Ο απεσταλμένος του Debut.gr Αλέξανδρος Ιτιμούδης σας μεταφέρει την ανάλυση του αγώνα από το Κλεάνθης Βικελίδης.

1ο ημίχρονο

Το πρώτο μέρος της αναμέτρησης στο Κλεάνθης Βικελίδης, ήταν αρκετά ισορροπημένο και για τις δύο ομάδες, εφόσον καμία ομάδα δεν απείλησε ουσιαστικά την άλλη, και τα λάθη εκατέρωθεν ήταν αρκετά.

Ο Άρης είχε την πολύ σημαντική απουσία του Γκάμα, ο οποίος θα ήταν εξαιρετικά χρήσιμος απέναντι στην συμπαγή διάταξη που παρέταξε ο Σάββας Παντελίδης για λογαριασμό του Αστέρα.

Οι κίτρινοι φάνηκε στα πρώτα δέκα λεπτά να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων, και προσπάθησαν να βρουν χώρους ώστε να πετύχουν κάποιο τέρμα.

Ο ρυθμός ήταν εξαιρετικά έντονος και από τις δύο ομάδες, με πολλές εναλλαγές κατοχής και πολλά τρεξίματα.

Οι παίκτες του Άρη όμως υπέπεσαν σε πολλά λάθη και ημιτελείς προσπάθειες όταν φτάνανε έξω από την περιοχή, ενώ ο Αστέρας προσπαθούσε με συχνές πλαγιοκοπήσεις κυρίως από την μεριά του Τσιλιανίδη να πιάσει στον ύπνο την άμυνα του Άρη.

Σιγά σιγά η Τρίπολη ισορρόπησε την κατοχή της μπάλας χωρίς όμως να απειλήσει αισθητά την εστία του Κουέστα.

Η πυκνή διάταξη των παικτών του Αστέρα φάνηκε ανυπέρβλητο εμπόδιο για τους παίκτες των κιτρίνων, που σίγουρα θα χρειάζονταν περισσότερες πετυχημένες ατομικές ενέργειες από τους εξτρέμ του.

Εντούτοις κάτι τέτοιο δεν έγινε με το ματς να κυλάει χωρίς καμία αξιόλογη φάση, και με το ισόπαλο αποτέλεσμα να κρίνεται ως δίκαιο στο τέλος του ημιχρόνου.

Εν κατακλείδι είδαμε ένα αρκετά καλό ημίχρονο από άποψη ρυθμού, όμως οι πολλές λανθασμένες ενέργειες των παικτών δεν επέτρεψαν την πρόκληση κάποιας ιδιαίτερης φάσης.

Το ματς φαίνεται πως θα πήγαινε στην κόψη του ξυραφιού στο δεύτερο μέρος.

2ο Ημίχρονο

Ο Άρης μπήκε ιδιαίτερα φουριόζος στο δεύτερο μέρος, με διάθεση να καθαρίσει το ματς.

Η είσοδος του Ναζλίδη επέφερε μια αλλαγή διάταξης στο σχήμα του Άρη, και αυτό μετέδωσε περισσότερη πίεση στο κεντρικό αμυντικό του Αστέρα, και έδωσε σαφώς περισσότερες επιλογές επιθετικά, σε σχέση με τον απομονωμένο Γιουνές του πρώτου μέρους.

Ο Αστέρας από την άλλη δεν οπισθοχώρησε αισθητά, αλλά επιχείρησε να παίξει περισσότερο ένα παιχνίδι αντεπιθέσεων μιας και οι παίκτες του Άρη κάνανε πολύ εύκολα λάθη.

Και όντως αυτό είχε αποτέλεσμα μιας και δύο φορές ο Αστέρας, μία με τον Κυριακόπουλο και μία με τον Τσιλιανίδη επιχείρησε κάποια επικίνδυνα σουτ προς την εστία του Κουέστα.

Μάλιστα τα πολλά ομολογουμένως τρεξίματα των παικτών της Τρίπολης ανάγκασαν πολλές φορές τους παίκτες του Άρη να «πουλήσουν» εύκολα την μπάλα.

Η ώρα περνούσε και ο Άρης δεν είχε απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Παπαδόπουλου παρότι οι παίκτες του πατούσαν σαφώς καλύτερα από ότι στο πρώτο μέρος.

Το κυριότερο πρόβλημα για τους κίτρινους ήταν η αργή ανάπτυξη τους που επέτρεπε στους παίκτες του Αστέρα να επιστρέφουν γρήγορα στην θέση τους και να αμύνονται αποτελεσματικά.

Ο Άρης επίσης δεν επιχείρησε πολλά σουτ στο σημερινό ματς , κάτι που επίσης φανέρωνε την δυσκολία του να δημιουργήσει φάσεις.

Και ενώ όλα δείχνανε πως το 0-0 θα ήταν το τελικό αποτέλεσμα, μια κάθετη μπαλιά στην πλάτη της άμυνας του Αστέρα επέφερε ένα πέναλτι για τον Άρη στο 86΄.

Ο Γιουνές δεν αστόχησε στην εκτέλεση και το 1-0 ήταν γεγονός, ξεκλειδώνοντας παράλληλα την πολυπρόσωπη άμυνα του Αστέρα.

Με την Τρίπολη να προσπαθεί στο τέλος απεγνωσμένα για την ισοφάριση, χτύπησε ξανά ο Άρης με τον Ματέο Γκαρσία στις καθυστερήσεις κάνοντας το 2-0 και καθαρίζοντας ουσιαστικά το παιχνίδι.

Δύσκολη νίκη λοιπόν για τον Άρη απέναντι σε μια πολύ καλά στημένη ομάδα.

Άρης:Κουέστα,Δεληζήσης,Τζανακάκης,Μενέντες,Μπάσα,Ντιγκινί(Μαρτίνεζ 72΄),Ματέο Γκαρσία,Ματίλια(Σιώπης 82΄),Βέλες,Κολάσο(Ναζλίδης 46΄),Γιουνές.

Προπονητής: Πάκο Ερέρα.

Αστέρας:   Παπαδόπουλος,Βλάχος(Δουβίκας 90′),Πασαλίδης,Τριανταφυλλόπουλος,Ιγκλέσιας,Μουνάφο,Μαρτίνες,Κυριακόπουλος(Φερνάντεζ 59΄),Τόνσο(Κώτσιρας 71′),Τσιλιανίδης,Μανιάς.

Προπονητης: Σάββας Παντελίδης.