Το Debut.gr βρέθηκε στο Φάληρο και το «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και κάνει μία πρώτη κριτική των όσων είδε από τους Πειραιώτες.

Ο Ολυμπιακός πέτυχε ακόμα μία σπουδαία νίκη για τα προκριματικά του Europa League, επικρατώντας με 3-1 της Μπέρνλι και παίρνοντας εξαιρετικά σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης ενόψει του επαναληπτικού της Αγγλίας.

Κατά γενική ομολογία, ο Ολυμπιακός είχε δύο όψεις στο χορτάρι του «Καραϊσκάκης». Μία αγχωμένη και μέτρια και μία άλλη ψυχωμένη και φρέσκια. Ο Ρόντερικ εκ των κεντρικών αμυντικών, τα δύο χαφ και ο Γκερέρο έβγαλαν μία εικόνα φοβισμένη ενώ από την άλλη μεριά οι υπόλοιποι με «μπροστάρηδες» Ποντένσε και -κυρίως- Φορτούνη έδειχναν όρεξη να «γονατίσουν» τους αντιπάλους τους. Πράγμα που φυσικά πέτυχαν.

Φυσικά το άγχος που υπήρχε είναι αναμενόμενο και λογικό αλλά όχι και απόλυτα δικαιολογημένο. Το ματς με τη Μπέρνλι ήταν ύψιστης σημασίας και είναι σχεδόν απαγορευτικό ο ένας σέντερ μπακ και οι χαφ να «κρύβονται». Ενδεχομένως με την τριβή και τα επόμενα παιχνίδια αυτό το άγχος να εξαφανιστεί ειδάλλως δούμε τον Ολυμπιακό να αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα στους συγκεκριμένους χώρους.

Το μεγαλύτερο θετικό της εικόνας των Πειραιωτών εκτός της μεμονωμένης απόδοσης των παικτών ήταν η φρεσκάδα που έβγαινε στο χορτάρι. Οι παίκτες παρά το γεγονός ότι είμαστε ακόμα στα τέλη του Αυγούστου χωρίς να έχει ξεκινήσει επίσημα το πρωτάθλημα δεν έδειχναν να αντιμετωπίζουν πρόβλημα φυσικής κατάστασης. Φυσικά δεν έχουν φτάσει το peak που θα έχουν μέσα στη χρονιά αλλά δε φάνηκε σε καμία περίπτωση το μεγάλο πρόβλημα που υπήρχε άλλες χρονιές. Υπήρχαν πολλές ανάσες, οι παίκτες δε μπούκωναν, κάτι που αποδεικνύεται από το γεγονός ότι η πρώτη αλλαγή του Μάρτινς έγινε στο 84ο λεπτό της αναμέτρησης.

Οι παίκτες:

Γιαννιώτης

Ικανός να κρατήσει την ομάδα για όλη τη σεζόν. Πανταχού παρών όταν η ομάδα τον χρειαζόταν και έβγαζε σιγουριά, χωρίς φυσικά να μπορεί κανείς να του προσάψει το οτιδήποτε στη φάση του πέναλτι.

Τσιμίκας 

Θετικός από κάθε άποψη. Όπου χρειάστηκε ήταν εκεί και δεν άφησε περιθώρια στους αντιπάλους του να εκμεταλλευτούν οποιοδήποτε κενό.

Βούκοβιτς

Σταθερός και επιβλητικός. Αντίθετα με τον Ρόντερικ ήταν παρών σε όλες τις φάσεις και δεν έχασε μέτρα σε προσωπικό μαρκάρισμα.

Ρόντερικ

Για ακόμα ένα παιχνίδι έβγαζε παραπάνω άγχος απ’ όσο έπρεπε. Όντας σέντερ μπακ ομάδας που αγωνίζεται σε προκριματικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης έπρεπε να βγάζει περισσότερη σιγουριά και να πείθει για την ικανότητά του να κρατάει σταθερά τα μετόπισθεν. Ο Ρόντερικ δεν το έκανε και αυτό αποδεικνύεται ότι συγκριτικά με τον παρτενέρ του έχασε σαφέστατα περισσότερες μονομαχίες.

Ελαμπντελαουί

Έκανε κάποια λάθη που ενδεχομένως να μη δικαιολογούνται όταν κανείς αναλογιστεί πόσα χρόνια είναι στο λιμάνι. Σε μερικές περιπτώσεις δεν ολοκλήρωσε με επιτυχία τις συνεργασίες του με τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο, του οποίου η απόδοση για ακόμα ένα παιχνίδι μονοπώλησε το ενδιαφέρον της δεξιάς πλευράς.

Καμαρά

Δείχνει κάποιες φορές να χάνεται. Ίσως στην προσπάθειά του να είναι σε πολλά μέρη ταυτόχρονα. Να βοηθήσει κάθε συμπαίκτη του ακόμα και σε περιπτώσεις που να μη μπορεί. Η επιθυμία του, ωστόσο, να φανεί χρήσιμος τον οδηγεί σε αρκετά λάθη με αποκορύφωμα τη φάση του πέναλτι. Η μέτρια εικόνα που παρουσίασε φυσικά δε μπορεί να μειωθεί από το πέναλτι που κέρδισε για τους Πειραιώτες.

Μπουχαλάκης

Πιο έτοιμος από τον παρτενέρ του στο κέντρο αλλά όχι καλύτερος. Έβγαζε άγχος και την εικόνα ότι κρυβόταν σε πολλές φάσεις. Θεωρητικά έκανε εμφανή την παρουσία του στο δεύτερο ημίχρονο με το γκολ που πέτυχε για το 2-1 του Ολυμπιακού.

Ποντένσε

Εκρηκτικός, μέσα στις περισσότερες φάσεις του Ολυμπιακού στην εστία του Χίτον. Δημιουργούσε συνεχώς άγχος στους αμυντικούς της Μπέρνλι και κάνει τη διαφορά στο γήπεδο. Δίνει ανάσες στους συμπαίκτες του, κόβει μέσα στην αντίπαλη περιοχή και βρίσκεται σε διαρκή μετακίνηση μεταξύ των δύο πλευρών.

Φορτούνης

Είναι ίσως λίγο νωρίς αλλά τα πρώτα δείγματα δείχνουν έναν παλιό, καλό Φορτούνη. Όχι από άποψη ταλέντου. Το ταλέντο του δεν το είχε χάσει, αλλά από άποψη ενδιαφέροντος. Παρουσιάζεται στο χορτάρι ένας Φορτούνης που κυνηγάει, πάει στις φάσεις δυνατά και δε φοβάται να ρισκάρει. Οι λύσεις που έχει από Ποντένσε και Λάζαρο καθώς και τα γκολ που πέτυχε του έχουν ανεβάσει κατακόρυφα την ψυχολογία και φυσικά τη διάθεση να προσφέρει στην ομάδα.

Λάζαρος

Έχει ειπωθεί ξανά και όχι άδικα. Η χαλαρότητα που βγάζει στο γήπεδο δείχνει έναν παίκτη που είναι χρόνια μέλος της ομάδας. Ολοκληρώνει επιτυχημένα και σχεδόν αβίαστα τις όποιες συνεργασίες του με τους συμπαίκτες του και φυσικά αποτελεί μόνιμο κίνδυνο για τους αντίπαλους αμυντικούς.

Γκερέρο

Δε φάνηκε τόσο στο χορτάρι. Πλην ελαχίστων εξαιρέσεων δεν έγινε ιδιαίτερα επικίνδυνος. Ήταν καλά κλεισμένος από την αντίπαλη άμυνα και αναγκάστηκε σε αρκετές περιπτώσεις να βγει εκτός περιοχής για να πάρει μπάλα.

Ασφαλές συμπέρασμα φυσικά δε μπορεί να εξαχθεί από το πρώτο παιχνίδι. Η Μπέρνλι δεν έδειξε ικανή να προκαλέσει τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει απαραιτήτως ότι οι Πειραιώτες βρίσκονται ήδη στους ομίλους. Υπάρχει ακόμα το παιχνίδι της Αγγλίας, στο οποίο όμως αν προσέξει η ομάδα του Μάρτινς και -κυρίως- δείξει έστω και το 50% της εικόνας του Φαλήρου μπορεί να θεωρηθεί σίγουρη την πρόκρισή του.