Ο Προμηθέας κατάφερε να επικρατήσει σε ένα ματς ροντέο απέναντι στην Petrol Olimpija, κάνοντας έτσι το 2/2 στο Basketball Champions League. Το debut.gr βρέθηκε στην Πάτρα και αναλύει.

Ο Προμηθέας  άρχισε το παιχνίδι με βασικούς τους Γκίκα, Lypovyy, Σαλούστρο, Meier και Ellis. Από την άλλη μεριά οι φιλοξενούμενοι Λιθουανοί ξεκίνησαν με τους Reynolds, Lapornik, Lazic, Samanic και Radulovic.

Αυτό που θα μπορούσαμε να πούμε πως διέκρινε τον Προμηθέα σε όλο το πρώτο ημίχρονο ήταν η μεγάλη αστοχία του από την γραμμή των τριών πόντων (19% έναντι 46% στο ημίχρονο). Το ματς ξεκίνησε με δύο άστοχα τρίποντα των γηπεδούχων, τα οποία εκμεταλλεύτηκε η Ολίμπια και χτυπώντας στον αιφνιδιασμό σκόραρε με τον Lazic, ανοίγοντας έτσι το σκορ (0-2). Ο Προμηθέας απάντησε άμεσα χάρις στο post παιχνίδι του Σαλούστρου (2-2). Η αμυντική προσήλωση των γηπεδούχων δεν στάθηκε ικανή για να τους δώσει το προβάδισμα στο ξεκίνημα καθώς στα πρώτα 3 λεπτά μετρούσε ήδη 0/7 τρίποντα. Από την άλλη μεριά η Ολύμπια με μπροστάρη τον Reynolds προηγήθηκε με σκορ 4-7. Ο Meier ισοφάρισε πετυχαίνοντας το πρώτο τρίποντο για τον Προμηθέα (7-7), όμως ο Reynolds απάντησε με τον ίδιο τρόπο (7-10). Στο 5ο λεπτό ο Προμηθέας και πιο συγκεκριμένα ο Ellis κάρφωσε μετά από την alley-oop πάσα του Γκίκα (9-10). Το ματς ήταν πολύ σκληρό και η Ολύμπια έδειχνε να υπερισχύει καθώς προηγήθηκε με 12-17 έπειτα από το καλάθι του Begic. Το καλάθι και φάουλ του Ellis με τη λήξη του χρόνου κράτησε τον Προμηθέα κοντά στο σκορ (15-17). Η Ολίμπια διατήρησε το προβάδισμά της μέχρι και το τέλος της περιόδου (17-20).

Στην δεύτερη περίοδο ο Προμηθέας επέλεξε να αλλάξει την άμυνα του, στα πρώτα λεπτά, παίζοντας μία ζώνη με προσαρμογές, κάτι που όμως δεν εμπόδισε τον Jones να σκοράρει τρίποντο και να ανεβάσει τον δείκτη του σκορ στο 17-23. Ο Προμηθέας κυκλοφορούσε πολύ καλά την μπάλα ήταν όμως υπερβολικά άστοχος από την γραμμή των τριών πόντων. Με το καλάθι του Badzim η Ολύμπια ξέφυγε με 6 πόντους (21-27) και κάπου εκεί ξεκίνησε η αντεπίθεση του Προμηθέα ο οποίος 3 λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου έτρεξε ένα σερί 11-5 με κύριους εκφραστές τους Hall, Κασελάκη και Τσαϊρέλη. Το καλάθι και φάουλ του Raynolds έδωσε ανάσα στην Ολίμπια, η οποία ανέβασε ξανά το προβάδισμά της με το καλάθι του Radulovic (33-40). Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με buzzer beater τρίποντο του Κασελάκη διαμορφώνοντας το σκορ του ημιχρόνου σε 37-42.

