Η ΑΕΚ επικράτησε με 2-1 της Σέλτικ στο Ολυμπιακό Στάδιο και θα αντιμετωπίσει στα playoff του Champions League την Βίντι. Μεγάλοι πρωταγωνιστές για τους γηπεδούχους οι Γκάλο και Λιβάια που πέτυχαν τα πολύτιμα γκολ. Μείωσε προσωρινά για τη Σέλτικ ο Σινκλέρ στο 78', κάνοντας δραματικό το φινάλε. Αποθέωση για την ΑΕΚ από τους 35.000 φίλους της που έδωσαν βροντερό παρόν στο γήπεδο, αψηφώντας ζέστη και γιορτές.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν τον αγώνα με τους εξής 11: Ο Μπάρκας κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά οι Μπακάκης, Οικονόμου, Λαμπρόπουλος και Χουλτ, στη μεσαία γραμμή ο Άλεφ, με τον Σιμόες και λίγο πιο μπροστά τους σε ελεύθερο ρόλο ο Κλωναρίδης. Την επιθετική τριάδα του δικέφαλου συνέθεσαν οι Γκάλο, Λιβάια και Μπακασέτας.

Από την άλλη μεριά την αρχική ενδεκάδα της Σέλτικ αποτέλεσαν οι: Γκόρντον, Λούστιχ, Σιμούνοβιτς, Χλεντρι, Τίερνι, Μπράουν, Ντσάμ, Ρόγκιτς, Φόρεστ, ΜακΓκρέγκορ, Γκρίφιτς.

Α’ Ημίχρονο:

Καλύτερο ξεκίνημα δεν θα μπορούσε να έχει η ΑΕΚ ,η οποία άνοιξε το σκορ μόλις στο 5′. Συγκεκριμένα ο Μπακασέτας είδε την προώθηση του Χουλτ από αριστερά, πασάροντας του την μπάλα και εκείνος με μία χαμηλή σέντρα βρήκε στο ύψος του πέναλντι τον Γκάλο, ο οποίος με σουτ στην κίνηση έγραψε το 1-0. Το γκολ ξεσήκωσε τους φίλους της ΑΕΚ στις εξέδρες και οι γηπεδούχοι συνέχιζαν να δημιουργούν προβλήματα στην άμυνα των Σκωτσέζων. Ο Κλωναρίδης έπιασε εντός περιοχής ένα σουτ στο 9′ που πέρασε λίγο δεξιά από την εστία του Γκόρντον. Η πρώτη φάση για την Σέλτικ ήρθε στο 12′ με τον Ρόγκιτς να δοκιμάζει εκτός περιοχής τον Μπάρκα που μπλόκαρε εύκολα τη μπάλα.

Στο 23′ η Σέλτικ άλλαξε υπομονετικά την μπάλα στον χώρο του κέντρου, αλλά η προβολή του Τίρνι, έπειτα από γύρισμα του Ρόγκιτς πέρασε δίπλα από τα δοκάρια του Μπάρκα. Στο 33′ η Σέλτικ έχασε απίστευτη ευκαιρία αφού ο Μακ Γκρέγκορ με σέντρα από αριστερά, βρήκε τον Γκρίφιτς και ο τελευταίος έστειλε την μπάλα λίγα μέτρα από την εστία της ΑΕΚ. Οι Σκωτσέζοι στο διάστημα αυτό είχαν την κυκλοφορία της μπάλας και έκλεισαν την ΑΕΚ στα καρέ της, τη στιγμή που οι γηπεδούχοι δεν βρήκαν χώρους για να απειλήσουν. Παρ’ όλα αυτά η ΑΕΚ διατήρησε σκορ πρόκρισης, ενώ ο Ρώσος διαιτητής τα “άκουσε” για τα καλά από την κερκίδα στην ανάπαυλα για το γεγονός πως δεν έδωσε κάποια φάουλ στην ΑΕΚ, παρά το σκληρό παιχνίδι των παιχτών της Σέλτικ.

Β’ Ημίχρονο:

Όπως ξεκίνησε στο πρώτο με γκολ, έτσι ξεκίνησε και στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ. Ο Γκάλο εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά, και η μπάλα κατέληξε στο κεφάλι του Λιβάια, έπειτα από κεφαλιά ασίστ του Λαμπρόπουλου από το δεύτερο δοκάρι. Ο Κροάτης που έγραψε το 2-0 στο 49′ , έγινε σύνθημα στα χείλη των φίλων της ΑΕΚ και αποθεώθηκε. Η Σέλτικ αύξησε την πίεση της στα επόμενα λεπτά και την κάθετη σέντρα του Τίρνι από αριστερά έδιωξε σχεδόν πάνω στη γραμμή ο Λαμπρόπουλος, προτού φτάσει σε πόδια φιλοξενούμενων (57′). Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Μπάρκας κέρδισε τον Χέντρι, αποκρούοντας την κεφαλιά του Σκωτσέζου σε κόρνερ.

Στη συνέχεια η ΑΕΚ πραγματοποίησε μία πολύ γρήγορη επιθετική προσπάθεια. Από το βολέ του Μπάρκα ο Λιβάια έδωσε για τον προωθημένο  Γκάλο και η σέντρα του τελευταίου έφτασε στον Κλωναρίδη, ο οποίος από το ύψος του πέναλντι έστειλε την μπάλα πολύ ψηλά (66′). Στο 78′ η χρυσή αλλαγή του Μπρένταν Ρότζερς, ο Σινκλέρ μείωσε σε 2-1 για την Σέλτικ έπειτα από κεφαλιά κοντά στη μικρή περιοχή, κάνοντας το ματς θρίλερ στα τελευταία λεπτά. Οι φιλοξενούμενοι λίγο έλειψε να πάρουν την πρόκριση με τον Σιμούνοβιτς στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, καθώς η μπάλα πέρασε ελάχιστα δίπλα από την εστία του Μπάρκα, ωστόσο λίγο η τύχη και λίγο η αστοχία τωω παιχτών της Σέλτικ έστειλαν την ΑΕΚ στα playoff του Champions League. Τελικό σκορ 2-1 και αποθέωση από 35.000 κόσμο.

AEK (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μπάρκας, Μπακάκης, Οικονόμου, Λαμπρόπουλος, Χούλτ, Σιμόες, Άλεφ, Κλωναρίδης (72′ Μάνταλος), Γκάλο (’81 Αλμπάνης), Λιβάια, Μπακασέτας

Σέλτικ (Μπρένταν Ρότζερς): Γκόρντον, Λούστιγκ (60′ Ντεμπελέ), Χέντρι, Σιμούνοβιτς, Τίρνι, Μπράουν, Ντσάμ, Φόρεστ, ΜακΓκρέγκορ, Ρόγκιτς (΄75 Σινγκλέρ), Γκρίφιτς