Ο Αλέξανδρος Ιτιμούδης βρέθηκε στο σημερινό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης και σας μεταφέρει την ανάλυση του αγώνα.

1ο Ημίχρονο
Στο μεγάλο ματς της αγωνιστικής τα πράγματα έδειχναν από την πρώτη στιγμή πως ο αγώνας θα ήταν ιδιαίτερα σκληρός και αμφίρροπος.

Και όμως τα πράγματα ξεκίνησαν υπερβολικά ιδανικά για την ομάδα του Άρη που ευτύχισε να προηγηθεί πολύ νωρίς. Συγκεκριμένα μόλις στο 2ο λεπτό του αγώνα ο Μπρούνο Γκάμα υποδέχτηκε μια μπαλιά, και αφού έσπασε την μπάλα στον Ματέο Γκαρσία, ο τελευταίος επιχείρησε ένα συρτό σουτ που κατέληξε στα δίχτυα του Πασχαλάκη.

Το γκολ αυτό φάνηκε σαν να μπλοκάρει τους παίκτες του ΠΑΟΚ, οι οποίοι από την αρχή μπήκανε ιδιαίτερα νωθρά, σε αντίθεση με αυτούς του Άρη που είχαν σαφώς περισσότερη διάθεση και όρεξη.

Οι δύο ομάδες είχαν σε γενικές γραμμές μοιρασμένη κατοχή, με πολλές εναλλαγές της μπάλας και αρκετά έντονο ρυθμό στο παιχνίδι τους.

Σαφώς δεν λείψανε τα σκληρά μαρκαρίσματα, που ανάγκασαν μάλιστα τον Άρη σε αναγκαστική πρώτη αλλαγή στο 23΄με τον Βέλες να αποχωρεί πρόωρα από το παιχνίδι.

Ο ΠΑΟΚ επιχείρησε κυρίως με οργανωμένε επιθέσεις να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα των γηπεδούχων, όμως δεν είχε παρά ελάχιστες καλές φάσεις.

Η πιο μεγάλη ήταν στο 27΄όταν ο Κουέστα έκανε εντυπωσιακή διπλή επέμβαση αποσοβώντας την ισοφάριση.

Πρώτα στο μονοκόμματο σου του Πρίγιοβιτς, και έπειτα στην επαναφορά που απέκρουσε και το το πλάσε του Πέλκα που ακολουθούσε την φάση.

Το ματς από το 30΄και μετά φάνηκε να έχει μια πτώση τυ ρυθμού, με τους παίκτες του Άρη να μαπίνουν σαφώς πιο δυνατά στις προσωπικές μονομαχίες και να δημιουργούν πολλά θέματα στην άμυνα του ΠΑΟΚ.

Ο Δικέφαλος από την άλλη ευτύχισε να ισοφαρίσει όταν ο Τζανακάκης έκανε πέναλτι σε γύρισμα του Βιεϊρίνια στην περιοχή. Ο Πρίγιοβιτς ανέλαβε την εκτέλεση και έφερε στα ίσια το παιχνίδι στο 37ο λεπτό.

Μια ισοφάριση που όμως φάνηκε πως δεν έδωσε περισσότερη διάθεση στους παίκτες των φιλοξενούμενων καθώς δεν δημιούργησαν κάτι αξιόλογο στα εναπομείναντα λεπτά.

Κάπως έτσι έληξε το πρώτο ημίχρονο με αρκετά θετικά πρόσημα για τους παίκτες του Άρη και πολλά προβλήματα για τον ΠΑΟΚ.

2ο Ημίχρονο

Το δεύτερο μερος είχε εξίσου καλό ρυθμό όπως και το πρώτο με τον ΠΑΟΚ να μπαίνει σαφώς πιο βελτιωμένος όμως σε σχέση με το πρώτο μέρος.

Ο Άρης από την άλλη σε πολλά σημεία του αγώνα έδειξε να επηρεάζεται από την κούραση, δείγμα της τρομερής προσπάθειας του πρώτου μέρους, και της συνεχούς πίεσης που επιχειρούσε απέναντι στους παίκτες του ΠΑΟΚ.
Το ματς έδειχνε πως θα πήγαινε στην κόψη του ξυριαφιού, και αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να παλεύουν για το δεύτερο γκολ, και να μην συμβιβάζονται με τον βαθμό της ισοπαλίας.

Η αλλή του Ελ Καντουρί από πλευράς ΠΑΟΚ, έδειξε να προσφέρει κάποιες λύσεις στο κέντρο του Δικεφάλου, που αντιμετώπισε πολλά προβλήματα στο πρώτο μέρος.

Ο ίδιος ήταν αυτός που έσπασε και την μπάλα στο γκολ του Πρίγιοβιτς στο 84ο λεπτό της αναμέτρησης, το οποίο έδωσε και την νίκη στους φιλοξενούμενους.

Πριν όμως ο Άρης έχασε την μεγάλη ευκαιρία να πάρει κεφάλι στο σκορ όταν ο Μπρούνο Γκάμα κέρδισε πέναλτι στο 65΄της αναμέτρησης. Ο Γιουνές ανέλαβε την εκτέλεση, όμως ο Πασχαλάκης απέκρουσε με τα πόδια,  και διατήρησε το σκορ στο 1-1.

Το ματς από κει και πέρα δεν έδειξε κάτι το ιδιαίτερο καθώς μέχρι και το γκολ του ΠΑΟΚ, οι δύο ομάδες προσπαθούσαν να αιφνιδιάσουν ουσιαστικά τις αντίπαλες άμυνες, με το παιχνίδι να γίνεται σε πολλές φάσεις σκληρό.

Παρόλα αυτά ο ΠΑΟΚ πήρε μια εξαιρετικά σημαντική νίκη χωρίς να είναι πολύ καλύτερος από τον Άρη, και από την άλλη ο Άρης έδειξε ότι ειδικά στην έδρα του θα είναι ιδιαίτερα δυσκολοκατάβλητος.

Άρης: Κουέστα, Βαλεριάνος,Τζανακάκης, Μαβράι, Βέλες(23΄Ούγκο Σόουζα), Μπάσα(54΄Ματίλια), Ντιγκινί, Σιώπης, Μπρούνο Γκάμα, Γιουνές(70΄Ναζλίδης), Ματέο Γκαρσία.

Προπονητής: Πάκο Ερέρα.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βέρνμπλουμ, Μπίσεσβαρ, Κάνιας, Λέο Ζαμπά(46΄Ουάρντα), Βιεϊρίνια, Πρίγιοβιτς(84΄Καρέλης), Πέλκας(62΄Ελ ΚΑντουρί).

Προπονητής: Ραζβάν Λουτσέσκου.