Μπορεί ο Παναθηναϊκός να ηττήθηκε στην Κυψέλη από τον Ολυμπιακό, ωστόσο μετά από χρόνια έδειξε πως το τμήμα έχει χτιστεί σε σταθερές βάσεις, με παρόν και μέλλον!

Μετά από συνεχείς αναβολές και αποχωρήσεις δύο ομάδων λόγω οικονομικών προβλημάτων το πρωτάθλημα της Volley League ξεκίνησε, με το ντέρμπι αιωνίων να κλέβει την παράσταση για πολλούς θετικούς και μη λόγους.

Ο μαχητικός Παναθηναϊκός ο οποίος στηρίζεται στα νέα παιδιά και σε μερικούς έμπειρους παίκτες έπαιξα στα ίσα τον «πλούσιο» Ολυμπιακό και ηττήθηκε στην παγωμένη Κυψέλη με 3-2.

Δεν θα σταθώ στην απαράδεκτη φάση που στιγμάτισε και ίσως και να έκρινε το ματς, ο καθένας βλέποντας την φάση μπορεί να βγάλει το συμπέρασμα του, ωστόσο θα επικεντρωθώ στην υγεία που έβγαλε το τριφύλλι και στα μελλοντικά κέρδη που θα έχει, με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο να επαναφέρει την κανονικότητα στο τμήμα.

Στα του ρόστερ αρκετοί ήταν αυτοί που ζητούσαν την απόκτηση ξένων ακραίων, όμως η διοίκηση των πρασίνων αποφάσισε πως θα πορευτούν με τους Ανδρεόπουλο και Ράπτη, δύο ταλαντούχα παιδιά 17 και 18 ετών αντίστοιχα.

Στο παιχνίδι με τον ΟΣΦΠ συγκλόνισαν με την εμφάνιση τους  και έδειξαν πως μπορεί να στηριχθεί πάνω τους η ομάδα, με τους Πελεκούδα, Γιάκομπσεν, Γιορντάνοφ και Πανταλέων να τους πλαισιώνουν με την πλούσια εμπειρία τους.

Σίγουρα από μια μόνο αναμέτρηση δεν μπορούν να βγουν ασφαλή συμπεράσματα, αλλά ο Παναθηναϊκός μπορεί να ελπίζει σε κάτι καλό και κρυφός στόχος όλων στον Σύλλογο είναι η ομάδα να επιστρέψει στον πρωταθλητισμό, αν όχι φέτος την νέα σέζον.Το μόνο δεδομένο είναι πως με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο το τμήμα θα βαδίζει σε υγιή μονοπάτια μετά από αρκετά χρόνια.

Το τριφύλλι επέστρεψε δυνατό και αν και δεν έχει την εμπειρία και την ποιότητα που των άλλων ομάδων έχει πάθος και στα ερασιτεχνικά αθλήματα αυτό το αίσθημα παίζει τεράστιο ρόλο. Θα κλείσω με μια δήλωση του νεαρού Ανδρεόπουλου, «Είμαστε όλοι χαρούμενοι που είμαστε μέλη του Παναθηναϊκού», τo λένε και το δείχνουν. Καλή χρονιά να έχουμε!