Ο Άρης (1-1) υποδέχτηκε τον Παναθηναϊκό (2-0) για τη δεύτερη αγωνιστική της Betshop Basket League. Το debut.gr βρέθηκε στο Nick Gallis Hall και σας μεταφέρει το κλίμα. Αποβλήθηκαν σωστά στο πρώτο ημίχρονο οι προπονητές των δύο ομάδων, έπειτα από ανταλλαγή λεκτικών χαρακτηρισμών. Οι "κιτρινόμαυροι" κυνήγησαν την ολική ανατροπή στα τελευταία λεπτά, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Πρώτος σκόρερ για τον Παναθηναϊκό ο Τόμας με 15, ενώ για τον Άρη ο Μποχωρίδης με 11.

Οι δύο ομάδες προέρχονταν από νίκες απέναντι σε Λαύριο (Άρης) και Ήφαιστο Λήμνου (Παναθηναϊκός) αντίστοιχα, ενώ οι φιλοξενούμενοι επικράτησαν μεσοβδόμαδα της Μακάμπι σε ένα δυναμικό παιχνίδι που έλαβε χώρα στο Ο.Α.Κ.Α.

Αμφότεροι ξεκίνησαν δυναμικά σε ένα ομολογουμένως ισορροπημένο παιχνίδι στο πρώτο δεκάλεπτο. Ο Άρης κατάφερε να απαντήσει στο γρήγορο 8-2 του Παναθηναϊκού, έπειτα από το εντυπωσιακό κάρφωμα του Μήτογλου. Με ένα μικρό σερί 5-0 έκανε το 7-8, χάρη στο όμορφο λέι-άπ του Μποχωρίδη. Δύο λεπτά πριν το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου ο Καλάθης δεν αποδέχτηκε το φάουλ που έκανε στον Βεργίνη. Ο διαιτητής τον χρέωσε με τεχνική ποινή, όπως και τον πάγκο των πρασίνων, ενώ ακολούθησε λεκτική επίθεση μεταξύ Αγγέλου και Πασκουάλ, οι οποίοι αποβλήθηκαν από το παιχνίδι. Στη συνέχεια και εκμετελλευόμενος τις αλλαγές στα σκριν ο Παππάς σκόραρε για τρεις. Έτσι, το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε με σκορ 22-17 υπέρ των φιλοξενούμενων.

Στη δεύτερη περίοδο ο Παναθηναϊκός έτρεξε αρκετά και χάρη στο pick n roll του Παππά με τον Λάσμε, διεύρυνε τη διαφορά σε διψήφιο νούμερο (17-28, 13′). Οι πράσινοι έβγαλαν σπουδαίες άμυνες κάτι που ανάγκασε τους γηπεδούχους να μείνουν με την μπάλα στα χέρια (15′), ενώ στην επόμενη φάση ο Άρης εκδήλωσε επίθεση στο τελευταίο δευτερόλεπτο. Η επιθετική δυστοκία των παιχτών του Άρη έλαβε τέλος χάρη στο τρίποντο του Αγγέλου από τη γωνία (20-36, 16′). Αυτό ήταν το πρώτο καλάθι των γηπεδούχων στο δεύτερο δεκάλεπτο. Δύο λεπτά πριν το ημίχρονο ο Σλαφτσάκης μπλόκαρε τον Αντετοκούνμπο σε προσπάθεια του για κάρφωμα και αμέσως στον αιφνιδιασμό που ακολούθησε, ο Τζόουνς ύψωσε για τον Κάιζερ, σε ένα εντυπωσιακό α-λει-ουπ κάρφωμα (28-41). Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με σκορ 34-46, καθώς ο Τόμας διεύρυνε τη διαφορά με τρίποντο “buzzer beater”.

Ο Παναθηναϊκός διατήρησε το προβάδισμά του σε ολόκληρο το τρίτο δεκάλεπτο, με κύριους εκφραστές στην επίθεση τους Λάνγκφορντ και Τόμας. Παίζοντας απλό και ορθολογικό μπάσκετ, με γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας και σωστά pick n roll οι φιλοξενούμενοι δεν επέτρεψαν στον Άρη να επιστρέψει στο ματς. Ο Μποχωρίδης σκόραρε στη συνέχεια καλάθι και φάουλ, διαμορφώνοντας το 53-67 του τρίτου δεκαλέπτου.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Άρης έκανε σερί 11-0 και κατάφερε έτσι να μειώσει τη διαφορά στους επτά. Οι τέσσερις συνεχόμενοι πόντοι του ΜακΓκι και το τρίποντο του Χάρις από την αδύνατη πλευρά ξεσήκωσε τους φίλους των γηπεδούχων, αναγκάζοντας τον πάγκο του τριφυλλιού να καλέσει τάιμ-άουτ (62-69, 34′). Ο Χάρις απάντησε στο τρίποντο του Λάνγφορντ, μειώνοντας σε 69-74. Ωστόσο, η επιστροφή του Καλάθη στο παρκέ είχε σαν αποτέλεσμα την ηρεμία στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού. Ο γκάρντ του Παναθηναϊκού πόσταρε όμορφα τον Φλιώνη και έκανε το 69-76 (38′). Η ασίστ στον Λοτζέσκι έπειτα από προσωπικό του ριμπάουντ και το τρίποντο του Παπαπέτρου από την αδύνατη πλευρά έβαλαν γρήγορα τέλος στις ελπίδες των γηπεδούχων (69-82, 39′). Τελικό σκορ 70-84.

Άρης: (Βαγγέλης Αγγέλου) Τζόουνς 6, Κάιζερ 6, Βεργίνης 3, Μποχωρίδης 11, Φλιώνης, Μπελ 11, Νταλό 8, Χρηστίδης 4, Σλαφτσάκης, ΜακΓκι 10, Χάρις 8, Αγγέλου 3.

Παναθηναϊκός: (Τσάβι Πασκουάλ) Τόμας 15, Λάνγκφορντ 14, Παπαγιάννης, Λάσμε 10, Παπαπέτρου 4, Παππάς 5,  Βουγιούκας 5, Λεκαβίτσιους 9, Λοτζέσκι 11, Καλάθης 5, Αντετοκούνμπο 6, Μήτογλου 6.