, το γεγονός ότι βρίσκεται στο 69ο έτος της ηλικίας του, κάτι που σημαίνει ότι τα καλύτερα προπονητικά χρόνια του έχουν περάσει, ενδέχεται να αποτελέσει αποτρεπτικό παράγοντα για τους ιθύνοντες της «βασίλισσας».