Με την έναρξη της επανάληψης ο Προμηθέας μπήκε δυνατά και σκόραρε με τον Κασελάκη έπειτα από την ασίστ του Γκίκα (39-42). Ο Lopornik απάντησε όμως με τρίποντο στη λήξη του χρόνου διατηρώντας την διαφορά για τους Λιθουανούς σε σεβαστά επίπεδα (39-45). Μέχρι που φτάνουμε στο 23’ λεπτό όπου και ξεκινάει η ολική επιστροφή του Προμηθέα. Με τον Lypovyy να αποτελεί  παίκτη κλειδί, οι Πατρινοί πέρασαν για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ 50-48, ανατρέποντας την διαφορά περίπου 10 πόντων. Η Ολίμπια, όμως, δεν είχε πει την τελευταία τη λέξη. Εκμεταλλεύτηκε το αρκετά νευρικό διάστημα του Προμηθέα, έτρεξε ένα επιμέρους σερί 3-9 και προηγήθηκε με σκορ 53-57 έπειτα το τρίποντο του Lapornik. Τα καλάθια των Meier (δίποντο) και Κασελάκη (τρίποντο) έδωσαν ξανά το προβάδισμα στους γηπεδούχους. Η τρίτη περίοδος ολοκληρώθηκε με το buzzer beater του Mesicek που έφερε ξανά τους Λιθουανούς στη θέση του οδηγού (60-61).

Όλα πλέον θα κρίνονταν στην τελευταία περίοδο. Η Ολίμπια σκόραρε με τον Jones (60-63) με το ξεκίνημα του δεκαλέπτου. Το μεγάλο τρίποντο του Brown (68-67) έδωσε ξανά το προβάδισμα στους Πατρινούς ξεσηκώνοντας έτσι το κόσμο στις κερκίδες. Δεν σταμάτησαν όμως εκεί. Με τους Brown και Hall καταλύτες σε εκείνο το σημείο έτρεξαν ένα σερί 8-3, «σπάζοντας» πολύ εύκολα την ελλαττωματική άμυνα ζώνης των Λιθουανών. Ο Mesicek και ο Begic προσπάθησαν να κρατήσουν κοντά στο σκορ την ομάδα τους, όμως η ομάδα του Μάκη Γιατρά δεν μπορούσε να χάσει αυτό το ματς. Οι 0/2 βολές του Begic, το καθοριστικό κλέψιμο του Brown και τελικό άστοχο τρίποντο του Lapornic χάρισαν την νίκη στον Προμηθέα (79-77) που έκανε το 2/2 στο Basketball Champions League σε ένα ματς που ήταν κυριολεκτικά ροντέο.

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ (Γιατράς): Χολ 6 (3/9 σουτ, 4 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Λίποβι 17 (3/5 δίποντα, 3/8 τρίποντα, 2/2 βολές, 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 3 κλεψίματα), Τσαϊρέλης 8 (1), Κασελάκης 13 (2), Μπράουν 11 (2), Γκίκας (0/6 σουτ, 9 ασίστ), Γερομιχαλός, Σαλούστρος 2, Μέγιερ 15 (3), Έλις 7 (6 ριμπάουντ)

ΟΛΙΜΠΙΑ ΛΙΟΥΜΠΛΙΑΝΑΣ (Μάρτιτς): Ρέινολντς 17 (4/6 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 8 ασίστ, 6 λάθη), Τζόουνς 14 (5/6 δίποντα, 1/1 τρίποντο, 7 ριμπάουντ, 2 κοψίματα), Λαπορνικ 17 (5/6 τρίποντα), Μπέγκιτς 7, Μέσιτσεκ 8, Μπούμπνιτς, Λάζιτς 2, Σάμανιτς 4, Μπατζίμ 2, Σάνον, Ραντούλοβιτς 6

Δ’ όμιλος

Κατάταξη
1. Βίρτους Μπολόνια 2-0
2. Στρασμπούρ 2-0
3. Προμηθέας 2-0
4. Νεπτούνας 1-1
5. Μπεσίκτας 1-1
6. Ολίμπια Λιουμπλιάνα 0-2
7. Μπαϊρόιτ 0-2
8. Οστάνδη 0-2