Πιο άνετα από όσο δείχνει το τελικό σκορ επικράτησε ο ΠΑΟΚ, επί της Βασιλείας στην Τούμπα, με τον Δικέφαλο να είναι καλύτερος καθ΄όλη την διάρκεια του αγώνα, με το 2-1 όμως να αφήνει ανοιχτούς λογαριασμούς.

1ο Ημίχρονο

Πρώτο ματς του Π.Α.Ο.Κ. για την φετινή σεζόν στα πλαίσια των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ, και αντίπαλος για την ομάδα του Δικεφάλου η ελβετική Βασιλεία.

Πολύ καλό ποδόσφαιρο και έλεγχος του ρυθμού από την ομάδα του Λουτσέσκου, καθώς από το πρώτο λεπτό έδειξε πως μπήκε για να παίξει ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας.

Από την άλλη η ομάδα της Βασιλείας παρατάχθηκε με αμυντικό προσανατολισμό, καθώς επεδίωκε πρωτίστως να μην δεχτεί κάποιο τέρμα, και να χτυπήσει κυρίως με αντεπιθέσεις.

Λιγοστές οι φάσεις ειδικά στα πρώτα λεπτά λοιπόν με τον Π.Α.Ο.Κ. να πατάει καλύτερα στο γήπεδο, και την Βασιλεία απλά να περιμένει.

Η πρώτη πάντως μεγάλη φάση στο ματς ανήκε στους φιλοξενούμενους, όταν στο 12΄ο Στόκερ υποδέχτηκε την μπάλα μέσα στην περιοχή του Πασχαλάκη έπειτα από πάσα του Αγιέτι, όμως το πλασέ του ήταν ιδιαίτερα κακό χωρίς να απειλήσει τον τερματοφύλακα του Δικεφάλου.

Ο Π.Α.Ο.Κ. συνέχιζε να πιέζει ψηλά και να διατηρεί την κατοχή της μπάλας και είχε την πρώτη καλή φάση στο 22΄με τον Βαρέλα, που έπιασε την κεφαλιά μέσα στην περιοχή των Ελβετών έπειτα από σέντρα του Πέλκα, με την μπάλα όμως να περνάει άουτ.

Τρία λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Κάνιας να απειλήσει, καθώς έκανε πολύ καλή προσποίηση στον αντίπαλο του, όμως το σουτ που επιχείρησε δεν έπιασε απροετοίμαστο τον Όμλιν, που έδιωξε σε κόρνερ.

Και ενώ όλα έδειχναν πως το η Βασιλεία δεν θα κινδύνευε περισσότερα από τις προσπάθειες των παικτών του Π.Α.Ο.Κ. ήρθε το γκολ για τον Δικέφαλο.

Συγκεκριμένα ο Χοσέ Κάνιας στόπαρε την μπάλα με το στήθος έπειτα από διώξιμο των αμυντικών της Βασιλείας, και με ένα εκπληκτικό σουτ στην κίνηση αρκετά έξω από την περιοχή δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων, γράφοντας το 1-0 για τον Π.Α.Ο.Κ. μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς στο 32ο λεπτό.

Από κει και πέρα η ομάδα της Θεσσαλονίκης ανέβασε πολλές στροφές και κυριολεκτικά έκλεισε την Βασιλεία στα καρέ της.
Στο 36΄ο Μάτος έπαιξε το εξαιρετικό 1-2 με τον Πρίγιοβιτς, όμως το συρτό σουτ έφυγε λίγο δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Ομλίν.

Η Βασιλεία έδειχνε να είναι σοκαρισμένη από το γκολ που δέχτηκε και έψαχνε τρόπο αντίδρασης, χωρίς ιδιαίτερο αποτέλεσμα.

Όμως στις καθυστερήσεις οι Ελβετοί παραλίγο να παγώσουν την Τούμπα, όταν ο Αγιέτι βγήκε μόνος του στην πλάτη της άμυνας, και σε ένα ανεπανάληπτο τετ α τετ ε τον Πασχαλάκη, έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια, χάνοντας έτσι τεράστια ευκαιρία για ισοφάριση.

Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος, με τον Δικέφαλο να πηγαίνει με το προβάδισμα στα αποδυτήρια.

2o Ημίχρονο

Το δεύτερο ημίχρονο προμηνυόταν εξίσου συναρπαστικό και με πολλές εκπλήξεις παρότι ξεκίνησε με το ίδιο μοτίβο.

Ο Π.Α.Ο.Κ. είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων με την μπάλα, ενώ η Βασιλεία έδειχνε να μην έχει βρει ακόμα το πατήματα της μετά το γκολ.

Ο Δικέφαλος έστειλε το πρώτο προειδοποιητικό χτύπημα με σουτ του Μαουρίσιο στο 52΄που όμως μπλοκαρίστηκε σχετικά εύκολα από τον κίπερ των Ελβετών.

Η μεγάλη φάση για τους Θεσσαλονικείς ήρθε όμως έξι λεπτά αργότερα. Ο Λημνιός υποδέχτηκε εξαιρετικά την μπάλα, ύστερα από γέμισμα του Ζαμπά, όμως το πλάσε στην κίνηση που έπιασε αποκρούστηκε εντυπωσιακά από τον Όμλιν.

Η Βασιλεία δειλά δειλά έδειχνε να προσπαθεί να απειλήσει κάπως την εστία του Πασχαλάκη, όταν ο Ριβέρος ελίχθηκε ανάμεσα στους αμυντικούς του Π.Α.Ο.Κ. όμως το σουτ του κατέληξε πάνω από τα δοκάρια.

Το ματς από κει πέρα εξισορροπίστηκε αρκετά με την Βασιλεία να ανακτά μια υποτυπώδη κατοχή, και τον Δικέφαλο να προσπαθεία να βρει χώρους για να απειλήσει εκ νέου.

Στο 71΄το γύρισμα του Ζαμπά μέσα στην περιοχή μπλοκαρίστηκε από τον Όμλιν, ενώ στο 76΄ο Πέλκας έπαιξε το 1-2 με τον Κάνιας και εξαπέλυσε ένα σουτ που έφυγε πάνω από την εστία των Ελβετών.

Σε μία αντεπίθεση όμως ο Π.Α.Ο.Κ. έκανε εν τέλει το 2-0 με το βαρύ πυροβολικό του, τον Πρίγιοβιτς.

Ο Σέρβος επιθετικός πήρε την μπάλα στο χώρο του κέντρου, έδωσε δεξιά στον Λημνιό, και ο νεαρός εξτρέμ έκανε μια μπαλιά στον αέρα, με τον σέντερ φορ των γηπεδούχων να πιάνει το γυριστό και να στέλνει την μπάλα για δεύτερη φορά στα δίχτυα των φιλοξενούμενων στο 80ο λεπτό.

Και ενώ όλα έδειχναν πως το ματς θα τελείωνε με καθαρή νίκη των Θεσσαλονικέων, η Βασιλεία εν τέλει κατόρθωσε να μειώσει από το πουθενά το σκορ.

Συγκεκριμένα έπειτα από μια σέντρα στα καρέ των γηπεδούχων, ο Αγέτι έπιασε στον ύπνο τους αμυντικούς, και με κοντινή κεφαλιά μείωσε σε 2-1 δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο ματς, μόλις δύο λεπτά μετά το γκολ του Πρίγιοβιτς.

Στα εναπομείναντα λεπτά ο Π.Α.Ο.Κ. προσπάθησε να δημιουργήσει κάποιες ακόμα φάσεις χωρίς ωστόσο να απειλήσει ουσιαστικά τους Ελβετούς, οι οποίοι έδειχναν αρκετά ευχαριστημένοι με την έκβαση του αγώνα.

Το 2-1 σφράγισε τις προσπάθειες και των δύο ομάδων, και πλέον ο επαναληπτικός στην Ελβετία αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς οι λογαριασμοί είναι ακόμα ανοιχτοί.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Μαουρίσιο, Πρίγιοβιτς (82΄Ουάρντα), Πέλκας, Κρέσπο, Λημνιός (91΄Σάκχοφ), Βιεϊρίνια, Κάνιας, Ζαμπά(72΄Ελ Καντουρί).

Προπονητής: Ραζβάν Λουτσέσκου

Βασιλεία: Όμλιν, Φράι, Ζούφι, Στόκερ, Ριβέρος, Ζούχι, Ομπερλίν (62΄Καλούλου), Ντιέ, Αγέτι(92΄Μπούα), Μπαλάντα, Πετρέτα.

Προπονητής: Ράφαελ Βίκι