Ο άνθρωπος που έπαιξε σε τελικό Μουντιάλ αλλά δε θυμάται τίποτα, έμεινε στάσιμος κι εμείς σας παρουσιάζουμε τη ζωή του.

Να έχεις παίξει σε τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου με το εθνόσημο στη φανέλα και να μη θυμάσαι τίποτα. Η λέξη «γκαντεμιά» δεν αρκεί για να το περιγράψει.

Πως ξεκίνησε

Έχει νιώσει από μικρός την απόρριψη, αφού όταν ήταν εννιά μεταγράφηκε στις ακαδημίες της Μπάγερ Λεβερκούζεν (πιο πριν ήταν στην ομάδα της γενέτειράς του Γκρέφραθ), όμως στα 15 του θεωρήθηκε αρκετά κοντός για να συνεχίσει εκεί, πηγαίνοντας στη Φορτούνα Ντίσελντορφ.

Εκεί ενθουσιάζει τους πάντες με τις εμφανίσεις του και οι “ασπιρίνες” που συνεχίζουν να τον παρακολουθούν, τον κάνουν πάλι δικό τους. Παρ’ όλα αυτά, θεωρείται και πάλι πως δεν είναι έτοιμος και δίνεται δανεικός στη Μπόχουμ.

Μπόχουμ

Κάνει το επαγγελματικό ντεμπούτο του στις 18 Ιουλίου του 2011 κόντρα στην πρώην ομάδα του, Φορτούνα Ντίσελντορφ, μπαίνοντας ως αλλαγή, ενώ πετυχαίνει το πρώτο του γκολ το Φεβρουάριο του 2012. Στη β’ κατηγορία της Γερμανίας όπου αγωνίζεται, κάνει 852 τάκλιν, τα περισσότερα από οποιονδήποτε άλλο παίκτη της κατηγορίας, με το 52% από αυτά να είναι πετυχημένα.

Κάνει 73 φάουλ, όμως τιμωρείται μόνο για οχτώ από αυτά με κίτρινη κάρτα, ενώ σε δύο σεζόν με τη Μπόχουμ κάνει 61 εμφανίσεις πετυχαίνοντας τέσσερα τέρματα.

Μπορούσια Μενχενγκλάντμπαχ

Η Λεβερκούζεν θεωρεί πως ο Κράμερ δεν είναι έτοιμος ακόμα και πως πρέπει να δοθεί δανεικός σε ομάδα της Μπουντεσλίγκα. Η Γκλάντμπαχ κάνει πρόταση για διετή δανεισμό και η Λεβερκούζεν την αποδέχεται.

Ο Κράμερ αγωνίζεται ως βασικός στο πρώτο παιχνίδι της χρονιάς, όμως η Γκλάντμπαχ δέχεται την ήττα με 3-1 από τη Μπάγερν Μονάχου. Ο Γερμανός μέσος αγωνίζεται σε 33 παιχνίδια(από τα 38) και πετυχαίνει τρία τέρματα, με το τελευταίο να είναι τη τελευταία αγωνιστική στη νίκη με 3-1 κόντρα στη Μάιντς, με την Γκλάντμπαχ να παίρνει το εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ. Το καλοκαίρι προσέλκυσε αρκετές ομάδες, όμως η Λεβερκούζεν δεν δέχτηκε τις προτάσεις που ήρθαν, αφήνοντάς τον στην Μπορούσια.

Μια ασπιρίνη δρόμος

Ο Κράμερ συνέχισε τις καλές εμφανίσεις και η Λεβερκούζεν τον έβαλε στο ρόστερ της για τη σεζόν 2015-16. Αγωνίστηκε σε 25 αγώνες πρωταθλήματος, δεν εντυπωσίασε και έτσι βγήκε ξανά στο “σφυρί”.

Η Γκλάντμπαχ είχε μόνο καλά να θυμάται και έτσι τον πήρε πίσω αυτή τη φορά αγοράζοντάς τον και δίνοντάς του μάλιστα πενταετές συμβόλαιο. Ο 26χρονος πλέον μέσος, συνεχίζει να κάνει καλές εμφανίσεις με την ομάδα που του ταιριάζει, ωστόσο οι μετοχές του έχουν πέσει αρκετά και μια κλήση στην εθνική πλέον μοιάζει αρκετά δύσκολη.

Εθνική

Στις 8 Μαΐου καλείται για πρώτη φορά στην εθνική Γερμανίας για ένα φιλικό παιχνίδι πριν το Μουντιάλ, με την Πολωνία. Πολλοί παίκτες είχαν ακόμα υποχρεώσεις με τις ομάδες τους, οπότε ο Κράμερ αγωνίστηκε σε όλο το 90λεπτο με το παιχνίδι να τελειώνει χωρίς γκολ.

Την επόμενη μέρα ανακοινώνεται πως βρίσκεται στην 30αδα των ποδοσφαιριστών που θα πάλευαν για τη θέση τους στην τελική 23αδα που θα πήγαινε στη Βραζιλία. Συμμετέχει ως αλλαγή στο φιλικό κόντρα στο Καμερούν στη 1 Ιουνίου και δύο μέρες αργότερα βρίσκεται στην τελική 23αδα του Γιόακιμ Λεβ, εκμεταλευόμενος την απουσία του Μάρκο Ρόις, ο οποίος είχε τραυματιστεί στο φιλικό.

Στο Μουντιάλ, κάνει την πρώτη του συμμετοχή, μπαίνοντας ως αλλαγή στη φάση των 16, στο 109ο λεπτό στη θέση του Σβαϊνστάιγκερ κόντρα στην Αλγερία. Πριν το τελικό της διοργάνωσης, ο Σάμι Κεντίρα που ήταν στα σχέδια για βασικός, τραυματίζεται στην προθέρμανση και ο Κράμερ παίρνει τη θέση του.

Περίπου στο 20ο λεπτό δέχεται χτύπημα στο κεφάλι από τον κεντρικό αμυντικό της Αργεντινής, Γκαράι, και αντικαθίστατε δέκα λεπτά αργότερα. Μερικούς μήνες μετά, οι συμπαίκτες του αποκάλυψαν πως ο Κράμερ είχε χάσει εντελώς τις αισθήσεις του, λέγοντάς τους τρελά πράγματα, όπως για παράδειγμα είπε στον Λαμ να του πάρει το περιβραχιόνιο, ή στον διαιτητή του τελικού, Ριτσόλι, ρωτώντας τον αν όντως παίζει στο τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου.