Το Debut.gr αναλύει την πιο ακριβή αμυντική σύνθεση στην ιστορία του ποδοσφαίρου που ανήκει σε Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ.

Τα χρήματα που ξοδεύονται για μεταγραφές τα τελευταία χρόνια έχουν περάσει σε άλλο… επίπεδο, και πολλές φορές μοιάζει να χάνεται ο έλεγχος. Οι ομάδες βγάζουν από τα ταμεία τους υπέρογκα ποσά για παίκτες που συχνά μας… εκπλήσσουν με την τιμή τους.

Μάλιστα, πλέον οι προπονητές δεν διστάζουν να δαπανούν πάρα πολλά λεφτά για αμυντικούς, ενώ μέχρι πρότινος την… δόξα την έκλεβαν οι επιθετικοί. Πρωτοστάτης σε αυτό ήταν ο Πεπ Γκουαρδιόλα, ενώ λίγο αργότερα τον ακολούθησε και ο Γιούργκεν Κλοπ. Οι δύο προπονητές έχουν αγοράσει συνολικά πέντε ποδοσφαιριστές που συνθέτουν την πιο ακριβή αμυντική πεντάδα στην ιστορία του αθλήματος. Το συνολικό κόστος ανέρχεται στα 285εκ. λίρες! Το debut.gr σας παρουσιάζει τους πέντε αυτούς πανάκριβους αμυντικούς.

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ: Άλισον Μπέκερ

Αποτέλεσμα εικόνας για alisson liverpool

Η Λίβερπουλ έδωσε στη Ρόμα 56εκ. λίρες για να φέρει στο Anfield τον Βραζιλιάνο τερματοφύλακα. Ο Κλοπ δεν φοβήθηκε να τινάξει την μπάνκα στον αέρα και ελπίζει στο πρόσωπο του Άλισον να βρήκε έναν σταθερό γκολκίπερ που να εμπνέει σιγουριά στην ομάδα του και όχι… ανησυχία.

ΔΕΞΙ ΜΠΑΚ: Κάιλ Γουόκερ

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα εκτιμούσε πολύ τις δυνατότητες του Κάιλ Γουόκερ και έπεισε τον ιδιοκτήτη της Σίτι να προσφέρει 45εκ. λίρες στην Τότεναμ. Οι Spurs δεν μπορούσαν να αρνηθούν και ο Άγγλος μπακ έγινε Πολίτης. Μέχρι στιγμής, ο Γουόκερ ικανοποιεί τις προσδοκίες του Πεπ που δεν πρέπει να έχει μετανιώσει για το μεγάλο ποσό που δαπανήθηκε για χάρη του 28χρονου αμυντικού.

ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΜΠΑΚ: Μπενζαμίν Μεντί

Αποτέλεσμα εικόνας για benjamin mendy

Τα 52εκ. λίρες που ξόδεψε η Σίτι για να τον φέρει από τη Μονακό συνοδεύτηκαν και από την ατυχία του Γάλλου μπακ. Ο Μεντί τραυματίστηκε σοβαρά στην αρχή της χρονιάς και ουσιαστικά έχασε όλο το υπόλοιπο της σεζόν. Πλέον, έχει επιστρέψει στη δράση και ελπίζει να βρει τον καλό του εαυτό, ώστε να δικαιώσει τον Πεπ Γκουαρδιόλα που τον εμπιστεύκηκε τόσο πολύ.

ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΑΜΥΝΤΙΚΟΣ: Βίρτζιλ Φαν Ντάικ

Αποτέλεσμα εικόνας για van dijk

Μεταξύ Λίβερπουλ και Φαν Ντάικ υπήρχε ένας έρωτας… μεγάλος, που κατέληξε σε γάμο τον Ιανουάριο του 2018. Οι Reds έσπασαν τα ταμεία και με 75εκ. λίρες έντυσαν στα κόκκινα τον Ολλανδό αμυντικό. Ο Κλοπ τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση, καθώς ο Φαν Νταίκ απέδειξε στο δεύτερο μισό της περσινής σεζόν ότι έχει όλα τα φόντα να ηγηθεί της αμυντικής λειτουργίας της Λίβερπουλ.

ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΑΜΥΝΤΙΚΟΣ: Εμερίκ Λαπόρτ

Αποτέλεσμα εικόνας για aymeric laporte

Αδυναμία του Πεπ Γκουαρδιόλα, ο Εμερίκ Λαπόρτ αποκτήθηκε από τη Μπιλμπάο έναντι 57εκ. λιρών. Ο παίκτης φαίνεται ότι χρειάζεται εμπειρίες και ακόμη περισσότερη δουλειά σε ατομικό επίπεδο, για να καταφέρει να γίνει top class αμυντικός και να μην κάνει τον Πεπ να τραβάει τα μαλλιά που δεν έχει, για τα χρήματα που δαπάνησε.