Το Debut.gr γυρνά το χρόνο πίσω και θυμάται τα δέκα ωραιότερα γκολ σε τελικούς Τσάμπιονς Λιγκ.

Στην τελική, γιατί βλέπουμε μπάλα; Για το θέαμα, για αυτές τις στιγμές που μένουμε με ανοιχτό στόμα και αναρωτιόμαστε: «τι έκανε ο άνθρωπος;». Και το Champions League, από τέτοιες στιγμές άλλο τίποτα.

Μιας και ο μεγάλος τελικός της φετινής διοργάνωσης είναι θέμα… ημερών, το sportsking.gr είπε να ψάξει τα κορυφαία γκολ που έχουν μπει σε ματς που κρίνουν την κούπα του πρωταθλητή Ευρώπης. Με δυσκολία, διάλεξε τα δέκα καλύτερα, και σας τα προσφέρει σαν… πρόγευμα της σύγκρουσης του Σαββάτου, ανάμεσα στη Ρεάλ Μαδρίτης και τη Λίβερπουλ.

*Η σειρά των γκολ είναι τυχαία

ΖΙΝΕΝΤΙΝ ΖΙΝΤΑΝ, ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ-ΜΠΑΓΕΡΝ ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ, 2002

Τι να πει κανείς για το «ποίημα» που συνέθεσε ο Ζιζού σε εκείνο το παιχνίδι; Αριστερό βολέ, η μπάλα στο παράθυρο και… γεια σας. Για την ιστορία, η Ρεάλ κατέκτησε το τρόπαιο καθώς νίκησε με 2-1 τις Ασπιρίνες.

ΕΡΝΑΝ ΚΡΕΣΠΟ, ΜΙΛΑΝ-ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ, 2005

Ίσως στον πιο επικό τελικό όλων των εποχών, η Μίλαν ευτύχησε να προηγείται 3-0 στο ημίχρονο. Το τρίτο γκολ το πέτυχε ο Κρέσπο με άψογη λόμπα, μετά από τρομερή ενέργεια και πάσα-διαβήτη του Κακά.

ΛΙΟΝΕΛ ΜΕΣΙ, ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ-ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ, 2009

Ο κοντούλης Λίο… ψήλωσε για λίγα δευτερόλεπτα και έκανε το θαύμα του! Σε μια σέντρα του Τσάβι στο δεύτερο ημίχρονο, ο Μέσι πέταξε στην κυριολεξία και με αεροπλανική κεφαλιά άφησε άγαλμα τον Φαν Ντερ Σαρ, υπογράφφοντας τον θρίαμβο της Μπάρτσα!

https://www.youtube.com/watch?v=k6hewbTs8dk

ΜΑΡΙΟ ΜΑΝΤΖΟΥΚΙΤΣ, ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ-ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ, 2017

Μπορεί η Γιούβε να έφτασε στην πηγή αλλά για ακόμα μια φορά να μην ήπιε νερό, ωστόσο οι φίλοι της πάντα θα θυμούνται το φοβερό ψαλίδι του Μάντζουκιτς που έφερε την προσωρινή ισοφάριση.

https://www.youtube.com/watch?v=gpxr3j50Xeg

ΣΤΙΒΕΝ ΤΖΕΡΑΡΝΤ, ΜΙΛΑΝ-ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ, 2005

Ο μεγάλος αρχηγός των Reds, έδωσε το σύνθημα της αντεπίθεσης στον τελικό με τη Μίλαν. Αν και δεν ήταν πρώτο μπόι, πήρε μια πολύ δυνατή κεφαλιά από μακρινή απόσταση και έστειλε τη μπάλα στο παραθυράκι της εστίας του Ντίντα.

ΑΛΕΣΑΝΤΡΟ ΝΤΕΛ ΠΙΕΡΟ, ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ-ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ, 1997

Τι κι αν ήταν μόλις 23 ετών; Ο Μεγαλέξανδρος της Γιούβε, προσπάθησε να σηκώσει την πεσμένη ομαδα του και να την οδηγήσει στην ανατροπή, σκοράροντας με ένα απίθανο τακουνάκι. Τελικά, η Μπορούσια επικράτησε με 3-1.

ΝΤΑΒΙΝΤ ΒΙΓΙΑ, ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ-ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ, 2011

Η Μπάρτσα ήταν καλύτερη από τη Γιουνάιτεντ και κλείδωσε την κούπα με ένα εκπληκτικό γκολ του Βίγια. Ο Ισπανός στόπαρε τη μπάλα έξω από την περιοχή και με τηλεκατευθυνόμενο πλασέ την έστειλε στο «γάμα» της αντίπαλης εστίας.

ΝΤΕΓΙΑΝ ΣΑΒΙΤΣΕΒΙΤΣ, ΜΙΛΑΝ-ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ, 1994

Στον τελικό της Αθήνας που εξελίχτηκε σε πάρτι για τη Mίλαν, ο Σαβίτσεβιτς έγραψε ιστορία με το κρέμασμά του, που έδωσε πορβάδισμα τριών τερμάτων στους Ροσονέρι. Το γκολ μάλιστα σημειώνεται από αρκετά μεγάλη απόσταση!

ΛΑΡΣ ΡΙΚΕΝ, ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ-ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ, 1997

Ό,τι πήγε να σώσει ο Ντελ Πιέρο με το τακουνάκι του, το γκρέμισε ο Λαρς Ρίκεν. Με μια μακρινή, πανέξυπνη λόμπα, διαμόρφωσε το 3-1 στον τελικό της Ντόρτμουντ με τη Γιουβέντους και ουσιαστικά χάρισε την κούπα στη γερμανική ομάδα.

ΚΑΡΛΟΣ ΑΛΜΠΕΡΤΟ, ΠΟΡΤΟ-ΜΟΝΑΚΟ 3-0, 2004

Στον τελικό των… ακλήξεων της διοργάνωσης, η Πόρτο του Μουρίνιο έδειξε από νωρίς τα δόντια της. Με ένα άπιαστο δεξί σουτ του Κάρλος Αλμπέρτο έκανε το 1-0, για να φτάσει τελικά στην κορυφή της Ευρώπης πετυχαίνοντας άλλα δύο γκολ.