Η τρίτη μεγάλη απόφαση του Λεμπρόν Τζέιμς επισημοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα με την υπογραφή του συμβολαίου του με τους Λος Άντζελες Λέικερς. O σούπερσταρ από το Άκρον θα βρίσκεται για τα επόμενα τέσσερα χρόνια στο Χόλιγουντ και οι συνολικές του απολαβές  θα ανέρχονται στα 154 εκατομμύρια δολάρια. Ο ίδιος βγήκε κερδισμένος, τουλάχιστον οικονομικά προς το […]

Η τρίτη μεγάλη απόφαση του Λεμπρόν Τζέιμς επισημοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα με την υπογραφή του συμβολαίου του με τους Λος Άντζελες Λέικερς. O σούπερσταρ από το Άκρον θα βρίσκεται για τα επόμενα τέσσερα χρόνια στο Χόλιγουντ και οι συνολικές του απολαβές  θα ανέρχονται στα 154 εκατομμύρια δολάρια. Ο ίδιος βγήκε κερδισμένος, τουλάχιστον οικονομικά προς το παρών. Τι συμβαίνει όμως και με το υπόλοιπο NBA;

Οι Kερδισμένοι

NBA

Λος Άντζελες Λέικερς

Για ακόμη ένα καλοκαίρι στο στόχαστρο της ομάδας του L.A βρέθηκαν πολλοί, και ακόμη βρίσονται. Με τον Πολ Τζορτζ να μένει στους Θάντερ οι φαν φοβήθηκαν πως για ακόμη μια χρονιά δεν θα συμβεί τίποτα το συνταρακτικό. Ο Μάτζικ Τζόνσον βέβαια τόσο καιρό κράτησε κλειστά τα χαρτιά του και κατάφερε να κλείσει ένα από τα σημαντικότερα deal στην ιστορία της ομάδας και του NBA γενοκότερα. Με την υπογραφή του Λεμπρόν οι Λέικερς μεταμορφώνονται σε ομάδα διεκδικητή του τίτλου. Ενώ ο Μάτζικ μπορεί να κρύβει και άλλους άσσους στο μανίκι του πριν τη λήξη της free agency.

Οι ομάδες της Ανατολής

Με τον Λεμπρόν για πρώτη φορά μακριά από την Ανατολή, τα πράγματα αλλάζουν ολοκληρωτικά. Όταν ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο αλλάζει περιφέρεια, τα φαβορί αλλάζουν και οι ευκαιρίες πληθαίνουν. Ομάδες όπως οι Ράπτορς, οι Σέλτικς και γιατί όχι οι Σίξερς, θα έχουν από του χρόνου πολύ μεγαλύτερες ελπίδες να κερδίσουν μια θέση στους τελικούς. Ειδικότερα οι Σέλτικς, με βάση την εικόνα τους στα περσινά πλέι οφ και με έναν υγιή Κάιρι Ίρβινγκ μπορούν θεωρητικά μετά από πολλά χρόνια να διεκδικήσουν τον τίτλο.

Το NBA και οι fans

Οι Λέικερς είναι μια από τις πιο δημοφιλείς ομάδες παγκοσμίως και το γεγονός ότι ο πιο διάσημος καλαθοσφαιριστής στον κόσμο έγινε κομμάτι τους δεν θα βοηθήσει μόνο τους ίδιους αλλά και τη λίγκα. Φανέλες, εισιτήρια, τηλεοπτικά δικαιώματα και πολλά άλλα θα φέρουν στην ομοσπονδία πολλαπλά κέρδη. Επιπλέον το γεγονός πως ο Λεμπρόν πλέον βρίσκεται στην Δύση, την επί χρόνια “δυσκολότερη” περιφέρεια, σύμφωνα με τους fans, δημιουργεί μεγαλύτερο ανταγωνισμό μεταξύ των ομάδων. Πλέον ο Τζέιμς έχει την υποχρέωση να αντιμετωπίσει τους Γουόριορς πριν τους τελικούς και αυτό μόνο αν περάσει από τους υπόλοιπους (βλέπε Ρόκετς). Τα πλει οφ αλλάζουν και οι fan πάντα λατρελυουν τέτοιου είδους αλλαγές.

Οι Χαμένοι

Κλίβελαντ Κάβαλιερς

Οι Καβς έχασαν τον Λεμπρόν ακόμη μία φορά χωρίς να πάρουν τίποτα ως αντάλλαγμα, όπως το 2010. Η ομάδα από συνεχής διεκδικητής του τίτλου, βρίσκεται σε μία κατάσταση εξαιρετικά δυσοίωνη. Τεράστια συμβόλαια σε μέτριου παίκτες και ελάχιστες ελπίδες για μελλοντικά πρώτα picks είναι κάποια από τα προβλήματα που το front office. Ένα froont office που έχει να αντιμετωπίσει την δεύτερη μετά Λεμπρόν εποχή. Την πρώτη φορά το μέλλον δεν ήταν τόσο χλωμό καθώς ο Κάιρι έπαιξε τον ρόλο του πρίγκηπα στο Οχάιο. Τώρα όμως ο πρίγκηπας και ο βασιλιάς έχουν φύγει Τα πλέι οφ μοιάζουν άπιαστο όνειρο, ακόμα και στην αποδυναμωμένη ανατολή.

NBA

Κέβιν Λοβ

Κανένας παίκτης δεν θα ήθελε να βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην θέση που βρίσκεται ο Λοβ. Ο φόργουορντ των Καβς θα γίνει free agent το επόμενο καλοκαίρι. Αν οι Καβς δεν τον ανταλλάξουν στο προσεχές μέλλον θα έχει την υποχρέωση να περάσει μια σεζόν παγιδευμένος σε μια μέτρια έως κακή ομάδα. Στα θετικά είναι το γεγονός ότι σε αυτή την ομάδα μπορεί εύκολα να αναδειχθεί και πάλι all star. Ωστόσο αυτό, από μια θέση στους τελικούς όλα τα προηγούμενα χρόνια, μοιάζει αρκετά ασήμαντο.

NBA

 Αϊσάια Τόμας

Από μια MVP χρονιά με τους Σέλτικς ο βραχύσωμος γκάρντ συμπεριλήφθηκε στο trade του Ίρβινγκ. Κατέληξε στο Κλιβελαντ όπου έπαιξε σε ελάχιστους αγώνες και αναγκάστηκε να κάνει άλλη μια καινούρια αρχή στους Λέικερς. Τώρα η μεταγραφή του Λεμπρόν τον οδήγησε για ακόμη μια φορά στην πόρτα της εξόδου. Μάλιστα σε ένα συμβόλαιο βετεράνου σε ομάδα που προσπαθεί να κάνει rebuild. Οι Νάγκετς μπορεί να μην είναι και η χειρότερη επιλογή για τον Τόμας. Όμως τα 2.2 εκατομμύρια του συμβολαίου του αποδεικνύουν πως στο NBA μετατρέπεσαι εύκολα από superstar σε ρολίστας και το αντίθετο.

Αυτοί ήταν κάποιοι από τους χαμένους και από τους κερδισμένους του μεγαλύτερου deal του φετινού καλοκαιριού. Το μόνο που μένει να δούμε είναι οι περαιτέρω κινήσεις της free agency αλλά και το αν ο Λεμπρόν μπορεί να συνυπάρξει με το νέο αίμα στις τάξεις των Λέικερς.